Skip to main content

ΠΑΣΧΑ 2022 Μυτιλήνη! από 355€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 22/04/2022

5ΜΕΡΕΣ

Ανάσταση στο νησί του Ελύτη, της Σαπφούς και των Σαράντα Αγίων 

Άγιος Ραφαήλ -  Μανταμάδος (Ταξιάρχης) - Συκαμιά - Μήθυμνα (Μόλυβος) - Πέτρα - Ι.Μ.Λειμώνος - Καλλονή - Αγιάσος - Πλωμάρι

Heliotrope Hotel 4*

Το ξενοδοχείο Το Ηλιοτρόπιο βρίσκεται στην Μυτιλήνη, στην παραλία Βίγλας του προαστίου Βαρειάς (όπου και το Μουσείο Θεοφίλου) δύο χιλιόμετρα από το λιμάνι και το κέντρο της πόλης στον παραλιακό δρόμο που οδηγεί προς το αεροδρόμιο.

Δωμάτια: Διαθέτει 62 δωμάτια, όλα εξοπλισμένα με κλιματισμό, τηλεόραση, μίνι-μπαρ, στεγνωτήρα μαλλιών, χρηματοκιβώτιο δωματίου, δωρεάν WiFi, μπαλκόνι με θέα στην θάλασσα, την πισίνα και στο κάστρο της πόλης.

Υπηρεσίες: Ακόμα διαθέτει δύο εστιατόρια, τέσσερα μπαρ, ένα pool-bar, μία πισίνα και με παιδική, δωρεάν χώρο στάθμευσης, συνεδριακές αίθουσες, γρήγορο ασύρματο ίντερνετ (δωρεάν) κ.α.

Μεγ.Παρασκευή: Αθήνα - Μυτιλήνη - Άγιος Ραφαήλ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μυτιλήνη. Άφιξη και αρχίζουμε με επίσκεψη (έξοδα ατομικά) στο μουσείο τέχνης Teriade, γνωστό και ως μουσείο Θεόφιλου, λόγω των πολλών έργων του λαϊκού μας ζωγράφου που βρίσκονται σε αυτό. Συνεχίζουμε για περιήγηση στην πόλη της Μυτιλήνης και τους ναούς της, τον εμβληματικό Άγιο Θεράποντα και τον πολιούχο Άγιο Θεόδωρο όπου βρίσκεται και το σκήνωμα του Άγιου. Περίπατος στην αγορά και χρόνος για πρωϊνό καφεδάκι στο διατηρητέο ιστορικό καφενείο Πανελλήνιον (1916) που για δεκαετίες αποτέλεσε το κέντρο της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του νησιού. Κατευθυνόμαστε προς τη Θερμή για προσκύνημα στη Μονή του Αγίου Ραφαήλ, εδώ όπου χιλιάδες άνθρωποι κατέφθασαν και ομολόγησαν με παρρησία, πως τους χάρισε την υγεία της ψυχής και του σώματος. Αργότερα χρόνος για γεύμα στην γραφική Παναγιούδα με τους φρέσκους τοπικούς μεζέδες. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο Heliotrope 4* στο προάστειο Βαρειά. Ξεκούραση και το βράδυ μεταφορά στην πόλη για να δούμε την περιφορά των Επιταφίων των τριών κεντρικών εκκλησιών που συγκεντρώνονται στην προκυμαία την ώρα που εκατοντάδες ιπτάμενα φαναράκια ανεβαίνουν και φωτίζουν τον ουρανό κάνοντας την ατμόσφαιρα ακόμα πιο κατανυκτική. Χρόνος για δείπνο και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Μεγ.Σάββατο: Μανταμάδος (Ταξιάρχης) - Συκαμιά - Μήθυμνα (Μόλυβος) - Πέτρα - Ι.Μ.Λειμώνος - Καλλονή

Πρόγευμα μπουφέ και ξεκινάμε για εκδρομή στο νησί που ύμνησαν ποιητές και θαύμασαν κατακτητές. Πρώτος μας σταθμός, το μοναστήρι του Ταξιάρχη Μιχαήλ, του προστάτου του νησιού, στον Μανταμάδο όπου βρίσκεται η ανάγλυφη θαυματουργή εικόνα του φτιαγμένη από αίμα και πηλό. Αφού προσκυνήσουμε, χρόνος για να γευθούμε τους ξακουστούς λουκουμάδες Μανταμάδου στο αναψυκτήριο της περιοχής. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας παραλιακά περνώντας από την Συκαμιά, την πατρίδα του Στρατή Μυριβήλη για να φτάσουμε στην Μήθυμνα (αρχαία ονομασία) ή Μόλυβο κατά τους Βυζαντινούς χρόνους, τον πανέμορφο παραδοσιακό και διατηρητέο οικισμό που στεφανώνεται με μεσαιωνικό κάστρο, ενώ πετρόχτιστα σπίτια και νεοκλασικά αρχοντικά κατηφορίζουν ως το γραφικό του λιμανάκι. Περίπατος στα γραφικά πλακόστρωτα καλντερίμια με τις στοές, τις κληματαριές, τα μαγαζάκια και τα καφενεδάκια και επίσκεψη στο κάστρο. Επόμενος σταθμός μας η Πέτρα όπου θα προσκυνήσουμε στην Παναγία την Γλυκοφιλούσα, ένα από τα ωραιότερα και πρωτότυπα θρησκευτικά μνημεία και προσκυνήματα της Λέσβου. Χρόνος για γεύμα και συνεχίζουμε για την επιβλητική Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Λειμώνος, την μεγαλύτερη σε έκταση του νησιού με το πλούσιο πνευματικό και εκπαιδευτικό έργο. Μέσω Καλλονής επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. To βράδυ θα σας προσφέρουμε τη λαμπάδα σας και θα μεταβούμε για την Ανάσταση στο γραφικό χωριό της Παναγιούδας όπου κατά το έθιμο “καίνε τον Ιούδα”. Ακολουθεί Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Κυριακή Πάσχα: Αγιάσος - Παραδοσιακή Δεύτερη Ανάσταση

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Ημέρα χαρμόσυνη που ξεκινά με μπουφέ πρόγευμα και στη συνέχεια επίσκεψη στην γραφική Αγιάσο. Παραδοσιακός οικισμός στην αγκαλιά του βουνού Όλυμπος, μέσα σε εκπληκτικής ομορφιάς τοπίο το οποίο μάλιστα ανήκει στο δίκτυο Natura 2000, είναι το μεγαλύτερο κέντρο χειροτεχνικής παράδοσης του νησιού με μεγάλη ποικιλία υφαντών, ξυλόγλυπτων και κεραμικών. Ο οικισμός έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός λόγω των πολλών σπιτιών που διατηρούνται ανέπαφα στο χρόνο. Θα πιούμε καφέ στην χόβολη και θα προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας (4ος αι.) που σύμφωνα με την παράδοση είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά και έφερε από τα Ιεροσόλυμα ο Αγάθων ο Εφέσιος. Θα απολαύσουμε το Πασχαλινό μας γεύμα σε τοπικό εστιατόριο με αρνάκι, κόκκινα αυγά κ.α. και θα παρακολουθήσουμε την Δευτέρα Ανάσταση με το ειδικό τελετουργικό του χωριού, τα λάβαρα και τις συνοδείες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική επίσκεψη στην πόλη.

Δευτέρα: Πλωμάρι - Ποτοποιεία Βαρβαγιάννη

Πρόγευμα μπουφέ και αναχωρούμε για το Πλωμάρι, την πατρίδα και τόπο παραγωγής των πιο φημισμένων ούζων της Ελλάδας και δεύτερο μεγαλύτερο οικισμό του νησιού, με μεγάλη ιστορική παράδοση στο εμπόριο και στη βιομηχανία. Γι' αυτόν το λόγο, στο Πλωμάρι θα δείτε αρκετά παλιά βιομηχανικά κτίρια που κάποτε λειτουργούσαν ως ελαιοτριβεία, ταρσανάδες και σαπωνοποιεία. Επίσκεψη στην ποτοποιεία Βαρβαγιάννη και στο εξαιρετικό μουσείο της. Στην συνέχεια επίσκεψη στο ανακαινισμένο ελαιοτριβείο Βρανά για να “μεταφερθούμε” στην εποχή των μηχανοκίνητων παλαιών ελαιοτριβείων. Χρόνος για γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Τρίτη: Πανήγυρις Αγίου Ραφαήλ - Μυτιλήνη - Αθήνα

Πρόγευμα μπουφέ και αναχωρούμε από το ξενοδοχείο με τις αποσκευές μας. Σήμερα θα έχουμε την μοναδική ευκαιρία να βρεθούμε στη Μονή και να χαρούμε την Πανηγυρική λειτουργία των νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που εορτάζουν την τρίτη ημέρα του Πάσχα, καθώς και τη λιτάνευση της τιμίας Κάρας του Αγίου. Τόμους ολόκληρους έγραψε η ιστορία με τα θαύματα Του, που δεν είναι δυνατόν να γραφούν στο χαρτί. Στη συνέχεια μετάβαση στην πόλη της Μυτιλήνης όπου χρόνος ελεύθερος για περίπατο, γεύμα, ψώνια και σουβενίρ. Aργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα, γεμάτοι από της ομορφιές της άνοιξης του Αιγαίου!

Πτήσεις με SKY EXPRESS:

22 Απριλίου Αθήνα - Μυτιλήνη 06:45 – 07:45

26 Απριλίου Μυτιλήνη - Αθήνα 21:50 – 22:55

Τιμή κατ’ άτομο αεροπορικώς με Sky Express με πρωϊνό καθημερινά, Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα σε τοπικά εστιατόρια.

HELIOTROPE HOTEL 4*

5 μέρες

22 - 26 Απριλίου

Δίκλινο 

355

3ο άτομο

317

3ο άτομο ως 12 ετών

274

Μονόκλινο

462

Φόροι αεροδρομίου : € 55 το άτομο

 

Περιλαμβάνονται:

  • • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μυτιλήνη-Αθήνα οικονομικής θέσης με SKY EXPRESS
  • • Μία (1) αποσκευή έως 20 κιλά ανά άτομο και μία (1) χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
  • • Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο/ξενοδοχείο
  • • Διαμονή στο HELIOTROPE HOTEL 4* στη Βαρειά Μυτιλήνης
  • • Μπουφέ πρωϊνό καθημερινά
  • • Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα σε τοπικά εστιατόρια
  • • Μεταφορές - εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • • Λαμπάδα για την Ανάσταση
  • • Αρχηγός / συνοδός
  • • Υπηρεσίες τοπικού μας αντιπροσώπου
  • • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών
  • • Φ.Π.Α.