Skip to main content

ΧΙΟΣ-ΣΜΥΡΝΗ 4ημ. 28Οκτωβρίου 2022! από 365€

Χίος, Νέα Μόνη, Αυγώνυμα, Ανάβατος, Κάστρο Χίου, Μύλοι, Mουσείο Citrus, Μουσείο Μαστίχας, Πυργί, Μεστά, Μαύρα Βόλια, Σμύρνη, Τσεσμέ

                 Αναχωρήσεις:     28 – 31 Οκτωβρίου 2022 (4ημ.)

 

-Ημιδιατροφή καθημερινά σε πλουσιοπάροχο μπουφέ!

-Διαμονή στο ομορφότερο ξενοδοχείο της Χίου(Erytha Hotel Resort 4*sup.) με δωμάτιο sea view!

-Ολοήμερη εκδρομή στα Μαστιχοχώρια (Μουσείο Μαστίχας, Παραλία Μαύρα Βόλια, Πυργί, Μεστά)!

-Ολοήμερη εκδρομή στα πανέμορφα χωριά της Κεντρικής Χίου (Νέα Μονή, Ανάβατος, Αυγώνυμα, Πιτυός)!

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΧΙΟΣ / ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ 28Ης Οκτωβρίου (ΠΟΛΗ-ΚΑΣΤΡΟ ΧΙΟΥ-ΜΥΛΟΙ-ΜΟΥΣΕΙΟ CITRUS):

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το νησί της μαστίχας. Σήμερα θα γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη της Χίου και θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την κεντρική παρέλαση για την εθνική μας επέτειο. Θα περπατήσουμε στο αγέρωχο κάστρο του νησιού, μπαίνοντας από την κεντρική είσοδο και θα δούμε το παλατάκι των Ιουστινιάνι. Το διώροφο ιστορικό κτίριο του 15ου αιώνα βρίσκεται δίπλα ακριβώς στη «Σκοτεινή Φυλακή» και η κατασκευή του οφείλεται στους Γενουάτες. Ανάμεσα στα περιποιημένα μαγαζάκια και στα λιθόστρωτα στενά, θα φτάσουμε στα Οθωμανικά λουτρά, πρόκειται για χαμάμ που λειτούργησαν μέχρι το 1912. Αμέσως μετά, θα κάνουμε στάση στους Μύλους που βρίσκονται στη περιοχή Ταμπάκικα. Οι πέτρινοι Μεσογειακοί Πυργόμυλοι αποτελούν τοπόσημο της πόλης και εξυπηρετούσαν στις ανάγκες κατεργασίας δερμάτων. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε το μουσείο Citrus, το οποίο προβάλει την ιστορία των εσπεριδοειδών του Κάμπου. Στο καλοδιατηρημένο αρχοντικό, θα ενημερωθούμε για την καλλιέργεια των εσπεριδοειδών, τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται, τις μεθόδους παραγωγής και τις συσκευασίες των προϊόντων. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε την πισίνα ή την παραλία του ξενοδοχείου, ή να πιούμε τον καφέ και το ποτό μας με θέα το ασύγκριτο γαλάζιο του Αιγαίου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΧΙΟΣ - Μονοήμερη εκδρομή στη ΣΜΥΡΝΗ:

Νωρίς το πρωί πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Στις 07:30 μεταφορά από ξενοδοχείο προς Τελωνείο Χίου και έλεγχος διαβατηρίων/ταυτοτήτων. Στις 08:15 αναχώρηση από το λιμάνι της Χίου με προορισμό το λιμάνι του Τσεσμέ. Άφιξη περίπου στις 09:00 στο λιμάνι του Τσεσμέ και αφού γίνει εκεί ο έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν και ξεκινάει η διαδρομή μας διασχίζοντας τον κόλπο της Ερυθραίας, ένα καταπληκτικό τουριστικό θέρετρο. Θα περάσουμε από τα Ελληνικά χωριά Αλάτσατα (διατηρούνται πολλά κτίσματα από την εποχή των Ελλήνων, όπως ναοί αφιερωμένοι στην Παναγία και στον Άγιο Γεώργιο) και τα Βουρλά, στα οποία κατοικούσαν παλιά περίπου 35.000 Έλληνες και όπου εκεί βρίσκετε το σπίτι του κορυφαίου ποιητή Γιώργου Σεφέρη. Ελεύθερος χρόνος για καφέ σε γραφικό καφενεδάκι και συνεχίζουμε με το πούλμαν περνώντας από τις περιοχές Γκιουζέλ Μπαχτσέ, Ναρλίντερε και Μπαλτσόβα, που βρίσκονται στα προάστια της Σμύρνης. Η Σμύρνη είναι η τρίτη μεγαλύτερη  πόλη της Τουρκίας και 2ο λιμάνι μετά της Κωνσταντινούπολης. Πριν φτάσουμε στο κέντρο θα περάσουμε από το φημισμένο Ρολόι που αποτελεί σύμβολο της Σμύρνης. Θα περιηγηθούμε στην πλατεία Αττατούρκ, στην “Ευρωπαϊκή” Σμύρνη, που είναι το ωραιότερο και πιο αναβαθμισμένο τμήμα της πόλης, την Πούντα και τον Φραγκομαχαλά, όπου θα δούμε παλιά ελληνικά σπίτια, το παλιό ελληνικό προξενείο, το εμπορικό λιμάνι, τον σιδηροδρομικό σταθμό και την περιοχή όπου ευρίσκονταν τα περισσότερα ελληνικά σπίτια, τα οποία κάηκαν κατά τη μικρασιατική καταστροφή. Στην περιοχή αυτή υπήρχε επίσης η εκκλησία της Αγίας Φωτεινής, η οποία δυστυχώς κάηκε ολοσχερώς. Χρόνος για βόλτα και ψώνια πριν την συγκέντρωση μας για επιστροφή πίσω στο Τσεσμέ και το Τελωνείο. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων/ταυτοτήτων θα αναχωρήσουμε για Χίο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΕΝΤΡΙΚΗ & ΒΟΡΕΙΑ ΧΙΟΣ (NEA MONH-ΑΥΓΩΝΥΜΑ-ΑΝΑΒΑΤΟΣ-ΠΙΤΥΟΣ):

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Πρώτη μας επίσκεψη η παλαίφατη Νέα Μονή. Το μοναστηριακό συγκρότημα, ύμνος στην Ορθοδοξία και την μεσαιωνική αρχιτεκτονική, στέκει στο Προβάτειο όρος με μεγαλοπρέπεια από τα Βυζαντινά χρόνια, καθώς η ίδρυση του  αναγάγετε στα τέλη του 11ου αιώνα. Σύμφωνα με την παράδοση το αυτοκρατορικό μνημείο, χτίστηκε στο σημείο όπου βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας από τρεις ασκητές ενώ η πανοραμική κάτοψη του έχει μορφή σχήματος «Χ». Το πλούσιο εσωτερικό του, τα εξαίσια ψηφιδωτά με τις ολοζώντανες χρυσοποίκιλτες μορφές, τις τοιχογραφίες  και το οστεοφυλάκιο των  Χιωτών που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους, μαρτυρούν την ιερότητα και την ιστορικότητα του. Το μοναστήρι με την τεράστια φήμη και την διεθνή σημασία, ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO. Συνεχίζουμε για το χωριό Ανάβατος που το όνομα του δηλώνει την φυσική του οχύρωση και φανερώνει την στρατηγική του θέση. Ο Μυστράς του Αιγαίου συνοδεύεται από θρύλους, τέχνη και ιστορία που προέρχονται από τα βάθη των αιώνων. Τόπος μαρτυρικός καθώς η ιστορία το καθιστά ως το «Ζάλογγο της Χίου». Εντυπωσιακό και απόκοσμο, πλήρως εναρμονισμένο με το τοπίο που το περιβάλλει διαθέτει πανοραμική θέα σε όλο το Αιγαίο που συναρπάζει. Συνεχίζουμε την εξερεύνηση στο γειτονικό χωριό Αυγώνυμα για περιήγηση στα μεσαιωνικά και καλοδιατηρημένα πετρόχτιστα σπίτια με την απαράμιλλη θέα στο Αιγαίο και καταλήγουμε στο χωρίο Πιτυός για να ανακαλύψουμε ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Χίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΧΙΟΣ-ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΑ (ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ-ΠΥΡΓΙ-ΜΕΣΤΑ):

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το νησί της μαστίχας. Η σημερινή πρώτη ημέρα είναι αφιερωμένη στα φημισμένα Μαστιχοχώρια και στην γνωριμία μας με τα νότια αξιοθέατα του νησιού. Η περιήγησή μας ξεκινά στο Μουσείο Μαστίχας, το οποίο βρίσκεται κοντά στο χωριό Εμπορειός. Στο εντυπωσιακό αυτό μουσείο θα μάθουμε όλα τα μυστικά της φυσικής ρητίνης, που βγαίνει σαν μαγικό δάκρυ από το θαμνώδες δέντρο, το οποίο ενώ φύεται σε όλη την περιοχή της Μεσογείου, καλλιεργείται μόνο στη Χίο και παράγει μαστίχα. Συνεχίζουμε με την επίσκεψη μας στη γνωστή παραλία Μαύρα Βόλια ή Μαύρο Γιαλό, με τα μαύρα βότσαλα, κατάλοιπο προϊστορικής ηφαιστειακής έκρηξης.  Επόμενη στάση μας, το ζωγραφιστό χωριό Πυργί. Τα παραδοσιακά αρχοντόσπιτα με τα περίτεχνα διακοσμητικά μοτίβα, που στολίζουν τις εξωτερικές προσόψεις τους, αποτελούν εικαστική τέχνη, που ξεχωρίζει σε ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο, καθώς τα «ξυστά» θυμίζουν τα ιταλικά sgraffiti. Βγαλμένο από άλλη εποχή, το «κεντημένο χωριό», διατηρήθηκε ανέγγιχτο στο πέρασμα του χρόνου, από το μεσαίωνα μέχρι και σήμερα, ενώ έχει διακηρυχθεί ως διατηρητέο μνημείο. Στη συνέχεια, θα βρεθούμε στα Μεστά σε έναν τόπο που η ιστορία μπερδεύεται με τους μύθους και το άρωμα της μαστίχας κυριαρχεί. Το ωραιότερο χωριό της Χίου θυμίζει κάστρο και η περίτεχνη αρχιτεκτονική του μας ταξιδεύει στην εποχή του Βυζαντίου. Το πέτρινο απολίθωμα με τους μικρούς κυκλικούς πύργους και τα θολωτά στενά σίγουρα θα προκαλέσει τον θαυμασμό μας. Θα περπατήσουμε ανάμεσα στα λιθόχτιστα στενά του και θα δούμε τα πετρόχτιστα πυργόσπιτα, με τις ατμοσφαιρικές, τοξωτές γεφυρούλες που θα μας μαγέψουν. Ελεύθερος χρόνος για καφέ στην πλατεία και επίσκεψη στην ιστορική εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Χίου για την πτήση της επιστροφή. Άφιξη στην Αθήνα. Έχοντας συλλέξει όλες τις εμπειρίες του ταξιδιού, πιο γεμάτοι από άλλοτε, δίνουμε ραντεβού για τον επόμενο προορισμό.

 

                                                    

Τιμή/άτομο(δίκλινο)                            365€

Τιμή/μονόκλινο                                     495€                                                         

Τιμή 3ο άτομο >12 ετών                       345€   

Τιμή 3ο/&4ο άτομο 6-12 ετών             295€

Τιμή 3ο/&4ο άτομο <6 ετών                 245€

Φόροι δημοτ. & αερ.                             85€                             

Περιλαμβάνονται:

  • Διαμονή (3) διανυκτερεύσεις στο επιλεγμένο ξενοδοχείο Erytha Hotel Resort 4*sup.
  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Sky Express.
  • Δώρο η μονοήμερη εκδρομή στη Σμύρνη με επίσημο τοπικό ξεναγό.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Αποσκευή έως 20 κιλά.
  • Χειραποσκευή έως 8 κιλά.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Φόροι αεροδρομίων & Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων (85€).
  • Προαιρετική Ασφάλεια Covid (20€).

ΠΤΗΣΕΙΣ:

  • Αναχώρηση: Αθήνα - Χίος   GQ 240  07.20-08.10    
  • Επιστροφή: Χίος - Αθήνα  GQ 245  20.20-21.10

Σημειώσεις:

  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση  να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.