Skip to main content

XΙΟΣ... αλλά με άρωμα ΣΜΥΡΝΗΣ 28η Οκτωβριου 2022 απο 359

4 Μερες 27-30/10    Μεθυστικό άρωµα µαστίχας ... στις γειτονιές του Φραγκοµαχαλά!

1η ημέρα: Αθήνα – Χίος – Μαστιχοχώρια

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση για Χίο, την πατρίδα της ευωδιαστής μαστίχας και κατά μία εκδοχή πατρίδα του Ομήρου. Ξεκινάμε την εκδρομή μας με επίσκεψη στα Νοτιόχωρα, τα γνωστά «Μαστιχοχώρια». Πρώτη μας στάση το χωριό Αρμόλια, γνωστό για τα κεραμικά του. Με το άρωμα της μαστίχας να μας «κυνηγάει», φτάνουμε στο ζωγραφιστό χωριό «Πυργί» με την θαυμάσια αρχιτεκτονική του και τα μοναδικά ξυστά στις προσόψεις των σπιτιών. Επίσης μπορούμε να επισκεφτούμε την εκκλησία-κόσμημα του 12ου αιώνα, αυτή των Αγίων Αποστόλων (θα χρειαστεί ραντεβού). Πριν φτάσουμε στα Μεστά θα κάνουμε μικρή στάση σε περιοχή με μαστιχόδενδρα για να δούμε από κοντά τα μοναδικά αυτά στο είδος τους δένδρα. Τα Μεστά είναι μεσαιωνικό χωριό πρότυπο αμυντικής αρχιτεκτονικής, με τα στενά σκεπαστά σοκάκια και γεμάτα μεσαιωνικά μνημεία. Συνεχίζουμε για το Μουσείο Μαστίχας, το οποίο αποτυπώνει την τεχνική της παραδοσιακής καλλιέργειας, τις ποικίλες χρήσεις της μαστίχας και παρουσιάζει την ιστορία του προϊόντος. Τελευταία επίσκεψη για σήμερα η εντυπωσιακή παραλία «Μαύρα Βόλια» στην περιοχή του Εμπορείου. Η παραλία φημίζεται για τα μαύρα βότσαλα που πήραν το χρώμα τους από την έκρηξη ηφαιστείου στην αρχαιότητα. Χρόνος για γεύμα στα ταβερνάκια της περιοχής. Αργότερα, χρόνος για ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας CHIOS CHANDRIS 4* και το βράδυ δείπνο.

2η ημέρα: Νέα Μονή - Αυγώνυμα - Ανάβατος – Βολισσός - Πιτυός

Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε την εκδρομή μας προς την Κεντρική Χίο, με επίσκεψη στο περίφημο Μοναστήρι της Νέα Μονής, το σπουδαιότερο Βυζαντινό μνημείο του νησιού, με θαυμάσια ψηφιδωτά. Η Μονή ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κων/νο το 1042μ.Χ που συγκαταλέγεται στα μνημεία της UNESCO. Συνεχίζουμε για να δούμε το χωριό Αυγώνυμα όπου είναι κτισμένο σε γραφική πλαγιά και έχει χαρακτηριστικά μικρά, πέτρινα σπίτια με αψιδωτά παράθυρα, κτισμένα για οχυρωματική άμυνα στις επιθέσεις των πειρατών. Στην συνέχεια θα περάσουμε από το χωριό Ανάβατος, όπου είναι κτισμένο σε απότομη πλαγιά και προσφέρει καταπληκτική-πανοραμική θέα. Το χωριό ονομάζεται επίσης “ΜΥΣΤΡΑΣ” της Χίου. Σήμερα σώζεται η εκκλησία του Ταξιάρχη που εν μέρει έχει αναστηλωθεί από την αρχαιολογική υπηρεσία.. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς τη Βολισσό. Πρόκειται για ένα χωριό με μεγάλη ιστορία, που κατά τον Θουκυδίδη, ήταν κάποτε μια παλιά αιολική πόλη και ήταν ανάμεσα σε αυτές που ερίζουν για την καταγωγή του Ομήρου. Τα βυζαντινά χρόνια, στην κορυφή ενός λόφου, κατασκευάστηκε ένα κάστρο με σχήμα τραπεζίου και έξι κυκλικούς πύργους. Εκεί θα έχουμε χρόνο για γεύμα στα ταβερνάκια του χωριού. Τελευταίος προορισμός της σημερινής εκδρομής μας είναι το χωριό Πιτυός, xτισμένο σε ένα μοναδικό περιβάλλον που συνδυάζει βουνό και πεδιάδα. Στο τοπίο παρεμβάλλεται και ένα βυζαντινός πύργος, μικρές εκκλησίες και ένα ανεμόμυλος. Χρόνος για καφέ και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

3η ημέρα: Τσεσμέ – Σμύρνη – Στοές Φραγκομαχαλά

Μπουφέ πρόγευμα και μετάβαση στο λιμάνι όπου θα πάρουμε το καραβάκι για Τσεσμέ. Επιβίβαση στο πούλμαν μας και οδεύουμε προς τη θρυλική πόλη της Σμύρνης και επισκεπτόμαστε τα πολλά της αξιοθέατα (φημισμένο ρολόι, Κυβερνητικό Μέγαρο, σιδηροδρομικός σταθμός Κασαμπά, Ελληνικό Προξενείο). Θα έχουμε χρόνο για περίπατο στην πάλαι ποτέ συνοικία του Φραγκομαχαλά και περνώντας από την αρχαία αγορά της Σμύρνης, φθάνουμε στον Άγιο Βουκόλο, τη μοναδική ορθόδοξη εκκλησία που σώθηκε από την Καταστροφή του 1922. Ο ναός έχει αποκατασταθεί πρόσφατα και μαρτυρεί με την παρουσία του τις όμορφες αλλά και τραγικές στιγμές του ελληνισμού της πόλης. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της Σμύρνης για καφέ, φαγητό και ψώνια. Το απογευματάκι θα κάνουμε την τελευταία βόλτα μας στο Τσεσμέ και θα πάρουμε το καραβάκι της επιστροφής για το ξενοδοχείο, όπου θα απολαύσουμε το δείπνο μπουφέ μας.

Σημείωση: Για όσους δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδρομή της Σμύρνης, εφόσον το δηλώσουν κατά την κράτησή τους στην Αθήνα, θα έχουν έκπτωση 20€ και θα χαρούν μια ολόκληρη μέρα στο νησί της Χίου.

 

4η ημέρα: Μουσείο Citrus – Άγιος Μηνάς - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και περνώντας από την περιοχή του Κάμπου, θα επισκεφθούμε το μουσείο Citrus και θα περιηγηθούμε σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτήματα, τα οποία θα μας παρουσιάσουν όλη την ιστορία του Κάμπου, με εκθέματα φωτογραφιών-αντικειμένων. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Μηνά όπου εκεί μαρτύρησαν πάνω από 2500 Χιώτες, τους οποίους ύστερα από ηρωική αντίσταση, έσφαξαν και έκαψαν ζωντανούς οι Οθωμανοί. Τα σημάδια από το αίμα και τη φωτιά φαίνονται ακόμα και σήμερα στο δάπεδο του ναού! Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής, γεμάτοι από όμορφες εικόνες και πλούτο αισθήσεων.

Extra tip: Στις ομορφιές της πόλης που θα απολαύσετε, ζητήστε να μάθετε για τον Αριούσιο οίνο (κράσι της Χίου), που σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ήταν το πρώτο κόκκινο κρασί στην ιστορία που τότε ονομαζόταν και μέλας οίνος (μαύρο κρασί), το οποίο εξαγόταν στην Αθήνα και στη Ρώμη ήδη από τον 5ο αιώνα και ήταν ακραία πολυτέλεια, να μπορεί κανείς να το γευτεί, γιατί ήταν σπάνιος και ακριβός.

 

Πτήσεις µε Sky Express (27-30/10):

Αθήνα – Χίος 07:20 - 08:10       GQ240 

Χίος – Αθήνα 15:40 - 16:30       GQ243

Όλοι οι επιβάτες μας με Sky Express, δικαιούνται δωρεάν είσοδο

στο Business lounge “Μελίνα Μερκούρη” του Αεροδρομίου Αθηνών!!!

 

Τιµές κατ’άτοµο, 27-30/10, αεροπορικώς, 4 μέρες

Δίκλινο

359

3ο άτομο

336

Μονόκλινο

446

* Φόροι Αεροδρομίου 85 € ανά άτομο

 

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Χίος-Αθήνα με SKY EXPRESS με δικαίωμα ανά επιβάτη μίας (1) αποσκευής μέχρι 20 κιλά και μίας (1) χειραποσκευής μέχρι 8 κιλά • Διαμονή στο CHIOS CHANDRIS 4* • Μπουφέ πρόγευμα και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Η εκδρομή στη Σμύρνη • Μεταφορές - εκδρομές ως ανωτέρω πρόγραμμα µε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο στη Χίο • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδροµίου € 85 κατ' άτοµο • O φόρος διανυκτέρευσης € 3,00 / δωμάτιο / διανυκτέρευση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων