Skip to main content

Πάτμος – Η πισίνα του Αιγαίου, με ημιδιατροφή | Καλοκαίρι 2022 από 449€

9/6, 23/6, 7/7, 21/7, 28/7, 2/8, 25/8   Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Αυθημερόν άφιξη στην Πάτμο από τον Πειραιά, και διανυκτέρευση στο νησί.
  • Διαµονή σε επιλεγµένα ξενοδοχεία 3*.
  • Ημερήσια κρουαζιέρα και εξωτικές βουτιές στους Λειψούς, το ξακουστό νησί της Καλυψούς.
  • Κατανυκτική επίσκεψη στο μοναστήρι του Ιωάννη του Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκαλύψεως.
  • Κάνουμε το γύρο του νησιού και επισκεπτόμαστε τη Μονή Ευαγγελισμού, το  Αρχοντικό Σημαντήρη και το Μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής.
  • Προαιρετική εξωτική εκδρομή στην Ψιλή Άμμο και τον Κάμπο.
  • Χορταστική διαμονή στη Σκάλα, τον πυρήνα του νησιού.
  • Μονοήμερη εκδρομή στους εξωτικούς Αρκιούς, δείπνο στο απόκοσμο Μαράθι και βουτιές στα ειδυλλιακά Τηγανάκια.
  • Κατανυκτική επίσκεψη στο μοναστήρι του Ιωάννη του Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκαλύψεως.
  • Χανόμαστε στα παραμυθένια σοκάκια της γραφικής Χώρας και ανακαλύπτουμε κρυμμένους θησαυρούς στα καλντερίμια της.
  • Εντυπωσιαζόμαστε από τα τοπικά προϊόντα του νησιού και δοκιμάζουμε σίγουρα το Πατινιώτικο τυρί και τα γλυκά πουγγιά.

 

1η ΗΜΕΡΑ: Πειραιάς – Πάτμος

Αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά και σαλπάρισμα για Πάτμο. Ήδη από το κατάστρωμα, το αεράκι μας προετοιμάζει χαλαρωτικά για το νησί της Αποκάλυψης. Άφιξη αυθημερόν, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στην Σκάλα και διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: Γύρος του νησιού – Μονή Ευαγγελισμού – Αρχοντικό Σημαντήρη – Μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής – Σκάλα

Η Σκάλα έχει αρχίσει να ξυπνάει και τα μαγαζάκια βγάζουν τις πραμάτιες τους για να δελεάσουν τους περαστικούς. Έχουμε έτοιμα τα μαγιό μας για μια πρωινή βουτιά στο λιμανάκι μπροστά στο ξενοδοχείο μας.

Μετά το πρόγευμα εξόρμηση για να γνωρίσουμε μοναδικής ομορφιάς τοπία, παρθένα ψαροχώρια στο Γροίκο, στον Κάμπο και παραλίες με πολύχρωμα βότσαλα στη Λάμπη. Η Ιερά Μονή Ευαγγελισμού, το μεγαλύτερο γυναικείο Μοναστήρι του νησιού, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του και έχει εκπληκτική θέα προς τον κόλπο των Κήπων, αφού είναι χτισμένο στην άκρη του βράχου. Το αρχοντικό Σημαντήρη, το παλαιότερο κτίσμα της Χώρας, μετά από την Μονή Ευαγγελισμού, πλάι στη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, κτίστηκε το 1625 από Σμυρνιούς τεχνίτες και είναι χαρακτηριστικό πατινιώτικο διώροφο αρχοντικό, που λειτουργεί σήμερα ως λαογραφικό μουσείο. Τέλος, θα δούμε την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, που χτίστηκε το 1607. Ο προορισμός του Μοναστηριού ήταν να λειτουργεί σαν καταφύγιο για χήρες, ορφανά και άτομα με ειδικές ανάγκες. Ακολουθεί δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: Σκάλα – Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου – Σπήλαιο της Αποκαλύψεως – Σκάλα

Πλούσιο πρωινό. Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στα δύο βασικά αξιοθέατα και προσκυνήματα του νησιού. Το μοναστήρι του Ιωάννη του Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκαλύψεως, τα οποία μαζί με τη Χώρα, περιλαμβάνονται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco από το 1999. Ο αέρας άλλης εποχής καθιστά τη Χώρα μια από τις πιο όμορφες του Αιγαίου, ένα κράμα νησιωτικής παράδοσης επηρεασμένη από Κρήτες και Πολίτες έποικους και Σμυρνιούς μαστόρους. Μόλις περάσουμε την πύλη του κάστρου της επιβλητικής Μονής, η ατμόσφαιρα αποκτά άλλη βαρύτητα, κάνοντας αισθητή τη μεταφυσική διάσταση του χώρου. Τα ίδια συναισθήματα προκαλεί και η ατμόσφαιρα του Σπηλαίου της Αποκαλύψεως. Θα δούμε τους διάσημους ανεμόμυλους με την καταπληκτική θέα και θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα από το πιο ειδυλλιακό σημείο της Χώρας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο επιστροφή στη Σκάλα και διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: Ελεύθερη ημέρα ή ημερήσια εκδρομή με πλοίο στους Αρκιούς

Πρωινό και αναχώρηση με πλοίο για τους Αρκιούς, ένα πραγματικά εξωτικό σύμπλεγμα από νησάκια. Οι Αρκοί έχουν τους περισσότερους κατοίκους κι έπειτα το Μαράθι ή Μάραθος που είναι το δεύτερο κατοικημένο νησί του συμπλέγματος και πρόσφατα πολύ της μόδας για τους απανταχού “σκαφάτους”. Κολυμπάμε στα Τηγανάκια, με τιρκουάζ εξωτικά νερά που ζηλεύουν μέχρι και οι Μαλδίβες και αφού απολαύσουμε το απέραντο τοπίο, ακολουθεί γεύμα στο Μαράθι και βόλτα στο όμορφο λιμανάκι του. Επιστροφή στη Σκάλα και διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: Ελεύθερη ημέρα ή ημερήσια εκδρομή στους Λειψούς

Πρωινή αναχώρηση για μια χορταστική ημερήσια εκδρομή στους μαγευτικούς Λειψούς, κυριολεκτικά μία κουκίδα στο χάρτη του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Οι Λειψοί είναι γνωστοί από την ελληνική μυθολογία ως η Ωγυγία, το μυθικό νησί της θεάς Καλυψούς (τίτλο τον οποίο διεκδικεί και η Γαύδος στην Κρήτη) και βρίσκεται βόρεια από τη Λέρο και ανατολικά της Πάτμου. Το κρυφό “διαμαντάκι του Αιγαίου” φημίζεται για τα κρυστάλλινα νερά του και τη γαλήνη του. Κάνουμε βόλτα στα καλντερίμια της Χώρας, περπατάμε σε γραφικά και ήσυχα σοκάκια και απολαμβάνουμε βουτιές σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες με τιρκουάζ νερά που αντίστοιχα βρίσκουμε μόνο σε μακρινούς, εξωτικούς προορισμούς. Επιστροφή και διανυκτέρευση στην Πάτμο.

 

6η ΗΜΕΡΑ: Προαιρετική εξωτική εκδρομή στην Ψιλή Άμμο - Αναχώρηση

Προτείνουμε μια μαγευτική ημερήσια εκδρομή στην Ψιλή Άμμο, που θυμίζει κάτι από τα 70s. Μπορεί κάθε νησί του Αιγαίου να διαθέτει και μια τουλάχιστον παραλία που λέγεται έτσι. Η Ψιλή Άμμος της Πάτμου όμως, έχει κάτι το διαφορετικό. Η άμμος είναι τόσο ψιλή σαν πούδρα, αλλά και τόσο λευκή που ακτινοβολεί ο ήλιος πάνω της. Βουτάμε σε εξωτικά νερά σε ένα μέρος κυριολεκτικά ξεχασμένο από τον κόσμο και τον χρόνο. Το βράδυ αναχώρηση με πλοίο για τον Πειραιά (Έχουμε κάνει check out στις 12:00).

 

7η ΗΜΕΡΑ: Νωρίς το πρωί άφιξη στον Πειραιά

 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 449 € 0 €
  Twin Room 449 € 0 €
  Single Room 539 € 0 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ BLUE STAR FERRIES

ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΑΤΜΟΣ 14:00-22:20

ΠΑΤΜΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ 23:59-08:10

 

Περιλαμβάνονται

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης για Πάτμο
  • Μετακινήσεις/µεταφορές µε πολυτελές κλιµατιζόµενο πούλµαν
  • ∆ιαµονή στο Skala Hotel 3*, στην καρδιά της Σκάλας για να τα έχετε όλα στα πόδια σας. Δυνατότητα για κολύμπι μπροστά από το ξενοδοχείο.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος τοπικός ξεναγός/αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Εκδρομή Aρκιούς, Mαράθι, Tηγανάκια τιμή ανά άτομο €30.
  • Εκδρομή στους Λειψούς 14 ευρώ
  • Εκδρομή στην Ψιλή Άμμο 20 ευρώ.