Skip to main content

ΡΟ∆ΟΣ & ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ ΣΤΗ ΣΥΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΑΛΚΗ 4 ημέρες αεροπορικώς Ιούνιος 2023 από 415

Αναχώρηση: 2-5/6, αεροπορικώς, 4 μέρες

 

1η μέρα: Αθήνα - Ρόδος – Φιλέρημος –  Παλαιά Πόλη 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ρόδο. Άφιξη και μετάβαση στη Φιλέρημο, επίσκεψη στον καταπράσινο λόφο της, με τα πλουμιστά παγώνια έξω από το ναό της Παναγίας των Ιπποτών του 14ου αι. και τον δρόμο του Γολγοθά που καταλήγει στον τεράστιο σταυρό με την μαγευτική θέα. Πηγαίνοντας προς την πόλη και αρχίζοντας μια πανοραμική διαδρομή, επισκεπτόμαστε το Αρχαίο Στάδιο να το θαυμάσουμε από κοντά και να ακούσουμε την ιστορία για την Καλλιπάτειρα και τον Διαγόρα. Συνεχίζουμε προς το λόφο του Μόντε Σμιθ και την Ακρόπολη, τον υπό ανακαίνιση Ναό του Πυθίου Απόλλωνα. Κατόπιν κατευθυνόμαστε προς την Παλαιά Πόλη όπου θα εκπλαγούμε πολύ ευχάριστα με το πόσο καλά διατηρημένη είναι (η καλύτερη διατηρημένη παλιά πόλη της Μεσογείου) και θα έχουμε ξενάγηση (πεζή) στα κυριότερα αξιοθέατά της, όπως το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη για ξεκούραση και φαγητό (έξοδα ατομικά). Άφιξη και τακτοποίηση στo ξενοδοχείο μας Mediterranean Hotel 4* και το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Κρουαζιέρα στη Σύμη & τον Πανορμίτη 

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ολοήμερη κρουαζιέρα  από το λιμάνι της Ρόδου στην εκπληκτικά όμορφη Σύμη (έξοδα ατομικά) με τα χαρακτηριστικά νεοκλασικά και την Καλή Στράτα με τα 900 σκαλιά, που ενώνουν τους παλαιότερους οικισμούς με τον γιαλό. Η Σύμη έχει παραμείνει άθικτη στο χρόνο, κρατώντας φυσική ομορφιά σε πρότυπο δωδεκανησιακό στυλ. Κρυστάλλινη θάλασσα, φρέσκο ψάρι και φιλοξενία των ντόπιων που σκλαβώνει τον επισκέπτη. Στα νοτιοδυτικά, θα επισκεφτούμε επίσης την Ιερά Μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη, την οποία επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες προσκυνητές. Το μοναστήρι “γεμίζει” το φυσικό λιμανάκι με το επιβλητικό καμπαναριό και τα αμέτρητα κελιά. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα στα ταβερνάκια (έξοδα ατομικά) και επιστροφή αργά το απόγευμα στη Ρόδο. Το βράδυ δείπνο μπουφέ στα ξενοδοχεία μας.

3η μέρα: Μονή Τσαμπίκας - Λίνδος - Καλλιθέα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ολοήμερη εκδρομή στις υπέροχες Ανατολικές ακτές του νησιού. Όμορφη διαδρομή μέσω Φαληρακίου μέχρι τη νέα Μονή της Παναγίας της Τσαμπίκας (επίσκεψη). Συνεχίζουμε για την Αιγαιοπελαγίτικη Λίνδο (μια από τις 7 ακροπόλεις της Ελλάδος με ιστορικό και όχι μόνο ενδιαφέρον) με τα ολόλευκα σπιτάκια, τα γραφικά πλακόστρωτα, τα τρεχούμενα νερά και την Ακρόπολη (έξοδα ατομικά) να δεσπόζει ψηλά πάνω στον βράχο. Τελευταίος μας σταθμός οι  εντυπωσιακά ανακαινισμένες Θέρμες της Καλλιθέας (έξοδα ατομικά) όπου και χρόνος για καφέ. Επιστροφή στα ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

4η μέρα: Έμπωνα – Παλαιά Πόλη– Αθήνα  

Μετά το πρωινό μας κατευθυνόμαστε προς τη γραφική Έμπωνα - στους πρόποδες του Αττάβυρου, η κορυφή του οποίου είναι στα 1.215 μέτρα - χτισμένη σε πλαγιά, με τους αμπελώνες της να την περιβάλλουν και από τα θαυμάσια οινοποιεία που βρίσκονται εκεί   συμπεριλαμβάνεται στους δρόμους του κρασιού του νησιού. Φημίζεται για τις ψησταριές της και το ωραίο περιβάλλον, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να τα απολαύσουμε. Επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο για να γευτούμε τις ντόπιες ποικιλίες. Αργότερα μεταφερόμαστε στην πόλη όπου ελεύθερος χρόνος για βόλτα, καφέ και τα τελευταία ψώνια μας. Αργά το απόγευμα μεταφορά προς το αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα.

 

Πτήσεις µε Sky Express (2-5/6):

Αθήνα – Ρόδος: 07:25 - 08:25       GQ 280    

Ρόδος – Αθήνα: 20:55 - 21:55       GQ 283

 

Τιµή κατ’ άτομο, 2-5/6, αεροπορικώς, 4 μέρες

Δίκλινο Superior Inland

415

Δίκλινο Superior θέα πόλη

424

Δίκλινο Signature θέα θάλασσα

466

3ο άτομο (Superior)

375

3ο άτομο (Signature)

405

3ο άτομο έως 10,99 ετών (Superior)

340

3ο άτομο έως 10,99 ετών (Signature)

360

Μονόκλινο Superior Inland

509

Μονόκλινο Superior θέα πόλη

539

Μονόκλινο Signature θέα θάλασσα

612

 

* Φόροι αεροδρομίου € 52 κατ' άτοµο 

Περιλαμβάνονται: • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Ρόδος-Αθήνα µε Sky Express δικαίωμα ανά επιβάτη μίας (1) αποσκευής μέχρι 20 κιλά και μίας (1) χειραποσκευής μέχρι 8 κιλά • Μεταφορές - εκδρομές ως ανωτέρω πρόγραμμα µε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο πολυτελές MEDITERRANEAN HOTEL 4* • Μπουφέ πρωϊνό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδροµίου € 52 κατ' άτοµο  •  O φόρος διανυκτέρευσης € 3,00 / δωμάτιο / διανυκτέρευση  • Εισιτήρια πλοίου για τις Κρουαζιέρες στη Σύμη – Πανορμίτη