Skip to main content

ΦΕΤΙΓΙΕ – ΚΑΣ - ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ 7 ημέρες Καλοκαίρι 2023 από 899

Αναχώρηση: 11-17/7

 

1η μέρα: Αθήνα – Ρόδος – Φετίγιε – Νησάκι Φετίγιε

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί και πτήση για το σμαραγδένιο νησί, τη Ρόδο. Πρώτη γνωριμία με το βορειοδυτικό μέρος του νησιού και τη μεσαιωνική πόλη. Θα ανεβούμε πεζοί την οδό των ιπποτών για να φτάσουμε στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Από τα τέλη του 7ου αιώνα υπάρχει η βυζαντινή ακρόπολη που είναι η καλύτερα ζωντανή διατηρημένη μεσαιωνική πόλη σε όλη την Ευρώπη. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό (έξοδα ατομικά), μέχρι την ώρα που θα μεταβούμε στο λιμάνι για να μεταφερθούμε με πλοίο στα απέναντι παράλια της Μικράς Ασίας, στο Φετίγιε ή Μάκρη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βραδάκι θα μεταβούμε με πλοιάριο στο νησάκι Φετίγιε, όπου θα απολαύσουμε το βραδινό μας (έξοδα ατομικά).

2η μέρα: Πασπατούρ (Σκεπαστή αγορά) – Λιβίσι - Πάταρα

Μετά το πρωινό μας θα κινηθούμε προς την Πασπατούρ, δηλαδή την παλαιά πόλη με τα μοναδικά καλντερίμια της, όπου θα περιηγηθούμε στην τοπική σκεπαστή αγορά της για κάθε είδους σουβενίρ που θα μας κινήσει το ενδιαφέρον για μυρωδιές από μπαχαρικά, για κεραμικά, για παραδοσιακά χειροποίητα χαλιά, κοσμήματα και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε. Θα έχουμε χρόνο για το γεύμα μας (έξοδα ατομικά) σε αυτό το ονειρεμένο ανατολίτικο περιβάλλον, δοκιμάζοντας πιάτα που τέρπουν μάτια και ουρανίσκο. Αφού ξαποστάσουμε για λίγο, προτείνουμε τον κήπο του καφέ ΟRANGE με την πλούσια ιδιαίτερη διακόσμηση και στη συνέχεια θα φτάσουμε στο δρόμο με τις ομπρέλες, το καλύτερο σημείο για φωτογραφίες. Συνεχίζουμε για το ερειπωμένο πλέον Ελληνικό χωρίο Λιβίσι, όπου ζούσαν μέχρι και το 1823 Έλληνες. Το θέαμα συγκινησιακά φορτισμένο με εκατοντάδες κατοικίες να στέκονται μπροστά μας όπου φαίνεται, έστω και με αυτήν την εικόνα, ο πλούτος των Λιβισιανών αλλά και το θρησκευτικό αίσθημα που τους οδήγησε στο να κτιστούν είκοσι μία εκκλησίες μέσα και γύρω από το χωριό. Δύο από αυτές σώζονται ακόμη. Συνεχίζουμε για τα Πάταρα, αρχαιότατη πόλη και λιμάνι της Λυκίας, χτισμένη πολύ κοντά στις εκβολές του ποταμού Ξάνθου. Τα Πάταρα ήταν γνωστά στην αρχαιότητα (Πάταρος, γιός του Απόλλωνα) για τον περικαλλή ναό και το μαντείο του θεού Απόλλωνα, δεύτερο σε φήμη μετά το μαντείο των Δελφών. Στο λιμάνι των Πατάρων έφτασε ο Απόστολος Παύλος ερχόμενος από την Ρόδο με τον ευαγγελιστή Λουκά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και χαλάρωση και όσοι επιθυμούν λόγω κοντινής απόστασης από το κέντρο της πόλης μπορούν να κάνουν την νυχτερινή τους βόλτα.

3η μέρα: Νησί της Κλεοπάτρας (Sendir) – Marmaris

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινάει με φυσιολατρική εκδρομή απαράμιλλης ομορφιάς και ιστορικής σημασίας, στο νησί της Κλεοπάτρας, ένα μικρό νησί στον Κεραμικό κόλπο στο νοτιοανατολικό πέλαγος. Είναι διάσημο για την παραλία του, η οποία αποτελείτε από κοχύλια στο μεγαλύτερο εύρος της και προστατεύεται ώστε να αποτραπεί η αφαίρεση της άμμου, επειδή κάθε κόκκος άμμου είναι ολοστρόγγυλος σαν μικρή σφαίρα. Η παράδοση θέλει τον Μάρκο Αντώνιο και την Κλεοπάτρα να κολυμπούν σε αυτά τα νερά. Η άμμος μεταφέρθηκε από την Ερυθρά θάλασσα με πλοία που ήρθαν από την Βόρεια Αφρική και λέγεται πως αυτό το είδος άμμου εμφανίζεται μόνο στην Αίγυπτο. Αργότερα θα μεταφερθούμε στο κοσμοπολίτικο Marmaris για καφέ, γλυκό και βόλτα στην προκυμαία. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και διασημότερα τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.

4η μέρα: Καταρράκτες – Κοιλάδα Πεταλούδων – Καλαμάκι (Calkan) – Κας (Αντίφελλος)

 Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για το Κας μέσα από μια ειδυλλιακή διαδρομή. Ταξιδεύοντας θα δούμε τους πανέμορφους καταρράκτες της περιοχής και την κοιλάδα των πεταλούδων, με τα 80 διαφορετικά είδη που ζουν στην περιοχή. Συνεχίζοντας θα δούμε το Καλαμάκι (σημερινό Calkan), απ’ όπου πήρε η γνώστη συνοικία της Αττικής το όνομα της. Οι πρώτες αναφορές από βυζαντινούς χρονολογούνται περίπου από το 1300 μ.Χ. Το Καλαμάκι ήταν το μόνο ασφαλές λιμάνι της εποχής και το μόνο αλιευτικό λιμάνι. Ένας καθαρός ελληνικός οικισμός που σύμφωνα με τα απογραφικά στοιχεία της εποχής αριθμούσε πάνω από πεντακόσιους Έλληνες. Τα πολλά ερειπωμένα σπίτια εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη στο Καλαμάκι. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Kας (έως την μικρασιατική καταστροφή Αντίφιλο ή Αντίφελλο), κοντά στη Αττάλεια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και μια πρώτη βόλτα γνωριμίας με την πόλη. Από την αρχαία Αντίφελλο υπάρχουν αρκετά αρχαιολογικά ευρήματα – μνημεία, θέατρο, λυκιακές σαρκοφάγοι, νεκρόπολη κ.α. Η πόλη είναι κτισμένη στα παράλια της τουρκικής ριβιέρας, με την συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού να είναι ελληνική μέχρι την μικρασιατική καταστροφή. Θα επισκεφθούμε το παζάρι στην αγορά - όπου μην ξεχάσετε να κάνετε παζάρια για τις αγορές σας - και θα δοκιμάσουμε νόστιμους παραδοσιακούς μεζέδες. Σε αντίθεση με άλλες τουρκικές αγορές, η ατμόσφαιρα εδώ είναι ηπιότερη με πληθώρα καταστημάτων διαφόρων ειδών, από ρούχα διάσημων σχεδιαστών, εκθέσεις με κοσμήματα, μέχρι χειροποίητα χειροτεχνήματα, χαλιά, γυαλικά, λουκούμια, μπαχαρικά κ.α.

5η μέρα: Κας – Καστελόριζο – Λαογραφικό Μουσείο – Γαλάζια Σπηλιά

Σήμερα, μετά το πρωινό μας χρόνος ελεύθερος και θα αναχωρήσουμε για το Καστελόριζο. Θα μεταφερθούμε στο Λαογραφικό Μουσείο όπου θα θαυμάσουμε από όλες τις ιστορικές χρονικές περιόδους αντικείμενα και στη συνέχεια θα μεταβούμε στη γαλάζια σπηλιά με βάρκες που θα πάρουμε από το λιμάνι. Θα μας εντυπωσιάσουν τα εξωπραγματικά μπλε χρώματα, τα πεντακάθαρα - κρυστάλλινα νερά και στο νου μας έρχεται η ιστορία των πειρατών που κρυβόντουσαν εδώ ώστε την κατάλληλη στιγμή να κάνουν τα ρεσάλτα τους στο Αιγαίο. Μετά το πέρας της ξενάγησης στη σπηλιά, με το παραδοσιακό σκαρί, χρόνος ελεύθερος για την περατζάδα μας στα στενά σοκάκια της Χώρας, που καταλήγουν στο λιμάνι. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το τοπικό γλυκό του νησιού «κατουμάρι» και το σιρόπι του γάμου. Το βράδυ ακολουθεί δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

6η μέρα: Νησάκι της Κυράς της Ρω – Παραλία Αγίου Γεωργίου

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στο νησάκι της Κυράς της Ρω, όπου κυριαρχεί η φιγούρα της μεγάλης Κυρίας, της Δέσποινα Αχλαδιώτη. Θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε την απίθανα δραματική, περιπετειώδη και αφιερωμένη στην πατρίδα ζωή της. Κατόπιν, κολύμπι στα ωραία νερά της παραλίας του Αγίου Γεωργίου. Το απογευματάκι θα επισκεφθούμε τον Άγιο Μερκούριο ή τον Αη Γιώργη του Πηγαδιού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τον κατανυκτικό εσπερινό. Το βραδάκι χρόνος ελεύθερος να απολαύσουμε το δείπνο μας σε ένα από τα παραδοσιακά ταβερνάκια του νησιού.

7η μέρα: Καστελόριζο – Ρόδος – Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος να κάνετε τη βόλτας σας στα πανέμορφα, γραφικά σοκάκια και να απολαύσετε το μπάνιο σας στα γαλάζια νερά του Καστελόριζου. Το μεσημεράκι θα πάρουμε το πλοίο που θα μας μεταφέρει στη Ρόδο. Αργά το απόγευμα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας για την Αθήνα, παίρνοντας μαζί μας τις καλύτερες εντυπώσεις και τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις.

 

 

Πτήσεις µε Sky Express (11-17/7):

Αθήνα – Ρόδος: 07:25 - 08:25       GQ 280    

Ρόδος – Αθήνα: 22:15 - 23:15       GQ 283

 

Τιμή κατ’ άτομο, 11-17/7, αεροπορικώς, 7 μέρες

Δίκλινο

899

3ο άτομο

705

Μονόκλινο

1235

 

* Φόροι Αεροδρομίου 65 € ανά άτομο

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Ρόδος-Αθήνα µε Sky Express δικαίωμα ανά επιβάτη μίας (1) αποσκευής μέχρι 20 κιλά και μίας (1) χειραποσκευής μέχρι 8 κιλά • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ρόδος – Φετίγιε, Κας – Καστελόριζο & Καστελόριζο – Ρόδος • Μεταφορές - εκδρομές ως ανωτέρω πρόγραμμα µε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Φετίγιε, 1 στο Κας και 2 στο Καστελόριζο • Μπουφέ πρωϊνό καθημερινά • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδροµίου € 65 κατ' άτοµο • O φόρος διανυκτέρευσης  δωμάτιο / διανυκτέρευση  αναλόγως την κατηγορία του • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων