Skip to main content

ΚΑΡΠΑΘΟΣ & ΚΑΣΟΣ 4,5 ημέρες Καλοκαίρι 2023 από 479

ΔΩΡΟ!  Η ημερήσια κρουαζιέρα με ταχύπλοο στην Κάσο και γύρος με πούλμαν στα χωριά της!

Αναχωρήσεις: 30/7, 13/8, 27/8, 11/9, 25/9, 9/10

 

Konstantinos Palace Hotel 5*

Το KONSTANTINOS PALACE είναι ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο στα Πηγάδια Καρπάθου (1200 μέτρα από το κέντρο). Ένας φιλόξενος και όμορφος χώρος που μπορεί να ικανοποιήσει τις επιθυμίες και του πιο απαιτητικού επισκέπτη. Η μοντέρνα αρχιτεκτονική του, η ομορφιά του τοπίου σε συνδυασμό με το γρήγορο σέρβις και την ευγένεια του προσωπικού θα συμβάλουν σε κάθε ταξιδιώτη να περάσει ένα αξέχαστο καλοκαίρι. Μια μοναδική και μαγευτική εμπειρία με έντονα συναισθήματα και αναμνήσεις που θα μείνουν χαραγμένες ακόμα και μετά το ταξίδι σας στην Κάρπαθο.

Τα δωμάτια είναι όλα εξοπλισμένα με άνετα, μοντέρνα έπιπλα, κλιματισμό,  τηλεόραση με δορυφορικά κανάλια, θυρίδα δωματίου (safe), μίνι ψυγείο, τηλέφωνο, στεγνωτήρα μαλλιών, μπουρνούζια και παντοφλάκια δωματίου, δωρεάν Wi-Fi, μπαλκόνι ή βεράντα. 

Ακόμα διαθέτει κεντρικό εστιατόριο με μπουφέ, εστιατόριο à la carte, μπαρ πισίνας και παραλίας, Panorama bar στον 5ο όροφο, τρεις πισίνες με ομπρέλες και ξαπλώστρες, (η μία στον 5ο όροφο), παιδική πισίνα, κέντρο ευεξίας και Spa με αίθουσες θεραπειών και σάουνα, δωρεάν ασύρματο internet στους κοινόχρηστους χώρους, παιδική χαρά, μίνι μάρκετ, μπουτίκ, κ.α.

 

Μόνο 16 θέσεις ανά αναχώρηση!

 

1η μέρα: Αθήνα (πτήση) - Κάρπαθος

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κάρπαθο. Άφιξη και μεταφορά στην πρωτεύουσα του νησιού, τα Πηγάδια. Εγκατάσταση στο υπερπολυτελές KONSTANTINOS PALACE HOTEL 5* Lux, μπροστά στην παραλία, γνωστό για τις υπέροχες εγκαταστάσεις του και την περιποίηση. Θα ξεκινήσουμε τη βόλτα μας από το ναό της Αγίας Φωτεινής ή άφωτης του 5 ου αιώνα μ.Χ. που βρίσκεται δίπλα στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε πεζή στην πόλη όπου θα δούμε το μνημείο του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, τα δυο κτίρια που σώζονται από την εποχή των Ιταλών (το Επαρχείο και το Λιμεναρχείο), την εκκλησία της Ευαγγελιστρίας, το Αρχαιολογικό Μουσείο (έξοδα ατομικά), το συντριβάνι, τα γραφικά ταβερνάκια και τα καφέ. θα περπατήσουμε στον πεζόδρομο που βρίσκεται η τοπική αγορά. Εδώ μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τοπικές μακαρούνες, ψιλοκούλουρα, Καρπαθιώτικο χειροποίητο μπακλαβά, λουκουμάδες, πολυβραβευμένο θυμαρίσιο μέλι και τα εξαιρετικά τοπικά κρασιά βιολογικής παραγωγής! Αργότερα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

2η μέρα: Η παραδοσιακή Όλυμπος - Μπάνιο στο Διαφάνι

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Η σημερινή μας εκδρομή στην εκθαμβωτική Όλυμπο ή Έλυμπο, κατά τους ντόπιους, αποτελεί μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία. Εδώ ο χρόνος μοιάζει να μην άγγιξε τίποτα! Ο “αποκλεισμός” της λόγω του ορεινού της περιοχής ήταν η ασπίδα του χωριού από τον χρόνο και την “εξέλιξη” και που την έχει μετατρέψει σε ένα ζωντανό λαογραφικό μουσείο με ζωντανή και την παραδοσιακή μουσική, τις αυτοσχέδιες μαντινάδες και με συγκεκριμένο τελετουργικό στις παραδοσιακές χριστιανικές γιορτές. Τα μαγευτικά στενάκια, τα γραφικά καφενεία, οι ξυλόφουρνοι σε κάθε γειτονιά που μοσχομυρίζουν ζεστό ψωμί, οι γραφικοί πέτρινοι ανεμόμυλοι, οι παλιές εκκλησιές με αυτήν της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του 16ου αι. στην πλατεία του χωριού να ξεχωρίζει, το Μουσείο του Λαϊκού καλλιτέχνη Γιάννη Χατζηβασίλη, τα τουριστικά μαγαζιά με τα πολύχρωμα παραδοσιακά υφαντά και οι γυναίκες ντυμένες με τις μοναδικές παραδοσιακές φορεσιές τους, είναι μερικές μόνο από τις “μυρωδιές της Όλυμπου” που περιμένουν να τις ζήσετε και να τις μυρίσετε με όλες σας τις αισθήσεις. Αργότερα μετάβαση στο γραφικό ψαροχώρι Διαφάνι όπου χρόνος για μπάνιο στα φημισμένα κρυστάλλινα νερά και γεύμα στις εκλεκτές παραλιακές ταβέρνες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

3η μέρα: Προαιρετική κρουαζιέρα με καΐκι

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη για να απολαύσετε τις ανέσεις του υπερπολυτελούς μας ξενοδοχείου, την υπέροχη οργανωμένη παραλία του, μία από τις καλύτερες, το κέντρο ευεξίας & spa, την rooftop πισίνα στον 5ο όροφο με το πανοραμικό μπαρ κ.α. Για όσους επιθυμούν, προαιρετική κρουαζιέρα με καΐκι στις παραλίες του νησιού Κυρά Παναγιά, Άπελλα, Κάτω Λάκκο και Αχάτα. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

4η μέρα: Ημερήσια κρουαζιέρα στην Κάσο

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για την ακριτική και πανέμορφη Κάσο, την πιο αυθεντική ίσως γωνιά του Αιγαίου, με το ταχύπλοο Kassos Princess (09:45 - 11:00). Το νησί, που μοιάζει να έχει μείνει ανέγγιχτο από τον χρόνο φημίζεται για τη θερμή φιλοξενία, τους όμορφους οικισμούς, τις υπέροχες παραλίες, τα πανηγύρια και τη μουσική, τη χορευτική παράδοση και τα έθιμα του παρελθόντος. Θα περπατήσουμε στην πρωτεύουσα - λιμάνι, το Φρύ, όπου θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα , την τοπική αγορά με τα θαυμάσια τυροκομικά προϊόντα που φτιάχνονται στο νησί από ντόπιους παραγωγούς, και τα εντυπωσιακά πετρόχτιστα αρχοντικά των Κασίων καπεταναίων. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Παναγία της Κάσου και τις οκτώ εκκλησιές και θα καταλήξουμε για μπάνιο και φαγητό στην παραλία του Εμποριού. Εκεί στα καταγάλανα νερά θα απολαύσουμε το μπάνιο μας. Το νησί της Κάσου είναι διάσημο και για την πεντανόστιμη παραδοσιακή κουζίνα του. Μερικές από τις τοπικές νοστιμιές είναι το Κασιώτικο πιλάφι με κανέλα, οι μακαρούνες με σιτάκα (ντόπιο κρεμώδες τυρί), οι τορμάες (μικρά ντολμαδάκια), το ντόπιο κατσικάκι, το μαύρο σουπιοπίλαφο, η Ελαϊκή (μαλακό τυρί), το Ροΐκιο γιαχνί (αγριόχορτο σε άρμη) και τα ιδιαίτερα Μοσχοπούγκια (γλυκά γεμιστά με αμύγδαλο). Με τοπικό πούλμαν θα κάνουμε και την όμορφη βόλτα στα χωριά της Κάσου. Απόπλους για επιστροφή στις 17:00, άφιξη στα Πηγάδια 18:15. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

5η μέρα: Γύρος χωριών Καρπάθου - πτήση για Αθήνα

Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ και αναχώρηση αργά με τις αποσκευές μας για τον γύρο των νότιων χωριών. Αρχίζουμε με επίσκεψη στο Απέρι, την πρώτη πρωτεύουσα του νησιού, όπου θα περπατήσουμε στα γραφικά του σοκάκια και τα γεφύρια από την εποχή της Ιταλοκρατίας. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Όθος όπου θα ξεναγηθούμε στο λαογραφικό μουσείο (έξοδα ατομικά) για να δούμε το εσωτερικό ενός Καρπάθικου σπιτιού με την ιδιαίτερη διακόσμηση. Συνεχίζουμε για το αγροτικό μουσείο Πυλών (έξοδα ατομικά) όπου θα δούμε σκηνές και αντικείμενα από την αγροτική ζωή των κατοίκων του νησιού. Το μεσημέρι θα μας βρεί στο ψαροχώρι Φοινίκι, όπου χρόνος για γεύμα στο γραφικό του λιμανάκι. Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος που δεν είναι άλλο από τις Μενετές, το μεγαλύτερο χωριό του νησιού με τα πολλά νησιώτικα νεοκλασικά και την εκκλησία της Παναγιάς με το υπέροχο ξυλόγλυπτο τέμπλο και την φανταστική θέα στα Πηγάδια και το Αιγαίο! Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’όπου πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 

Σημείωση: Η 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνει την 3η μέρα (προαιρετική με καΐκι σε παραλίες)

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κάρπαθος-Αθήνα οικονομικής θέσης με SKY EXPRESS με δικαίωμα μίας αποσκευής μέχρι 20 κιλά και μίας χειραποσκευής μέχρι 8 κιλά ανά επιβάτη
  • • Μεταφορές, εκδρομές, με τοπικό πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • • Διαμονή στο KONSTANTINOS PALACE HOTEL 5* Lux, στα Πηγάδια Καρπάθου
  • • Μπουφέ πρωϊνό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • • Δώρο η ημερήσια κρουαζιέρα με ταχύπλοο στην Κάσο.
  • • Αρχηγός - Συνοδός
  • • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς έως 75 ετών
  • • Φ.Π.Α.

 

 

 

 

Πτήσεις με SKY EXPRESS:

30/7, 13/8, 27/8, 11/9

Αθήνα - Κάρπαθος  09:55 - 11:05

Κάρπαθος - Αθήνα 21:50 - 23:05

 

25/9, 9/10

Αθήνα - Κάρπαθος  09:45 - 10:55

Κάρπαθος - Αθήνα 21:50 - 23:05

 

 

 

Τιμή κατ’ άτομο αεροπορικώς με Sky Express με ημιδιατροφή καθημερινά και ΔΩΡΟ την ημερήσια κρουαζιέρα στην Κάσο

KONSTANTINOS PALACE HOTEL 5* Lux

5 μέρες

30 Ιουλ.

5 μέρες

13 Αυγ.

5 μέρες

27 Αυγ.

4 μέρες

11 Σεπ.

4 μέρες

25 Σεπ.

4 μέρες

9 Οκτ.

Δίκλινο 

769

819

769

535

515

479

3ο άτομο *

580

580

580

420

420

420

Μονόκλινο

1150

1245

1150

760

665

620

* πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • • Εισιτήρια εισόδων • O φόρος διαμονής € 4 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση • Οι φόροι αεροδρομίων : € 56 το άτομο

 

 

 

 

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε:

Παραδοσιακό Καρπαθιώτικο Βυζάντι (αρνάκι γεμιστό με ρύζι ή πληγούρι, συκωτάκια και μυρωδικά σε ξυλόφουρνο), τις τοπικές μακαρούνες με τσιγαρισμένο κρεμμύδι και ντόπιο τυρί αλλά και τα φημισμένα ψιλοκούλουρα.

Να πάρετε μαζί σας στην πόλη:

Πολλές φωτογραφίες, ψωμί και την υπόσχεση ότι θα ξαναγυρίσετε…!