Skip to main content

Aστυπάλαια - Αγίου Πνεύματος 2024 - 5 ημέρες με Sky Express από 580€

Αναχώρηση:   22-26/06

5ημερο πρόγραμμα

 

1η ΗΜΕΡΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Αστυπάλαια. Άφιξη στο νησί, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Μπάνιο στην οργανωμένη παραλία του ξενοδοχείου. Νωρίς το απόγευμα ξεκινάμε για τη περιήγησή μας στη Χώρα. Εκεί θα μάθουμε για τη λειτουργία των Ανεμόμυλων και τη στρατηγική σημασία τους την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Μέσα από τα καλντερίμια θα επισκεφτούμε τα συμπλέγματα εκκλησιών, κάτι ασυνήθιστο για τα χριστιανικά δεδομένα. Έπειτα θα φτάσουμε στο Ενετικό Κάστρο των Querini. Θα θαυμάσουμε τη μοναδική θέα προς το απέραντο γαλάζιο και θα γνωρίσουμε την ιστορία του. Μέσα στο Κάστρο θα επισκεφτούμε το λαογραφικό μουσείο και το Αστυπαλίτικο Σπίτι. Ώρα για ινσταγκραμικές φωτογραφίες! Στη συνέχεια θα περάσουμε από το μοναστήρι της Παναγιάς της Πορταίτισσας και θα καταλήξουμε στο μοναδικό «νεκροταφείο βρεφών.» Στη πλατεία του νησιού μας περιμένει το δείπνο μας σε ένα όμορφο εστιατόριο με θέα τους ανεμόμυλους. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό, προαιρετικά ξεκινάμε την ολοήμερη κρουαζιέρα με τον πιο διάσημο καπετάνιο του νησιού. Θα επισκεφτούμε τις μαγικές παραλίες στα νησάκια του Κουτσομύτη και της Κουνούπας. Έπειτα με τις ιστορίες του καπετάνιου θα φτάσουμε στον επιβλητικό Κόκκινο Γκρεμό για μια τελευταία βουτιά. Το απόγευμα θα δειπνήσουμε σε εστιατόριο της περιοχής. Προαιρετική βραδινή έξοδο στη Χώρα για ποτό και ψώνια. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό, επίσκεψη στο Πέρα Γυαλό και το Αρχαιολογικό μουσείο Αστυπάλαιας. Έπειτα θα επισκεφτούμε ντόπιο παραγωγό που θα μας παρουσιάσει τα τοπικά προϊόντα του νησιού και τις ντόπιες πρακτικές παραγωγής τους. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε για μπάνιο την πανέμορφη παραλία «Στενό». Θα ακολουθήσει γεύμα σε παραθαλάσσιο εστιατόριο. Απόγευμα Ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό, θα επισκεφτούμε για μπάνιο τη κοσμοπολίτικη παραλία του Λιβαδιού. Θα ακολουθήσει γεύμα σε παραθαλάσσιο εστιατόριο με θέα το Κάστρο. Το απόγευμα περιήγηση στον οικισμό Μαλτεζάνα. Εκεί θα γνωρίσουμε το «πειρατικό» παρελθόν του οικισμού, τα υστερορωμαϊκά Λουτρά του Ταλαρά και το Μνημείο του Γάλλου ναυάρχου Bisson. Βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση

5η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό, περιήγηση με το πούλμαν στο Ανατολικό τμήμα του νησιού. Μια προστατευόμενη περιοχή natura με σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος, από το Ιταλικό παρατηρητήριο του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου στον Καστελλάνο, τα παλιά ασβεστοκάμηνα στο Αγρελίδι, μέχρι τα κεδροδάση και τον ιστορικό οικισμό του Βαθιού. Μπάνιο στη Μαλτεζάνα ή το Σχοινώντα. Νωρίς το απόγευμα έτοιμοι για αναχώρηση προς το αεροδρόμιο και επιστροφή στην Αθήνα.

 

Πτήσεις µε Sky Express (22-26/6):

Αθήνα – Αστυπάλαια: 09:15 - 10:15   GQ010

Αστυπάλαια - Αθήνα:  18:10-19:10     GQ011

 

Τιμή κατ’ άτομο, 22-26/6, αεροπορικώς, 5 μέρες

Δίκλινο

580

3ο άτομο έως 12 ετών

470

Μονόκλινο

681

*Φόροι αεροδρομίου 52 €

 

Το πενταήμερο πακέτο διακοπών περιλαμβάνει:

  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο Maltezana Beach Hotel με πρωινό.
  • Οργανωμένες περιηγήσεις σε Χώρα και Μαλτεζάνα
  • 4 γεύματα σε διαλεκτά εστιατόρια του νησιού (εκτός ποτά)
  • Δωρεάν χρήση οργανωμένης παραλίας μπροστά από το κατάλυμα
  • Μετακινήσεις για τις ανάγκες εκτέλεσης της εκδρομής
  • Ντόπιος συνοδός – περιηγητής του γραφείου σε όλες τις δραστηριότητες
  • Όλοι οι νόμιμοι φόροι

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Θαλάσσια εκδρομή στα νησάκια Κουτσομύτη, Κουνούπα και Κόκκινο Γκρεμό (+32€/άτομο)
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • τέλος περιβάλλοντος 3€/δωμάτιο/ημέρα

*Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αν κριθεί αναγκαίο.

 

Περιήγηση στη Μαλτεζάνα

Η πρώτη γνωριμία μας με το νησί ξεκινά από το ψαροχώρι της Αστυπάλαιας, την όμορφη και απάνεμη Ανάληψη. Το φυσικά προστατευόμενο λιμάνι της για αιώνες αποτελούσε το ορμητήριο των Μαλτέζων πειρατών, εξού και το τοπωνύμιο Μαλτεζάνα. Εκεί, στον όρμο του Καρέκλη, στέκει το μνημείο του Γάλλου ναυάρχου Bisson για να μας θυμίζει τα χρόνια των πειρατών. Τα Λουτρά του Ταλαρά και ο ψηφιδωτός ζωδιακός κύκλος, μαζί με μια αναφορά στις δύο βασιλικές του Καρέκλη και της Αγίας Βαρβάρας, θα μας θυμίσουν το ένδοξο και ακμάζον παρελθόν του οικισμού. Στη συνέχεια θα συναντήσουμε την ψαρόσκαλα με τα καΐκια της αλλά και τα θεμέλια των παραθαλάσσιων σπιτιών που το 1956 κατεδάφισε το τσουνάμι. Ιστορίες του οικισμού θα έρθουν για να δέσουν την περιήγησή μας και να μας ταξιδέψουν για λίγο στο πλούσιο παρελθόν του.

Περιήγηση στη Χώρα

Σημείο εκκίνησης, η κεντρική πλατεία του νησιού με τους περίφημους ανεμόμυλους της Χώρας. Ακολουθεί επεξήγηση της αρχιτεκτονικής και λειτουργίας ενός παραδοσιακού ανακαινισμένου ανεμόμυλου.

Ένα μονοπάτι ανάμεσα σε λευκά μικρά σπιτάκια θα μας οδηγήσει στην κύρια είσοδο του Ενετικού κάστρου. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα κάνουμε αρκετές στάσεις (Μεγάλη Παναγιά, Μπαλκόνι Αιγαίου) για να θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική των σπιτιών και την υπέροχη θέα τους στη θάλασσα, ενώ θα ακούσουμε ιστορίες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες αναφορικά με το νησί της Αστυπάλαιας κατά τη διάρκεια των χρόνων. Το ενετικό Κάστρο της Αστυπάλαιας θα μας συνεπάρει με την μεγαλοπρέπεια του. Πάνω του αποτυπώνονται για αιώνες τα ιστορικά, κοινωνικά, πολιτιστικά δρώμενα του νησιού και των κατοίκων του. Θα τα εξιστορήσουμε καθώς θα περπατάμε μέσα στο Κάστρο, επισκεπτόμενοι παράλληλα τις μονές του Αγίου Γεωργίου και της Ευαγγελίστριας.

Σύντομη στάση στην εκκλησία της Παναγίας της Πορταίτισσας και στο χριστιανικό μουσείο. Η εκκλησία χτισμένη παραπλεύρως του Κάστρου έχει να επιδείξει την μοναδική της εκκλησιαστική αρχιτεκτονική συνδυάζοντας τον ορθόδοξο και καθολικό διάκοσμο. Η εικόνα της Παναγίας της Πορταίτισσας είναι πιστό αντίγραφο της εικόνας της Παναγιάς στη Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους. Λίγο πριν μπούμε στην κεντρική πλατεία της Χώρας και αφού γνωρίσουμε τις γειτονιές του παραδοσιακού οικισμού, θα επισκεφτούμε το νεκροταφείο των βρεφών του 7ου αιώνα π.Χ, μοναδικού αρχαιολογικού ευρήματος παγκοσμίως. Θα αναφέρουμε τις δύο επικρατούσες εκδοχές δημιουργίας του αλλά και τον σημερινό του αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο.

Ολοήμερη Θαλάσσια Κρουαζιέρα

Στις νησίδες Κουτσομύτη και Κουνούπα βρίσκονται απομονωμένες οι πιο όμορφες παραλίες της Αστυπάλαιας. Τα νησάκια αυτά, που κατά την περίοδο της παντοδυναμίας των Πειρατών στο Αιγαίο, ήταν το ορμητήριο και η κρυψώνα τους. Στην Κουνούπα μια λωρίδα γης ενώνει τους δυο ορεινούς όγκους, όσο για τον Κουτσομύτη τα γαλαζοπράσινα νερά του θυμίζουν μέρη εξωτικά. Χαλαρώστε και απολαύστε τις παραλίες αυτές μαζί με τις ιστορίες του καπετάνιου.