Skip to main content

Κως - 5 ημέρες ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΙΟΥΝΙΟ 2024 από 670€

Αναχώρηση: 13/06 - 5 ημέρες 

Κως | Νίσυρος | Bodrum|Κάλυμνος| Πλάτη| Ψέριμος|

1η  ημέρα: Άφιξη – Περιήγηση νησιού

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για τη Κω. Άφιξη, παραλαβή αποσκευών, επιβίβαση στο πούλμαν και θα ξεκινήσουμε την μέρα μας με τον γύρο του νησιού. Πρώτη μας στάση θα είναι το Ασκληπιείο, το πιο διάσημο μνημείο της Κω, που βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο της πόλης. Αυτός είναι ένας θεραπευτικός ναός, ιερός στον Θεό Ασκληπιό.

Η δεύτερη μας στάση θα είναι η Ζία που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Δίκαιος. Πρόκειται για ένα τυπικό ελληνικό χωριό με μικρά λευκά σπίτια και πολλά μαγαζιά με χειροποίητα ελληνικά προϊόντα. Στάση  να απολαύσετε το φαγητό ή τον καφές σας και συνεχίζουμε σ’ ένα οινοποιείο για να  μάθουμε για τη μακρά ιστορία του κρασιού και να γευτούμε την πλούσια κληρονομιά του. Από τη Ζία θα ταξιδέψουμε στην Αντιμάχεια στο κέντρο του νησιού όπου θα επισκεφθούμε έναν ανεμόμυλο και το παραδοσιακό σπίτι, πριν συνεχίσουμε στην Κεφαλο για φωτογραφίες και χαλάρωση. Η Κέφαλος είναι το τελευταίο χωριό στα νότια του νησιού και έχει πανοραμική θέα στο κόλπο του νησιού. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, διανυκτέρευση.

2η  ημέρα: Ολοήμερη  εκδρομή στη Νίσυρο

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επιβίβαση στο πλοίο από την Καρδάμαινα για Νίσυρο. Μετά από μία ώρα διαδρομή φθάνουμε στη Νίσυρο. Η Νίσυρος διαθέτει όπως γνωρίζουμε ένα ενεργό ηφαίστειο που κοιμάται, μια αξέχαστη εμπειρία για τους λάτρεις της περιπέτειας. Η κατάβαση στον κρατήρα Στέφανο διαμέτρου 300μ θα μας μείνει αξέχαστη. Η μυρωδιά από το υδρόθειο, που όλοι την παρομοιάζουν  με την μυρωδιά «από το κλούβιο αυγό», η αίσθηση ότι τα θερμά αέρια που βγαίνουν από τις τρύπες του κρατήρα θα μας λιώσουν τη σόλα του παπουτσιού και τα χρώματα με κυρίαρχο το κίτρινο του θειαφιού συνθέτουν μια εικόνα σεληνιακού τοπίου. Φεύγοντας από το ηφαίστειο θα επισκεφθούμε το Μανδράκι, την πρωτεύουσα του νησιού. Μια βόλτα στα στενά δρομάκια με τα κατάλευκα νισύρικα σπιτάκια, τις χρωματιστές πόρτες, τα λουλούδια, τα βοτσαλωτά δάπεδα και τα εκκλησάκια. Ανεβαίνοντας μερικά σκαλοπάτια θα οδηγηθούμε στη Παναγία Σπηλιανή, στο ψηλότερο σημείο του Μανδρακίου, απ’ όπου θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα προς όλο το Μανδράκι. Απαραίτητο το καφεδάκι στην Πλατεία της Ηλικιωμένης με τον τεράστιο φίκο. Αναζητήστε την παραδοσιακή σουμάδα, την κουζίνα αλλά και την κάππαρη που σίγουρα θα είναι η ωραιότερη που έχετε φάει. Επιστροφή το απόγευμα με το καραβάκι στη Κω. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η  ημέρα: Ολοήμερη  εκδρομή στο Bodrum

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε σε λιγότερο από μία ώρα σε μια άλλη χώρα, σε μια άλλη ήπειρο. Το  Bodrum είναι η αρχαία Αλικαρνασσός, μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της αρχαιότητας, όπου γεννήθηκε ο Ηρόδοτος, ο πατέρας της ιστορίας. Φθάνοντας στο λιμάνι, η πρώτη εικόνα σας είναι τα λευκά σπιτάκια χτισμένα αμφιθεατρικά. Μετά τον έλεγχο ταυτοτήτων ή διαβατηρίων στο τελωνείο είμαστε ελεύθεροι να γνωρίσουμε την πόλη. Αξίζει να επισκεφθείτε το Κάστρο και να περάσετε χρόνο στο Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων όπου υπάρχει η μεγαλύτερη συλλογή αμφορέων. Αξίζει να επισκεφθείτε το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού. Λίγα ερείπια έχουν μείνει αλλά θα καυχηθείτε ότι είδατε με τα μάτια σας ένα από τα επτά θαύματα του Κόσμου. Αν δεν είστε λάτρεις των αρχαιοτήτων γνωρίστε την  τοπική κουζίνα, πιείτε έναν τούρκικο καφέ ή τσάι  σε καφενεία , δοκιμάστε κεμπάπ και άλλους ανατολίτικους μεζέδες και αν σας αρέσουν τα γλυκά το καζάν ντιπί είναι από τα πιο δημοφιλή γλυκά της Τουρκίας. Υπάρχει επίσης ένα τεράστιο παζάρι που μπορείτε να κάνετε  τις αγορές σας αλλά προσοχή στα  ρούχα καθώς τα περισσότερα είναι φθηνά αλλά όχι αυθεντικά. Αν έχετε πάλι χρόνο μπορείτε να επισκεφθείτε ένα ανατολίτικο χαμάμ κοντά στο σταθμό των λεωφορείων. Επειδή η ζέστη στο Bodrum μπορεί να γίνει ανυπόφορη το καλοκαίρι, μην ξεχάσετε καπελάκι για τον ήλιο, νεράκι και άνετα παπούτσια για το περπάτημα. Επιστροφή το απόγευμα  στη Κω, Μεταφορά στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση,

4η  ημέρα: Ολοήμερη  εκδρομή στη Κάλυμνο-Πλάτη- Ψέριμο

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και σήμερα θα πάρουμε μια γεύση από τρία πολύ όμορφα νησάκια των Δωδεκανήσων, τη Κάλυμνο, την Πλάτη και την Ψέριμο.

Η πρώτη μας στάση είναι στο Βαθύ της Καλύμνου. Ένα υπέροχο φυσικό φιόρδ, με γραφικά ταβερνάκια και  υπέροχα σμαραγδένια νερά. Δεν έχει παραλία αλλά μια βουτιά από την κατάλληλη προβλήτα θα σας αποζημιώσει.

Η δεύτερη στάση είναι στην Πλάτη. Εδώ επιβάλλεται μια αναζωογονητική βουτιά από το σκάφος στα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου. Η στάση εδώ είναι σύντομη αλλά προλαβαίνετε να βγείτε στο ακατοίκητο πια νησάκι. Ένα μικρό tip. Πάρτε ένα μικρό σακουλάκι μαζί σας γεμίζει εύκολα με κοχύλια και αναμνηστικές πετρούλες.

Η Τρίτη στάση είναι στην Ψέριμο. Μπορείτε να περπατήσετε από το λιμάνι ως την κεντρική παραλία του νησιού με τα ταβερνάκια, τους απίστευτους ντόπιους που πουλάνε σφουγγάρια και μυρωδικά, να πιείτε καφεδάκι, να κολυμπήσετε, να περπατήσετε ως την εκκλησία και το σχολείο ή να ανεβείτε ψηλά για μια πανοραμική φωτογραφία. Ο καπετάνιος και το πλήρωμα θα φροντίσουν για ένα όμορφο ταξίδι το οποίο περιλαμβάνει snack στο  σκάφος και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δείτε δελφίνια. Το απόγευμα επιστροφή στη Κω. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

5η  ημέρα: Γύρος νησιού-Πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και σήμερα θα αφιερώσουμε τον χρόνο μας στο  κέντρο του νησιού όπου θα κάνουμε τις τελευταίες μας αγορές σε σουβενίρ ή για όσους το επιθυμούν μπορούν να αφιερώσουν τον χρόνο τους σε μουσεία όπως το Αρχαιολογικό ή το Λαογραφικό. Χρόνος στην διάθεση σας για φαγητό και δροσερό χυμό πριν την μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις Αθήνα – Κως – Αθήνα με Sky Express με μία αποσκευή 10 κιλών και ένα προσωπικό αντικείμενο.
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
  • Τέσσερεις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Continental Palace 4*
  • Ολοήμερη εκδρομή στη Νίσυρο
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Bodrum
  • Ολοήμερη εκδρομή στη Κάλυμνο-Πλάτη- Ψέριμο
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Έμπειρος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ.

 

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Γεύματα και δείπνα. Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Σημειώσεις:

  • Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί, αν κριθεί αναγκαίο
  • Ταξιδιωτικά έγγραφα : Ταυτότητα νέου τύπου (τελευταίας 10ετίας) ή διαβατήριο σε ισχύ
  • Οι ανήλικοι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζεται να έχουν μαζί τους και την έγγραφη συγκατάθεση από τον δεύτερο γονέα υπογεγραμμένη από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους ή από ΚΕΠ
  • Προαιρετική ασφάλεια EXTRA II της Interamerican με καλύψεις και για COVID-19: 32€ κατ’ άτομο
  • Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, όπως αναφέρονται στο site μας

 

Πτήσεις με Sky Express

13/06 GQ 220 Αθήνα – Κως   07.15 - 08.15

17/06 GQ 225 Κως – Αθήνα   22.15 – 23.15

 

 

 

Τιμή κατ’ άτομο

Αναχώρηση

Δίκλινο

Τρίκλινο

Επιβάρυνση για Μονόκλινο

13/06

 

 

670 €

670 €

150 €