Skip to main content

 ΛΕΥΚΑΔΑ 28η Οκτωβριου 2022 απο 227

ΛΕΥΚΑΔΑ – ΒΑΣΙΛΙΚΗ – ΝΥΔΡΙ (Σκορπιός) – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

3 και 4 μερες 28/10 και 27/10

 

Εξωπραγματικά νερά, εντυπωσιακοί κόλποι και κοσμοπολίτικα θέρετρα. Όλη η Ιόνια ομορφιά είναι εδώ, στο «στεριανό» νησί της Λευκάδας, με τις παραλίες-σταρ και την εύκολη οδική πρόσβαση, σε ένα ταξίδι στον Παράδεισο που δεν μπορεί να περιμένει!...

 

1η ημέρα: Αθήνα – Λευκάδα

Αναχώρηση στις 07:30 από την Αθήνα και μέσω της γέφυρας ζεύξης Ρίου – Αντιρρίου, με τις απαραίτητες στάσεις, περνάμε από την Αμφιλοχία - ακριβώς στον μυχό του Αμβρακικού κόλπου -, από την καπετανοπολιτεία Βόνιτσα, και φτάνουμε στον τελικό προορισμό μας, την πόλη της Λευκάδας. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, Ionian Blue 5* στη Νικιάνα και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

2η ημέρα: Μονή Φανερωμένης – Άγιος Νικήτας – Κάθισμα – Βασιλική – Νυδρί

Πλούσιο μπουφέ-πρόγευμα και ξεκινάμε για έναν πλήρη γύρο του νησιού, ώστε να το γνωρίσουμε όσο μπορούμε καλύτερα. Αφετηρία μας φυσικά είναι η πόλη της Λευκάδας, με την ωραία αγορά και τον υπέροχο κεντρικό πεζόδρομο στο ιστορικό της κέντρο. Φεύγοντας από την πόλη, δεν μπορούμε παρά να σταματήσουμε στη μονή της Φανερωμένης, το ένα από τα μόλις δύο μοναστήρια της Λευκάδας. Η Μονή θα μας συγκινήσει με τη μεγάλη της Ιστορία (ξεκινά ήδη από το 65 μ.Χ.!) αλλά και η θέα που απολαμβάνει προς την πόλη και τις απέναντι ακτές της Αιτωλοακαρνανίας είναι πραγματικά συνταρακτική! Περνάμε από τον Άγιο Νικήτα με την εντυπωσιακή του παραλία και θα δούμε από ψηλά τη φανταστική παραλία στο Κάθισμα, για να ατενίσουμε τα τιρκουάζ μαγευτικά νερά της. Φτάνοντας στο νότιο κομμάτι του νησιού, ερχόμαστε στη Βασιλική, ένα από τα πιο ανεπτυγμένα καλοκαιρινά θέρετρα στη Λευκάδα, απλωμένη περιμετρικά σε έναν καταπράσινο κολπίσκο, όπου τα θαλάσσια σπορ έχουν την τιμητική τους. Περνώντας στην άλλη πλευρά του νησιού, προς τα ανατολικά, φτάνουμε στο κοσμοπολίτικο Νυδρί, όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα και καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

3η ημέρα: Μίνι (προαιρετική) κρουαζιέρα (Σκορπιός – Μαδουρή – Σπηλιά Παπανικολή)

Πλούσιο μπουφέ-πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινάει με μίνι κρουαζιέρα (προαιρετική – έξοδα ατομικά) για το Σκορπιό, το νησάκι που αγόρασε ο Έλληνας μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης το 1963. Εδώ φιλοξενήθηκαν μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του διεθνούς τζετ σετ, βάζοντας για τα καλά τον Σκορπιό στον παγκόσμιο χάρτη των celebrities. Σήμερα το ιδιοκτησιακό του καθεστώς έχει αλλάξει, ο αδριάντας του Ωνάση ωστόσο στο Νυδρί θυμίζει έντονα τις μνήμες εκείνης της εποχής. Τη δική του σημασία έχει και το αντικρινό νησάκι της Μαδουρής, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο ποιητής Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, το οποίο επίσης θα δούμε στην κρουαζιέρα, όπως και την Σπηλιά του Παπανικολή στο Μεγανήσι: ένα θαλάσσιο σπήλαιο όπου βρήκε καταφύγιο το θρυλικό υποβρύχιο Παπανικολής κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Επιστροφή το απογευματάκι και χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην πόλη της Λευκάδας. Το βραδάκι επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο μπουφέ.

 

4η μέρα: Μεσολόγγι – Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής, θα κάνουμε στάση στο ιστορικό Μεσολόγγι και τον συναισθηματικά φορτισμένο «κήπο των Ηρώων». Είναι ο χώρος που συγκεντρώνει όλη την μεγάλη Ιστορία της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, ακριβώς απέναντι μάλιστα βρίσκεται το εκκλησάκι όπου αποφασίστηκε η θρυλική Έξοδος. Μετά την επίσκεψή μας, αναχωρούμε για την Αθήνα μέσω Ρίου-Αντιρρίου, με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Σημείωση: Η 3ήμερη εκδρομή συνδυάζει τη 2η και την 3η μέρα.

 

Τιμές κατ’άτομο, με πούλμαν

 

3 ΜΕΡΕΣ

28-30/10

4 ΜΕΡΕΣ

27-30/10

Δίκλινο

227

293

3ο άτομο

187

233

3ο άτομο ως 12 ετών

130

150

4ο άτομο ως 12 ετών

170

215

Μονόκλινο

279

369

 

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο Ionian Blue 5* • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μπουφέ στο ξενοδοχείο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 4 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων • Η (προαιρετική) κρουαζιέρα στο Σκορπιό