Skip to main content

Το ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΑΣΧΑ στην ΚΕΡΚΥΡΑ από 379

 Διάρκεια: 5 ημέρες

Αναχώρηση: 13/04/2023

Πρόγραμμα εκδρομής 

 

1η ημέρα Μεγάλη Πέμπτη: Αθήνα – Κέρκυρα

Συγκέντρωση το πρωί και άμεση αναχώρηση. Έχοντας πραγματοποιήσει μια ενδιάμεση στάση στον Ισθμό, μέσω  Ρίου – Αντιρρίου θα φθάσουμε στην Αμφιλοχία. Χρόνος στη διάθεσή σας για φαγητό (έξοδα ατομικά). Ακολουθεί η πορεία προς Ηγουμενίτσα. Άφιξη και επιβίβαση στο F/B με προορισμό το νησί των Φαιάκων. Άφιξη και παραμονή στην πόλη της Κέρκυρας έως την ώρα μετάβασης στα ξενοδοχεία διαμονής μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα Μεγάλη Παρασκευή: Παλαιοκαστρίτσα – Σπιανάδα – Λιστόν                  

Πρόγευμα και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για μία εκδρομή στην όμορφη Παλαιοκαστρίτσα. Προσκύνημα στο Μοναστήρι της Παναγίας Παλαιοκαστρίτσας, την ιστορική Βυζαντινή μονή του 12ου αιώνα, όπου και θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία της Αποκαθήλωσης και της Λιτανείας του Επιταφίου, του πρώτου που γίνεται σε όλο το νησί στις 12 το μεσημέρι. Οι εκκλησίες της πόλης το απόγευμα ξεκινούν την περιφορά των Επιταφίων στη Σπιανάδα και το Λιστόν με συνοδεία από μεγαλοπρεπείς και πολυάριθμες μπάντες μεταξύ των οποίων η Παλαιά και η Νέα Φιλαρμονική καθώς και η Φιλαρμονική Μάντζαρου. Τελευταίος και πιο μεγαλόπρεπος, ο επιτάφιος της Μητρόπολης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο διαμονής. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα Μεγάλο Σάββατο: Κέρκυρα – Γαστούρι – Αχίλλειο – Σπιανάδα

Μετά το πρωινό μας θα παρακολουθήσουμε την πένθιμη Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα και τον επιτάφιο, με τη συνοδεία των φιλαρμονικών, αποτελούμενων 100 και πλέον οργάνων η κάθε μία, παίζοντας το ωραιότερο μουσικό κομμάτι από την όπερα Αμλέτο, αποκλειστικά για την ημέρα αυτή. Ακολουθεί η πρώτη Ανάσταση στις 11 με το παραδοσιακό σπάσιμο των κανατιών, το σφάξιμο των αρνιών στα Καντούνια, τους ήχους των κανονιών του φρουρίου και τις καμπάνες των εκκλησιών να χτυπούν χαρμόσυνα. Η εορταστική ατμόσφαιρα ολοκληρώνεται με την παρέλαση από όμορφες μαζορέτες.  Ακολούθως θα πραγματοποιήσουμε έναν ωραίο περίπατο στο γραφικό Γαστούρι προκειμένου να επισκεφθούμε την πανέμορφη βίλα της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ, το πασίγνωστο Αχίλλειο*. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Χρόνος στη διάθεσή σας για ξεκούραση. Το βράδυ μεταφορά στην κεντρική πλατεία Σπιανάδα, για την παρακολούθηση της ονομαστής Κερκυραϊκής Ανάστασης, με τις χορωδίες και τα εντυπωσιακά βεγγαλικά από το φρούριο του Αγ. Γεωργίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για να απολαύσουμε το Αναστάσιμο δείπνο με ζεστή μαγειρίτσα! Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα Κυριακή του Πάσχα: Κανόνι – Ποντικονήσι – Μονή Βλαχέρνας

Χρόνια Πολλά – Χριστός Ανέστη!

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος στη διάθεση σας. Από νωρίς το μεσημέρι θα απολαύσουμε ουζάκι πριν το εορταστικό μας γεύμα με παραδοσιακά εδέσματα, συνοδεία ζωντανής μουσικής και τοπικών χορευτικών συγκροτημάτων! Μετέπειτα χρόνος για ξεκούραση. Νωρίς το απόγευμα θα επισκεφθούμε το γραφικό Κανόνι με το γνωστό Ποντικονήσι και τη Μονή Βλαχέρνας. Παραμονή για ένα καφέ ή την παραδοσιακή τσιτσιμπύρα, το μοναδικό αναψυκτικό που σερβίρεται από το Πάσχα και μετά μόνο στην Κέρκυρα.  Επιστροφή στην πόλη. Χρόνος στη διάθεσή σας προκειμένου να απολαύσετε το δείπνο σας (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα Δευτέρα του Πάσχα: Κέρκυρα – Αθήνα

Μετά το πρόγευμα, τακτοποίηση των αποσκευών μας στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι. Επιβίβαση στο F/B και απόπλους για την Ηγουμενίτσα. Άφιξη και στη συνέχεια διαδρομή προς το γραφικό ψαροχώρι «Μενίδι», το στολίδι του Αμβρακικού. Άφιξη στην Αθήνα το βράδυ, έχοντας πραγματοποιήσει ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα και καφέ.                                                                                            

 

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:

Αναχ.

Ξενοδοχείο

2κλινο

επιβάρυνση 1κλινου

3ο άτομο ενήλικας

3ο άτομο παιδί

2-12ετών*

5ημ. 13/04

Golden Alexandros Hotel 4*

€ 379

+ € 165

€ 299

€ 149

 

*με θέση στο πούλμαν σε επιπρόσθετη κλίνη στο ξενοδοχείο

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές - περιηγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 4 διανυκτερεύσεις στο εξαιρετικό ξενοδοχείο Golden Alexandros Hotel στην περιοχή του Περάματος
  • Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο διαμονής συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω γευμάτων/δείπνων:
    • Μ. Πέμπτη: Δείπνο σε μπουφέ με νηστίσιμα και αρτύσιμα εδέσματα
    • Μ. Παρασκευή: Πρωινό σε μπουφέ και Δείπνο σε μπουφέ με νηστίσιμα και αρτύσιμα εδέσματα.
    • Μ. Σάββατο: Πρωινό σε μπουφέ και Δείπνο σε μπουφέ με παραδοσιακή μαγειρίτσα, μετά την Ανάσταση.
    • Κυριακή του Πάσχα:  Πρωινό σε μπουφέ, Ουζάκι νωρίς το μεσημέρι μέχρι την ώρα του Εορταστικού Πασχαλινού γεύματος, με ζωντανή μουσική και τοπικά χορευτικά συγκροτήματα.
    • Δευτέρα του Πάσχα: Πρωινό σε μπουφέ
  • Εισιτήρια F/B Ηγουμενίτσα- Κέρκυρα- Ηγουμενίτσα
  • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας 

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Γεύματα/Δείπνα πέραν των προαναφερομένων
  • Ότι σαφώς δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
  • Τα ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων/δείπνων
  • Ο φόρος διαμονής πληρωτέος στο ξενοδοχείο 3€ το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση. 

 

Σημειώσεις:

  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει εφόσον το απαιτούν και το επιτρέπουν οι συνθήκες, χωρίς παραλείψεις, με σκοπό την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής.
  • *Λόγω εργασιών αναβάθμισης και αποκατάστασης, το Αχίλλειο ενδέχεται να μην είναι επισκέψιμο καθότι δεν έχει προσδιοριστεί ο χρόνος επανέναρξης της λειτουργίας του.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Γενικούς Όρους Συμμετοχής.