Skip to main content

Ιωάννινα-Ζαγοροχώρια Πάσχα 2019 από 259.00

Λίμνη Παμβώτιδα - Νησάκι - Αρίστη- Πάπιγκο - Μονοδένδρι - Καλπάκι - Μολυβδοσκέπαστο - Κόνιτσα - Μουσείο Βρέλλη - Μέτσοβο

4 ημέρες
Αναχώρηση: 26/04

 

1η μέρα Μεγάλη Παρασκευή: Αθήνα– Λίμνη Παμβώτιδα- Νησάκι- Ιωάννινα
Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί κατευθυνόμενοι προς τα Ιωάννινα όπου θα φθάσουμε μετά από ενδιάμεσες στάσεις. Με την άφιξή μας θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας, με την επίσκεψη στη λίμνη Παμβώτιδα. Θρυλική και ιστορική έως σήμερα, συγκεντρώνει πολλά θαυμαστά είδη της πανίδας. Το όνομά της «Παμβώτις» σημαίνει «αυτή που βόσκει τα πάντα», υποδεικνύοντας τη διαχρονική αξία της ως πηγή τροφής για την κτηνοτροφία και τα άγρια ζώα. Από το μόλο της λίμνης και με τουριστικά πλοιάρια (έξοδα ατομικά) θα περάσουμε στο Νησάκι όπου βρίσκεται και το Σπίτι-Μουσείο του Αλή Πασά και θα απολαύσουμε το γεύμα μας προαιρετικά. Εν συνεχεία πορεία προς το ξενοδοχείο διαμονής μας. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα θα μεταβούμε σε κοντινή εκκλησία για το προσκύνημα του επιταφίου. Ακολούθως θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την περιφορά του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο διαμονής. Διανυκτέρευση.

2η μέρα Μεγάλο Σάββατο: Αρίστη- Πάπιγκο- Μονοδένδρι
Έχοντας απολαύσει το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την Αρίστη. Ένα όμορφο κεφαλοχώρι, με αρχοντικά χτισμένα από ζαγορίσια πέτρα, παραδοσιακά καλντερίμια και γραφικές εκκλησίες, μεταξύ των οποίων η ιδιαίτερα εντυπωσιακή εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου με τις πολύ αξιόλογες τοιχογραφίες. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το Μεγάλο Πάπιγκο. Τα δύο φημισμένα για τη μοναδική ομορφιά τους χωριά, το Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο, χτισμένα στις πλαγιές της Τύμφης, μαγνητίζουν τα βλέμματα των επισκεπτών. Είναι δομημένα με γνώμονα τη ζαγορική τέχνη και διαθέτουν πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Βρισκόμενα στην αγκαλιά της επιβλητικής Αστράκας (κορυφή της Τύμφης), τα καλοδιατηρημένα λιθόκτιστα κτίρια του οικισμού, θα μας γοητεύσουν. Τελευταίος σταθμός της σημερινής μας περιήγησης, το Μονοδένδρι, ένα από τα ομορφότερα χωριά του Ζαγορίου. Τα χαρακτηριστικά πέτρινα σοκάκια και τα πετρόχτιστα σπίτια θα μας εντυπωσιάσουν και θα μας μεταφέρουν σε μία άλλη, περασμένη εποχή. Από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, θα δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου. Πρόκειται για ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, με μαγευτική θέα, που κόβει την ανάσα. Πορεία επιστροφής προς Ιωάννινα. Χρόνος στη διάθεσή σας για ξεκούραση. Το βράδυ θα συγκεντρωθούμε στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου προκειμένου να αναχωρήσουμε για την παρακολούθηση της Αναστάσιμης Ακολουθίας. Ακολούθως θα απολαύσουμε το Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

3η μέρα Κυριακή του Πάσχα: Καλπάκι- Πολεμικό Μουσείο- Μολυβδοσκέπαστο- Κόνιτσα
Χριστός Ανέστη – Χρόνια Πολλά!
Μετά το πρωινό μας, πρώτο μας σταθμό θα αποτελέσει το ιστορικό Καλπάκι, με τον επιβλητικό ανδριάντα του «Μαχητή» να δεσπόζει στο λόφο πάνω από το χωριό. Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το στρατιωτικό μουσείο Καλπακίου, σε τοποθεσία που από μόνη της αποτελεί ζωντανό κομμάτι της Ιστορίας της Ελλάδας. Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε για το Μολυβδοσκέπαστο, ένα χωριουδάκι πνιγμένο στη βλάστηση που αγναντεύει τη χαράδρα του Αώου. Είναι γνωστό για τους πολλούς βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς ναούς του, με την επιβλητική εκκλησία των Αγίων Αποστόλων να ξεχωρίζει, χτισμένη σε θαυμάσια θέση, αποτελώντας τον κεντρικό ναό του χωριού. Σε μικρή απόσταση από το χωριό, βρίσκεται το παλαιότερο μοναστήρι της Ηπείρου, η Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μολυβδοσκέπαστης, κοντά στη συμβολή του Αώου ποταμού με το Σαραντάπορο.
Τελευταίο σταθμό της σημερινής μας περιήγησης θα αποτελέσει η κωμόπολη της Κόνιτσας. Φημισμένη για τα γεφύρια της, τα οποία παραμένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου, τα θρησκευτικά της μνημεία που χρονολογούνται από τη Βυζαντινή περίοδο, εντυπωσιάζει, διαθέτοντας πλούσια βλάστηση, μεγαλοπρεπείς ορεινούς όγκους, ορεινές λίμνες και ποτάμια. Επιστροφή στα Ιωάννινα. Διανυκτέρευση.

4η μέρα Δευτέρα του Πάσχα: Μουσείο Βρέλλη- Μέτσοβο- Αθήνα
Αναχωρώντας από το ξενοδοχείο διαμονής μας, μετά το πρόγευμά μας, θα κατευθυνθούμε προς το χωριό Μπιζάνι των Ιωαννίνων, προκειμένου να επισκεφθούμε το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας με κέρινα ομοιώματα Παύλου Βρέλλη. Πρόκειται για ένα μουσείο, φόρο τιμής, αγάπης και πίστης του καλλιτέχνη προς τους ανώνυμους και επώνυμους Έλληνες ήρωες. Ακολουθεί πορεία προς Μέτσοβο. Άφιξη στη γραφική και παραδοσιακή κωμόπολη με την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα και την Πινακοθήκη του Τοσίτσα. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην όμορφη πλατεία με τον επιβλητικό πλάτανο και τα παραδοσιακά μαγαζάκια όπου θα βρούμε ξεχωριστά τοπικά προϊόντα, Μετσοβίτικα τυριά και κρασιά. Πορεία επιστροφής προς Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:

Αναχώρηση

2κλινο

3ο άτομο

Επιβάρυνση 1κλινου

4ημέρες

26/04

€ 259

€ 215

+ € 50

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Εκδρομές – Μεταφορές με τα πολυτελή μας πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο GrandHotelPalladion 3*
  • Πρωινό στο ξενοδοχείο διαμονής
  • Αναστάσιμο δείπνο το Μεγάλο Σάββατο σε μεζεδοπωλείο της πόλης
  • Πασχαλινό γεύμα σε επιλεγμένη παραδοσιακή ταβέρνα
  • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία και χώρους
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Τα ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων.
  • Ο φόρος διαμονής 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση πληρωτέος επί τόπου

Σημείωση:

  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει εφόσον το απαιτούν και το επιτρέπουν οι συνθήκες, χωρίς παραλείψεις, με σκοπό την καλύτερη διεξαγωγή του