Skip to main content

Παραδοσιακά Τζουμέρκα – Ιωάννινα Γιορτές 2019 - 2020 από 149,00

Αναχωρήσεις :  22, 23, 29, 30 & 03, 04/01

3, 4, 5 ημέρες

 1η ημέρα: Αθήνα – Γεφύρι της Άρτας – Άρτα

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την Άρτα με ενδιάμεσες στάσεις. Φτάνοντας θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το πασίγνωστο γεφύρι της Άρτας, λιθόκτιστη γέφυρα του ποταμού Άραχθου, του 17ου αιώνα μΧ,. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο.

2η ημέρα: Ζάλογγο – Πηγές Αχέροντα – Πάργα – Νεκρομαντείο Εφύρας – Άρτα

Πλούσιο πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για το Ζάλογγο. Φτάνοντας θα διακρίνουμε ορισμένες ψηλές λευκές φιγούρες. Πρόκειται για το μνημείο του Ζαλόγγου, με τις πέτρινες Σουλιώτισσες που στέκουν αγέρωχες και ατενίζουν το Ιόνιο Πέλαγος. Αφορά στο μεγαλύτερο μνημείο της Ελλάδας, απ' όπου, σύμφωνα με την ιστορία, 63 Σουλιώτισσες με τα παιδιά τους σέρνοντας το 1803 τον χορό του θανάτου, έπεσαν στο κενό, για να μην πέσουν στα χέρια των ανδρών του Αλή πασά, όταν το Σούλι υπέκυψε μετά από πολύχρονους αγώνες. Αφού απονείμουμε φόρο τιμής σε αυτές τις γυναικείες, ηρωικές μορφές θα αναχωρήσουμε για τις πηγές του Αχέροντα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε μία ντελικάτη αρχόντισσα, νωχελικά απλωμένη κάτω από τη σκιά του ισχυρού μεσαιωνικού φρουρίου, τη κωμόπολη της Πάργας με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια και τη νησιώτικη γοητεία. Χρόνος για περίπατο, καφέ και φαγητό. Έπειτα κατά την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο θα επισκεφτούμε το αρχαιότερο Νεκρομαντείο της αρχαιότητας, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα. Δείπνο.

3η ημέρα: Τζουμέρκα – Γεφύρι της Πλάκας – Μονή Κηπίνας – Πράμαντα – Άγναντα

Μετά το πρόγευμα, θα αναχωρήσουμε για τα πανέμορφα Τζουμέρκα ένα φυσικό τοπίο όπου συνυπάρχουν αρμονικά οι ορεινοί όγκοι, με την πλούσια βλάστηση και το υγρό στοιχείο. Πρώτη στάση μας το γεφύρι της Πλάκας, το μεγαλύτερο πέτρινο μονότοξο γεφύρι στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε για την Μονή Κηπίνας η οποία βρίσκεται  χτισμένη μέσα σε βράχο & η εντυπωσιακή κατασκευή της προκαλεί δέος. Στην πορεία θα επισκεφτούμε τα Πράμαντα, οικισμός, αμφιθεατρικά χτισμένος σε υψόμετρο 840μ. στους πρόποδες της Στρογγούλας, ίσως της πιο επιβλητικής κορυφής των πολυτραγουδισμένων Τζουμέρκων. Χρόνος για φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα στο κεφαλοχώρι και στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε για να συναντήσουμε τα Άγναντα, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και περίπατο σε ένα τοπίο που κύριο χαρακτηριστικό του είναι η  πλουσιότατη βλάστηση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ ακολουθεί εορταστικό ρεβεγιόν με πλούσιο φαγητό και ζωντανή μουσική.

4η ημέρα: Ολοήμερη εκδρομή στα Ιωάννινα

Μετά το πρόγευμα, θα αναχωρήσουμε για τα Ιωάννινα. Θα επισκεφτούμε το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη, το κάστρο της πόλης, την λίμνη αλλά και το γραφικό νησάκι του Αλή Πασά. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και αγορά τοπικών προϊόντων και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.

5η ημέρα: Άρτα – Πρέβεζα – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για την Πρέβεζα όπου θα κάνουμε στάση για φαγητό. Στη συνέχεια αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Δύο, τρεις ή τέσσερεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Arta Palace 4* με ημιδιατροφή
  • Εορταστικό Ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Γεύματα και δείπνα εκτός ξενοδοχείου
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ο φόρος διαμονής αξίας 3€ το δωμάτιο ημερησίως
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Αναχωρήσεις:

3 ημέρες 04/01

4 ημέρες 23/12, 30/12 & 03/01

5 ημέρες 22/12 & 29/12

Σημείωση:

Στο τετραήμερο πρόγραμμα δεν θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή της 2ης ημέρας.

Στο τριήμερο πρόγραμμα δεν θα πραγματοποιηθούν οι εκδρομές της 2ης και 4ης ημέρας.  

Τύπος Δωματίου

Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά

Θεοφάνια

4 ημέρες

5 ημέρες

3 ημέρες

4 ημέρες

Δίκλινο

205 €

255 €

149 €

199 €

3ο άτομο ενήλικας

155 €

185 €

109 €

139 €

3ο άτομο παιδί έως 3

85 €

95 €

70 €

85 €

3ο άτομο παιδί 4 - 12

145 €

175 €

100 €

130 €

Μονόκλινο

260 €

329 €

185 €

245 €

 

Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 05/12 για περιορισμένο αριθμό δωματίων.

Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 15%