Skip to main content

Γιάννενα Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά 2020 από 259,00

Κόνιτσα,Αρίστη, Πάπιγκο
Αναχ. : 23 & 30 Δεκ.
4 Ημέρες

1η Ημέρα: Αθήνα – Μουσείο Βρέλλη – Ιωάννινα

Αναχώρηση στις 07:00 το πρωί για τα Γιάννενα. Μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και ενδιάμεσες στάσεις, φθάνουμε στο Μπιζάνι, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο του Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα. Θα παρακολουθήσουμε τις μεγάλες στιγμές από τη σπουδαία ελληνική ιστορία που θα σας θυμίσουν μερικές από τις μορφές που σημάδεψαν το τόπο.  Άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της διαμονής μας, στο Palladion Hotel 3*, που βρίσκεται στο κέντρο των Ιωαννίνων. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο  και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Αρίστη – Πάπιγκο

Πρωινό, και αναχωρούμε για το δυτικό Ζαγόρι. Το κεφαλοχώρι της Αρίστης βρίσκεται σε υψόμετρο 650μ. Στην πλατεία του χωριού θα θαυμάσουμε την επιβλητική εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με το πανύψηλο καμπαναριό της. Θα δούμε την παλιά κρύα βρύση και θα περπατήσουμε στα όμορφα πέτρινα καλντερίμια. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε έναν από τους πιο γραφικούς ορεινούς οικισμούς της Ελλάδας, το υπέροχο Πάπιγκο. Ένα καταπληκτικό σκηνικό με  πετρόχτιστα σπιτάκια σε καταπράσινο φόντο, που θα σας κλέψει την καρδιά. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο, δείπνο με εκλεκτό φαγητό και διασκέδαση με ζωντανή μουσική. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Καλπάκι – Μονή Μολυβδοσκέπαστης – Κόνιτσα

Χρόνια Πολλά! Πρωινό, και αναχώρηση για το ξακουστό και ιστορικό Καλπάκι, όπου θα επισκεφθούμε το Πολεμικό Μουσείο και θα ενημερωθούμε με προβολή slides για την ιστορία της περιοχής το 1940. Επόμενος σταθμός η υπέροχη Μονή Μολυβδοσκέπαστης (καιρού επιτρέποντος), που βρίσκεται μόλις 400 μ. από την ελληνοαλβανική μεθόριο. Συνεχίζουμε για την κωμόπολη της Κόνιτσας. Καταπράσινη, με το γεφύρι της, το ποτάμι της, τα αιωνόβια πλατάνια της και τους φιλόξενους κατοίκους της. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα, καφέ και περίπατο στα πλακόστρωτα καλντερίμια και στο πέτρινο γεφύρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Σπήλαιο Περάματος – Κάστρο – Νησάκι – Αθήνα

Πρωινό, και αναχώρηση για το Σπήλαιο Περάματος, όπου το επισκέψιμο κομμάτι είναι 1.100 μέτρα, με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Ανακαλύφτηκε τυχαία το 1940, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Συνεχίζουμε για το κάστρο των Ιωαννίνων και τη Λίμνη Παμβώτιδα. Από το μόλο θα επιβιβασθούμε στο καραβάκι για το γραφικό νησάκι, που βρίσκεται στη λίμνη των Ιωαννίνων. Θα επισκεφτούμε το σπίτι του Αλή Πασά, που σήμερα είναι μουσείο. Χρόνος για εκλεκτό παραδοσιακό φαγητό και επιστροφή στην πόλη των Ιωαννίνων, όπου θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφή για την Αθήνα.

Ημερομηνίες

Δίκλινο

3o άτομο

Μονόκλινο

23 – 26 Δεκ.
30 Δεκ. – 02 Ιαν.

€ 259

€ 215

€ 314

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές/μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Palladion Hotel 3*, στo κέντρο των Ιωαννίνων
  • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Βραδινό καθημερινά σε τοπικό εστιατόριο
  • Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με εκλεκτό φαγητό, στη θέση της ημιδιατροφής και ζωντανή μουσική σε κοντινό εστιατόριο
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Οι είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
  • Γεύματα και ποτά
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό 
  • Ο φόρος διαμονής 1,5 € ανά δωμάτιο/ ανά διανυκτέρευση, ο οποίος πληρώνεται στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου