Skip to main content

Παρέλαση στη Βόρειο Ήπειρο 28η Οκτωβριου 2022 απο 338

Γιάννενα – Καλπάκι - Αργυρόκαστρο    Επίσκεψη στους θρυλικούς Βουλιαράτες   Κήποι - Μονοδένδρι - Βίκος - Μέτσοβο - Μουσείο Βρέλλη - Σπήλαιο Περάµατος  27-30/10  4 μερες

 

 

1η μέρα: Αθήνα - Μέτσοβο - Γιάννενα

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 07:00 μέσω Δομοκού - Καλαμπάκας και με ενδιάμεσες στάσεις επισκεπτόμαστε το γραφικό Μέτσοβο, με την υπέροχη αρχιτεκτονική του και την παράδοση. Χρόνος για γνωριμία με το χωριό των μεγάλων ευεργετών, επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα και για παραδοσιακά ψώνια. Μέσω της Νέας Εγνατίας Οδού, φτάνουμε στα Γιάννενα. Εγκατάσταση στο Epirus Palace 5* και το βράδυ δείπνο.

 

2η μέρα: Αργυρόκαστρο - Βουλιαράτες - Δερβιτσάνη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε νωρίς για την πιο συγκινητική και συναισθηματικά φορτισμένη ημέρα του προγράμματος μας. Κατευθυνόμαστε προς τη νότια Αλβανία (διαβατήριο ή νέου τύπου ταυτότητα απαραίτητα) για να βρεθούμε στο Αργυρόκαστρο! Κέντρο της ελληνικής μειονότητας στην γείτονα χώρα, η πόλη κρατά την μακραίωνη ιστορία και την αρχιτεκτονική της κληρονομιά. Πολλά αρχοντικά διασώζονται, αποτελώντας μια μοναδική εικόνα διαχρονικής αρχιτεκτονικής με πετρόχτιστα σπίτια και λίθινες σκεπές. Από το 2005 η πόλη προστατεύεται από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Επίσκεψη στο κάστρο και χρόνος για καφέ. Επιστρέφουμε κοντά στα σύνορα για να παρακολουθήσουμε τις επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις στους Βουλιαράτες (ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο) και τη Δερβιτσάνη (παρέλαση). Διέλευση των συνόρων, επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Σπήλαιο Περάματος - Κήποι - Μονοδένδρι - Καλπάκι

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για το Σπήλαιο Περάματος (έξοδα ατομικά), των 1.100 μέτρων με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Είναι το πρώτο σπήλαιο στην Ελλάδα που αξιοποιήθηκε τουριστικά, αλλά και αυτό που παραμένει πρώτο στις εντυπώσεις για το μέγεθος και τη μοναδικότητά του. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε τα Ζαγοροχώρια, με πρώτη στάση τους Κήπους (ή Μπάγια Ζαγορίου) με τα πολυφωτογραφημένα γεφύρια του Κόκορη και το τρίτοξο του Καλογήρου. Θα γοητευτούμε από τα περίφημα αρχοντικά, χτισμένα από τεχνίτες της πέτρας, θα έχουμε χρόνο για περπάτημα, καφέ και θα επισκεφθούμε και το Λαογραφικό Μουσείο Αγαπίου Τόλη (ιδιωτική συλλογή – έξοδα ατομικά). Μπάγια (σλάβικη λέξη) σημαίνει “λουτρό” και ανταποκρίνεται στο εντυπωσιακό περιβάλλον με τις οβίρες που δημιουργούν τα ποτάμια γύρω από το χωριό. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο Μονοδένδρι. Εκεί, από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής, θα δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997). Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, για να δείτε τα αρχοντικά, το βιωματικό σχολείο και τα πανέμορφα παραδοσιακά κτίρια ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής. Χρόνος για γεύμα στα παραδοσιακά ταβερνάκια και αναχωρούμε για τα υψώματα γύρω από το Καλπάκι, όπου έλαβαν χώρα οι πρώτες μάχες του Ελληνοϊταλικού πολέμου και όπου σήμερα ξυπνούν οι μνήμες του υπερήφανου ΟΧΙ του 1940. Επιστροφή στα ξενοδοχεία μας και το βράδυ δείπνο.

 

4η μέρα: Κάστρο – Νησί - Μουσείο Βρέλλη - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινάει με περιήγηση στο κέντρο της πόλης και το κάστρο. Στο χώρο του θα θαυμάσουμε το Σουφαρί Σεράι, την ιππική σχολή του Αλή Πασά, το Τζαμί Ασλάν, το Βυζαντινό Μουσείο και το νέο εκπληκτικό Μουσείο Αργυροτεχνίας (έξοδα ατομικά). Αργότερα, από το μώλο της λίμνης Παμβώτιδας, θα περάσουμε απέναντι με βαρκάκια (έξοδα ατομικά) στο νησάκι όπου βρίσκεται το σπίτι/μουσείο του Αλή Πασά για να δούμε τον οντά με τις τρύπες των όπλων που σκότωσαν τον Αλή. Χρόνος για γεύμα και περίπατο στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων. επίσκεψη στο Μουσείο Βρέλλη (έξοδα ατομικά) με τα περίφημα κέρινα ομοιώματα. Συνεχίζουμε για περιήγηση στο κέντρο της πόλης και το κάστρο. Στο χώρο του θα θαυμάσουμε το Σουφαρί Σεράι, την ιππική σχολή του Αλή Πασά, το Τζαμί Ασλάν, το Βυζαντινό Μουσείο και το νέο εκπληκτικό Μουσείο Αργυροτεχνίας (έξοδα ατομικά). Αργότερα, από το μώλο της λίμνης Παμβώτιδας, θα περάσουμε απέναντι με βαρκάκια (έξοδα ατομικά) στο νησάκι όπου βρίσκεται το σπίτι/μουσείο του Αλή Πασά για να δούμε τον οντά με τις τρύπες των όπλων που σκότωσαν τον Αλή. Χρόνος για γεύμα και περίπατο στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων. Καθώς παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής, κάνουμε την τελευταία μας επίσκεψη, στο Μουσείο του Βρέλλη (έξοδα ατομικά) με τα περίφημα κέρινα ομοιώματα. Με ενδιάμεσες στάσεις, μέσω της γέφυρας Αντιρίου - Ρίου, επιστρέφουμε στην Αθήνα.

Τιµές κατ’ άτοµο, 27-30/10, με πούλμαν, 4 μέρες

Δίκλινο

338

3ο άτομο

251

3ο άτομο έως 5,99 ετών

155

3ο άτομο 6 έως 12 ετών

208

Μονόκλινο

481

 

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο Epirus Palace 5* • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μπουφέ στο ξενοδοχείο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 4 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων

 

Σημαντική σημείωση : Για τις επισκέψεις της 2ης ημέρας θα χρειαστείτε ελληνική ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες