Skip to main content

ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ Καθαρά Δευτέρα 2023! από 263€

Αναχώρηση 24-27/02 & 25-27/02/2023...3 & 4μέρες

ΠΑΠΙΓΚΟ - ΚΑΛΠΑΚΙ - ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ - ΚΗΠΟΙ - ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ - ΝΗΣΙ - ΜΕΤΣΟΒΟ

Γιάννενα. Από τους πιο πολυπόθητους ελληνικούς προορισμούς, έχει χίλιους λόγους και τρόπους να µας εντυπωσιάζει… Κι όμως, κάθε φορά βρίσκει και καινούριους! Τα αγαπημένα Γιάννενα και τα κοντινά Ζαγοροχώρια, ακόμα µία φορά αποδεικνύουν ότι δικαίως βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων…

Το ταξίδι σε αυτά τα μέρη δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, γοητεύει κάθε επισκέπτη και είναι σίγουρο ότι μόνο μια φορά δεν αρκεί. Θα θέλετε πάντα να επιστρέφετε σε αυτόν το σπάνιο και απαράμιλλης ομορφιάς τόπο.

Epirus Palace 5* Lux

Χτισμένο σε μία έκταση 50 στρεμμάτων, βρίσκεται 300μ από την έξοδο της Εγνατίας Οδού για την πόλη των Ιωαννίνων, μόλις 15 λεπτά από το κέντρο της πόλης. Είναι ένα πραγματικό “παλάτι” υψηλής αισθητικής, με τις σύγχρονες ανέσεις ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων - παραμυθένιο και από μόνο του… γιορτινό!

ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ: Διαθέτει 200 δωμάτια και σουίτες, όλα με κομψή διακόσμηση και εξοπλισμένα με κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση 28’’, ηλεκτρονικό χρηματοκιβώτιο, Μίνι μπαρ, στρώματα υψηλής άνεσης coco - mat, μπουρνούζια και παντοφλάκια δωματίου κ.α.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Ακόμα διαθέτει δύο εστιατόρια, τρία μπαρ, μεγάλη εξωτερική πισίνα υπηρεσίες Spa, γυμναστήριο, Play Room, υπηρεσία δωματίου, δωρεάν Wi-Fi, υπαίθριο χώρο πάρκινγκ, συνεδριακό κέντρο κ.α.

 

Grand Serai Congress & Spa 5* Lux

Στο κέντρο των Ιωαννίνων, εμπνευσμένο από την ένδοξη ιστορία της πόλης και με στοιχεία μιας εποχής αφιερωμένης στην ομορφιά, γεφυρώνει αρμονικά την μεγαλοπρέπεια με τις ταξιδιωτικές ανέσεις του σήμερα.

ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ζεστά και φιλόξενα ανατολίτικης αισθητικής, ιδανικά για όλους τους επισκέπτες της πόλης, όλα με αυτόνομο κλιματισμό και θέρμανση, ψυγείο με mini-bar, τηλέφωνο, ηλεκτρονική θυρίδα ασφαλείας, πρόσβαση Wi-Fi, τηλεόραση επίπεδης οθόνης, πολυέλαιους Swarovski, δάπεδο ξύλινο ή με μοκέτα, τηλέφωνο μπάνιου, στεγνωτήρα μαλλιών, μεγεθυντικό καθρέπτη, πολυτελή μπουρνούζια και παντοφλάκια. Κατόπιν ζήτησης χωρίς χρέωση: σίδερο, σιδερώστρα, πρέσα ρούχων, επιλογή μαξιλαριών.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Ακόμα διαθέτει εστιατόριο, εντυπωσιακά σαλόνια με μπαρ, εξωτερική πισίνα με ομπρέλες και ξαπλώστρες, αίθουσες εκδηλώσεων και κέντρο Spa με θερμαινόμενη πισίνα jet, διάφορες αίθουσες θεραπείας, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο καθώς και σαλόνι αισθητικής, υπαίθριο χώρο στάθμευσης κ.α.

1η μέρα: Αθήνα - Μέτσοβο - Γιάννενα

Αναχώρηση 06.50 από Αθήνα μέσω Λαμίας - Δομοκού - Καλαμπάκας για το γραφικό Μέτσοβο, το φημισμένο βλαχοχώρι, γενέτειρα σπουδαίων εθνικών ευεργετών. Υπόδειγμα ορεινού οικισμού, που σφύζει από ζωή όλες τις εποχές του χρόνου, προσφέρει απλόχερα στους επισκέπτες του τόσες ομορφιές που δύσκολα απαντώνται σε αντίστοιχους προορισμούς. Ο ήχος από τις πηγές των νερών, τα γευστικά τυριά, η φοκλόρ ατμόσφαιρα δίνουν μια μοναδική πινελιά στην εμπειρία. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα στην πλατεία με τον τεράστιο πλάτανο. Μετά την Πινακοθήκη Τοσίτσα. Χρόνος για βόλτα στα μαγαζιά με τα ξυλόγλυπτα, τα υφαντά, τα τυριά και τα άλλα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής και βέβαια μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ συνοδευόμενες από ντόπιο κρασί. Συνεχίζουμε μέσω εντυπωσιακής διαδρομής στη Νέα Εγνατία Οδό για τα Γιάννενα. Άφιξη και εγκατάσταση στο υπερπολυτελές EPIRUS PALACE 5* Lux ή στο κεντρικό GRAND SERAI 5* Lux. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η μέρα: Καλπάκι - Μεγάλο Πάπιγκο - Μονοδένδρι - Χαράδρα Βίκου - Κήποι

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Ξεκινάμε για το ξακουστό Καλπάκι, όπου θα επισκεφθούμε το πολεμικό μουσείο, θα ενημερωθούμε με προβολή σλάϊντς και θα θαυμάσουμε τα μοναδικά εκθέματα από την εποχή του 1940. Μέσω Αρίστης ανάβαση προς το διασημότερο και κάλλιστο του Ζαγορίου, το Μεγάλο Πάπιγκο που είναι ένας από τους ομορφότερους παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας με καλοδιατηρημένα λιθόκτιστα σπίτια και κτίρια και την επιβλητική Αστράκα να τα αγκαλιάζει σαν φύλακας άγγελος.. Χρόνος για καφέ και περίπατο στα καλντερίμια που οδηγούν σε ξωκλήσια και βρύσες. Συνεχίζουμε για το κεφαλοχώρι Μονοδένδρι. Εκεί, εκτός των άλλων, από την Μονή της Αγ.Παρασκευής, θα δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997). Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια, θα δούμε αρχοντικά, το βιωματικό σχολείο και άλλα παραδοσιακά Ηπειρώτικα κτίρια. Χρόνος για γεύμα και αργότερα κατευθυνόμενοι προς τους Κήπους (ή Μπάγια Ζαγορίου) θα θαυμάσουμε τα πολυφωτογραφημένα γεφύρια του Κόκκορου και το τρίτοξο του Καλογήρου. Επιστροφή στις ανέσεις του ξενοδοχείου μας. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

3η μέρα: Νησί - Μουσεία & Κάστρο Ιωαννίνων

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τον μώλο της λίμνης από όπου θα επιβιβαστούμε στα βαρκάκια (έξοδα ατομικά) για το Νησί της Κυρά Φροσύνης. Επίσκεψη (έξοδα ατομικά) στο σπίτι - μουσείο του Αλή Πασά όπου θα μάθουμε για την επαναστατική περίοδο, θα δούμε τον οντά με τις τρύπες των πυροβόλων όπλων που σκότωσαν τον Αλή και θα θαυμάσουμε αυθεντικά αντικείμενα και φορεσιές αλλά και εκπληκτικά έργα τέχνης της Ηπειρώτικης ασημουργίας. Αργότερα επίσκεψη στο κάστρο, το εμβληματικό μνημείο της πόλης που κτίστηκε στα χρόνια του Ιουστινιανού και που κατά την εποχή του Αλή Πασά επεκτάθηκε και αποτέλεσε το διοικητικό κέντρο όλης της περιφέρειας. Στο χώρο του θα θαυμάσουμε το Σουφαρί Σαράι, την ιππική σχολή, το Ασλάν Πασά Τζαμί (σήμερα εθνογραφικό μουσείο), τα μαγειρεία στην ακρόπολη του Ιτς Καλέ, το Βυζαντινό μουσείο αλλά και το εκπληκτικό (2016) Μουσείο Αργυροτεχνίας. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε το έθιμο “Τζαμάλες”, όπου όλοι μεταμφιεσμένοι γλεντούν και χορεύουν γύρω από φωτιές, με αποκορύφωμα το Γαϊτανάκι που στήνεται στην κεντρική πλατεία!  Στα καζάνια σιγοβράζει φασολάδα για να την απολαύσετε με κρασί ή ντόπιο τσίπουρο! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

4η μέρα: Μουσείο Βρέλλη - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα με νηστίσιμα και μη και αναχώρηση για το Μουσείο στο Μπιζάνι, το οποίο φιλοξενεί κέρινα ομοιώματα και ιστορικά θέματα εμπνευσμένα από σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας. Επίσκεψη Βρέλλη (έξοδα ατομικά) και επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις μέσω Ιόνιας οδού και γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου.

Περιλαμβάνονται:

  • • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • • Διαμονή στο υπερπολυτελές Epirus Palace 5* Lux ή στο κεντρικό Grand Serai 5* Lux
  • • Μπουφέ πρωϊνό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
  • • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • • Φ.Π.Α.

Συνοπτικό πρόγραμμα 3ήμερης εκδρομής:

  1. Αθήνα-Μέτσοβο-Ιωάννινα
  2. Καλπάκι-Ζαγοροχώρια
  3. Νησί-Κάστρο-Αθήνα

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά

Απόκριες 2023

3 μέρες

25 - 27 Φεβ

4 μέρες

24 - 27 Φεβ

EPIRUS 5*

SERAI 5*

EPIRUS 5*

SERAI 5*

Δίκλινο

263

319

339

452

3ο άτομο *

--

250

--

330

3ο άτομο ως 4 ετών *

180

100

235

130

3ο άτομο 4 ως 10 ή 12 ετ **

180

180

235

235

Μονόκλινο

385

450

505

640

* 3ο άτομο: Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο    

** Στο Grand Serai ως 10 ετών, στο Epirus Palace ως 12 ετών

Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής: € 4 το δωμάτιο / διανυκτέρευση.