Skip to main content

ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ Καθαρά Δευτέρα 2023! από 332€

Αναχώρηση 24-27/2/2023, με πούλμαν, 4 μέρες

Απόκριες με τις τζαμάλες

1η μέρα: Αθήνα - Μέτσοβο - Γιάννενα

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:00 και μέσω Δομοκού - Καλαμπάκας, άφιξη στο πανέμορφο και γραφικό Μέτσοβο, με την υπέροχη πλατεία, την εξαιρετική θέα και τα ξεχωριστά τοπικά εδέσματα. Ελεύθερος χρόνος για να κάνετε την βόλτα σας στο χωριό των μεγάλων ευεργετών, επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα και να απολαύσετε το γεύμα σας (έξοδα ατομικά) με ντόπια προϊόντα! Συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας οδού για τα Γιάννενα και τακτοποίηση στα ξενοδοχεία μας Essence Hotel 4* ή Du Lac 5* και το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Μονοδένδρι - Μεγάλο Πάπιγκο

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί για τα χωριά του Ζαγορίου. Χαρακτηριστικό δείγμα της Ζαγορίσιας αρχιτεκτονικής το χωριό Βίτσα, το οποίο και προσπερνάμε στην πορεία μας για το Μονοδένδρι. Εκεί θα δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997) από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, για να δείτε τα αρχοντικά, το βιωματικό σχολείο και τα πανέμορφα παραδοσιακά ηπειρώτικα κτίρια. Μέσω μιας καταπληκτικής διαδρομής συνεχίζουμε για την Κοινότητα Πάπιγκου (καιρού επιτρέποντος) με παράδοση εξαιρετικής φιλοξενίας και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Χρόνος ελεύθερος στο πανέμορφο αυτό χωριό για γεύμα και καφέ (έξοδα ατομικά), επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Καλπάκι - Κόνιτσα - Πόλη Ιωαννίνων – Νησί

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Ο ορεινός όγκος της Πίνδου, ένα φυσικό σκηνοθετικό μεγαλείο απλώνεται μπροστά μας επιβλητικός. Ξεκινάμε από το ξακουστό Καλπάκι, όπου θα επισκεφτούμε το πολεμικό μουσείο (έξοδα ατομικά), θα ενημερωθούμε με προβολή σλάιντς για την βαριά ιστορία της περιοχής στο ΟΧΙ του 1940 και θα θαυμάσουμε τα μοναδικά εκθέματα. Από εκεί θα μεταβούμε στην αμφιθεατρική Κόνιτσα, η οποία σκαρφαλωμένη στην πλαγιά του λόφου κάτω από το βουνό Τραπεζίτσα και δίπλα στον Αώο ποταμό, σφύζει από ζωή και ομορφιά. Σήμερα είναι η μέρα που κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της Αποκριάς. Το μεσημέρι άφιξη στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων και ελεύθερος χρόνος για περίπατο δίπλα στη Λίμνη. Για όσους επιθυμούν, πέρασμα με βαρκάκια (έξοδα ατομικά) από τον Μώλο για το Νησί της Κυρά-Φροσύνης με το σπίτι του Αλή Πασά, τα γραφικά δρομάκια και τα τοπικά προϊόντα. Το βράδυ η πόλη φωτίζεται από τις ξακουστές Τζαμάλες, το γιαννιώτικο αποκριάτικο ξεφάντωμα!!! Επιστροφή στο ξενοδοχείο και μας και το βράδυ δείπνο.

4η μέρα: Σπήλαιο Περάματος – Μουσείο Βρέλλη - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το περίφημο Σπήλαιο Περάματος (έξοδα ατομικά). Κατόπιν θα επισκεφθούμε το περίφημο και πρωτοπόρο για τα μουσειακά δεδομένα αυτού του είδους, Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Βρέλλη (έξοδα ατομικά) και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Τιμή κατ’ άτομο, 24-27/2, με πούλμαν, 4 μέρες

 

ESSENCE

DU LAC

Δίκλινο

332

441

3ο άτομο

271

320

3ο άτομο έως 6 ετών

155

155

3ο άτομο 6 έως 11 ετών

240

280

Μονόκλινο

499

624

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο ESSENCE HOTEL 4* ή στο DU LAC 5* • Μπουφέ πρωινό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 3 ή 4 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση, ανάλογα την κατηγορία του • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων