Skip to main content

Πασχαλιά με γοητεία από Τζουμέρκα Πάσχα 2023 από 279

Λίμνη Πουρναρίου - Κάτω Αθαμάνιο - Βουργαρέλι - Άγναντα - Σπήλαιο Ανεμότρυπας - Πράμαντα - Μελισσουργοί - Πρέβεζα - Ναύπακτος

 Μεγ.Παρασκευή: Αθήνα - Λίμνη Πουρναρίου - Κάτω Αθαμάνιο - Βουργαρέλι - Άρτα

Αναχώρηση 07.20 από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις και μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου. Περνώντας από το χωριό Πέτα, όπου έγινε η ιστορική μάχη με τους Τούρκους τον Ιούλιο του 1822, φτάνουμε στις Μελάτες, για να θαυμάσουμε το υπέροχο θέαμα της τεχνητής Λίμνης Πουρναρίου. Συνεχίζουμε με διαδρομή στο κάτω Αθαμάνιο. Στο Παλαιοκάτουνο θα επισκεφθούμε την Κόκκινη εκκλησία (13ου αι) που έχει πάρει το όνομα της από το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα των πλίνθων της τειχοποιίας του Ναού. Επόμενος σταθμός μας το Βουργαρέλι, όπου θα θαυμάσουμε τη Μονή του Αγίου Γιώργη, εκκλησιαστικό μνημείο της προεπαναστατικής περιόδου, αφού εδώ κηρύχθηκε η επανάσταση των Τζουμέρκων τον Μάϊο του 1821. Χρόνος για γεύμα και το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο BYZANTINO 4* στην Άρτα. Το βράδυ μεταφορά για την περιφορά του Επιταφίου. Δείπνο.  

 

Μεγ.Σάββατο: Γεφύρι Πλάκας - Άγναντα - Σπήλαιο Ανεμότρυπας - Πράμαντα - Μελισσουργοί

Μπουφέ πρόγευμα και ημέρα αφιερωμένη στα στολίδια των Τζουμέρκων! Μετά από σύντομη διαδρομή στην Εγνατία Οδό, ανάβαση για να φωτογραφίσουμε το πέτρινο μονότοξο γεφύρι της Πλάκας, το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό του είδους του στα Βαλκάνια και 3ο μεγαλύτερο στην Ευρώπη! Σύμφωνα με τον θρύλο, για το χτίσιμο του χρησιμοποιήθηκαν χιλιάδες αυγά από την περιοχή και μαζί με ασβέστη “έγινε πορσελάνη, η συνδετική ουσία της πέτρας”. Μετά την κατάρρευση του 2015 και την αποκατάσταση του υπό την επίβλεψη του ΕΜΠ το 2019, σήμερα στέκει πάλι όρθιο και περήφανο! Μετά χρόνος για καφεδάκι στο κεφαλοχώρι των Αγνάντων και στη συνέχεια επίσκεψη στο ονειρικό σπήλαιο της Ανεμότρυπας (έξοδα ατομικά), το μοναδικό που το διαπερνά ποταμός σε ολόκληρο το μήκος του και πετρώματα που χρονολογούνται μεταξύ 12 και 15 εκατομμυρίων ετών. Ανάπαυλα για γεύμα στα γειτονικά Πράμαντα και αργότερα επίσκεψη στην αετοφωλιά των Τζουμέρκων, τους γραφικούς Μελισσουργούς για καφεδάκι, περίπατο, τοπικό τσίπουρο. Επιστρέφοντας, προσκύνημα στο θρυλικό μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, τον χώρο προετοιμασίας για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Το βράδυ θα σας προσφέρουμε τη λαμπάδα σας και θα μεταβούμε για τη Ανάσταση. Ακολουθεί Αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα και άλλα εδέσματα!

 

Κυριακή Πάσχα: Πασχαλινό γεύμα - Γεφύρι Άρτας - Πρέβεζα

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Γιορτινό μπουφέ πρόγευμα και πρωϊνό ξεκούρασης καθώς ψήνεται ο οβελίας με συνοδεία από τσιπουράκι και μουσική. Πασχαλινό γεύμα με γλέντι και νωρίς το απόγευμα θα μεταβούμε στο θρυλικό γεφύρι της Άρτας, ορόσημο της πόλης που πήρε την τελική του μορφή το 1612. Αφού το θαυμάσουμε και το φωτογραφίσουμε, συνεχίζουμε για την Πρέβεζα. Γραφική, χαρούμενη, με ιδιαίτερα όμορφα αξιοθέατα, αναπαλαιωμένα κτήρια, εκλεπτυσμένα καταστήματα. Θα περπατήσουμε στην προκυμαία με τη γεμάτη ιστιοπλοϊκά μαρίνα, το πεζοδρομημένο κέντρο (Σεϊτάν Παζάρ), θα δούμε τον μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους (18ου αι.) με τον επιβλητικό πύργο του ρολογιού και τον εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο, την κάβα του διάσημου τοπικού ούζου Ρούμπου που θεωρείται το καλύτερο στην ηπειρωτική Ελλάδα κ.α. Θα έχουμε χρόνο να “τσιμπήσουμε κάτι” στα δεκάδες ατμοσφαιρικά μεζεδοπωλεία με τις εξαιρετικές σπεσιαλιτέ και θα επιστρέφουμε στις ανέσεις του ξενοδοχείου μας.

 

Δευτέρα Πάσχα: Ναύπακτος - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Ναύπακτο όπου θα έχουμε χρόνο για περίπατο και γεύμα στο ίσως πιο γραφικό λιμάνι της χώρας, που το κυκλώνουν τα ενετικά τείχη - απολήξεις του Κάστρου, που όλοι το ερωτεύονται με την πρώτη ματιά. Μέσω της γέφυρας Ρίου επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Περιλαμβάνονται:

  • • Μεταφορές, εκδρομές του προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • • Διαμονή στο BYZANTINO ΗΟΤΕL 4* στην Άρτα
  • • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • • Το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα με γλέντι, στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας
  • • Λαμπάδα για την Ανάσταση
  • • Αρχηγός / Συνοδός
  • • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • • Φ.Π.Α.

 

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή στην οποία συμπεριλαμβάνεται το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα με γλέντι

BYZANTINO HOTEL 4*

4 μέρες

14 - 17 Απριλίου

Για κρατήσεις μέχρι 15/3 **

Για κρατήσεις από 16/3

Δίκλινο Standard

279

299

Δίκλινο Deluxe

299

319

3ο άτομο Standard *

219

239

Μονόκλινο Standard

365

385

Μονόκλινο Deluxe

405

425

* Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο

** Οι μειωμένες τιμές ισχύουν για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

Δεν περιλαμβάνεται: O φόρος διαμονής € 3 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.