Skip to main content

Γιάννενα - Καλπάκι – Αργυρόκαστρο Επίσκεψη στους θρυλικούς Βουλιαράτες 28η Οκτωβρίου 2024 4 ΗΜΈΡΕΣ από 318€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 25-28/10 - 4 ΗΜΈΡΕΣ

Θεματική Εκδρομή: Στα βήματα των Ηρώων του ’40

Κήποι - Μονοδένδρι - Βίκος - Μέτσοβο - Μουσείο Βρέλλη Γιάννενα - Καλπάκι – Λιγκιάδες - Αργυρόκαστρο - Δερβιτσάνη

1η μέρα: Αθήνα - Μέτσοβο – Γιάννενα

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 07:00 μέσω Καλαμπάκας και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο γραφικό Μέτσοβο, το στολίδι της Ηπείρου, με την υπέροχη αρχιτεκτονική και την παράδοση. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε τον τόπο των μεγάλων ευεργετών, την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα και να απολαύσουμε το γεύμα μας (έξοδα ατομικά) με ντόπια προιόντα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε  τα φημισμένα κρασιά και τυριά του Μετσόβου. Συνεχίζουμε, μέσω Εγνατίας Οδού, για τα θρυλικά Γιάννενα. Άφιξη στο ξενοδοχείο  Essence Hotel 4* ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

 

2η μέρα: Καλπάκι - Μονοδένδρι– Κήποι - Λιγκιάδες

Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για το στρατιωτικό  μουσείο  Καλπακίου, έναν τόπο πολύ γνωστό από τις ηρωικές μάχες που έγιναν εδώ από την VIIIη Μεραρχία Πεζικού στην πρώτη φάση του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940-41. Οι λιγοστές Ελληνικές δυνάμεις κατόρθωσαν, με πηγαίο πνεύμα αυτοθυσίας, με την σθεναρή τους αντίσταση, να συντρίψουν τις δυνάμεις του Μουσολίνι και να αποτρέψουν την διείσδυση του εχθρού στον χώρο της Ηπείρου. Η τοποθεσία που βρίσκεται το Μουσείο από μόνη της αποτελεί ζωντανό κομμάτι της Ιστορίας της Ελλάδος. Αφού ενημερωθούμε για τις θρυλικές μάχες από τους οπλίτες του μουσείου συνεχίζουμε για το γραφικό και πανέμορφο Μονοδένδρι. Θα θαυμάσουμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997). Εκεί βρίσκεται και η Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής χτισμένη κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού. Ελεύθερος χρόνος να απολαύσετε το καφέ σας στην κεντρική πλατεία του χωριού. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις μοναδικές Ηπειρώτικες πίτες. Περπατήστε τα λιθόστρωτα μονοπάτια με τα πανέμορφα παραδοσιακά κτίρια που στεγάζουν το Ριζάρειο Κέντρο Εκθέσεων και την Χειροτεχνική Σχολή. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στους Κήπους (ή Μπάγια Ζαγορίου) με τα πολυφωτογραφημένα γεφύρια του Κόκορη και το τρίτοξο του Καλογήρου. Θα γοητευτούμε από τα περίφημα αρχοντικά, χτισμένα από τεχνίτες της πέτρας, θα έχουμε χρόνο για περπάτημα και καφέ. Τελευταίος μας προορισμός, το μαρτυρικό χωριό Λιγκιάδες  σε υψόμετρο 940 μέτρων θαυμάζοντας από ψηλά τα μαγευτικά Γιάννενα και την Λίμνη Παμβώτιδα. Αφού ενημερωθούμε για την αιματοβαμμένη ιστορία του χωριού και δούμε το μνημείο των θυμάτων, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Αργυρόκαστρο (Αλβανία) - Βουλιαράτες - Δερβιτσάνη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε νωρίς για την πιο συγκινητική και συναισθηματικά φορτισμένη ημέρα της εκδρομής μας. Κατευθυνόμαστε προς τη νότια Αλβανία (διαβατήριο ή νέου τύπου ταυτότητα απαραίτητα) για να βρεθούμε στο Αργυρόκαστρο! Κέντρο της ελληνικής μειονότητας στην γείτονα χώρα, η πόλη κρατά την μακραίωνη ιστορία και την αρχιτεκτονική της κληρονομιά. Πολλά αρχοντικά διασώζονται, αποτελώντας μια μοναδική εικόνα διαχρονικής αρχιτεκτονικής με πετρόχτιστα σπίτια και λίθινες σκεπές. Από το 2005 η πόλη προστατεύεται από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Επίσκεψη στο κάστρο και χρόνος για καφέ. Επιστρέφουμε κοντά στα σύνορα για να παρακολουθήσουμε τις επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις στους Βουλιαράτες (ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο) και τη Δερβιτσάνη (παρέλαση),(Εφόσον πραγματοποιηθούν και φέτος) . Διέλευση των συνόρων, επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

4η μέρα: Μουσείο Βρέλλη  - Πόλη Ιωαννίνων - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη, επίσης γνωστό και ως Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων (έξοδα ατομικά). Το μουσείο λειτουργεί από το 1995 και είναι το πλέον γνωστό μουσείο αυτού του είδους στην Ελλάδα. Θα θαυμάσουμε τα φημισμένα κέρινα ομοιώματα και θα γνωρίσουμε, μέσα από αυτά, σημαντικές στιγμές της ελληνικής  ιστορίας. Το υπόλοιπο της ημέρας το αφιερώνουμε στην πόλη των Ιωαννίνων και στην μοναδική της ομορφιάς. Όσοι επιθυμούν, πέρασμα με βαρκάκια (έξοδα ατομικά) από τον Μώλο για το Νησί της Κυρά-Φροσύνης με το σπίτι του Αλή Πασά, τα γραφικά δρομάκια και τα τοπικά προϊόντα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τον πιο αμφιλεγόμενο μεζέ του νησιού, τα βατραχοπόδαρα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα δίπλα στην λίμνη και στο κάστρο της πόλης που κτίστηκε στα χρόνια του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ιουστινιανού, το οποίο την εποχή του Αλή Πασά ήταν το διοικητικό κέντρο όλης της περιφέρειας των Ιωαννίνων. Στον χώρο του, θα θαυμάσετε το Σουφαρί Σεράι, την ιππική σχολή του Αλή Πασά, το Τζαμί Ασλάν - σήμερα Εθνογραφικό μουσείο - τα μαγειρεία στη ακρόπολη του Ιτς Καλέ, το Βυζαντινό μουσείο αλλά και το νέο (2016) εκπληκτικό Μουσείο Αργυροτεχνίας. Με ενδιάμεσες στάσεις, μέσω της γέφυρας Αντιρίου - Ρίου, επιστρέφουμε στην Αθήνα.

 

Σημαντική σημείωση: Για τις επισκέψεις της 3ης ημέρας θα χρειαστείτε ελληνική ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί και να αλλαχθεί η σειρά των επισκέψεων χωρίς να παραληφθεί τίποτα από τα αναγραφόμενα.

Τιµή κατ’ άτοµο, 25-28/10, με πούλμαν, 4 μέρες

Δίκλινο

318

3ο άτομο

265

3ο άτομο έως 5,99 ετών

145

3ο άτομο 6 έως 12 ετών

250

Μονόκλινο

415

 

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο Essence Hotel 4* • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μπουφέ στο ξενοδοχείο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται: O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο.