Skip to main content

28η Οκτωβρίου 2024 στην μαγευτική Ηπειρωτική Ριβιέρα 4 ημέρες από 365€

Αναχώρηση: 4 ημέρες  25-28/10

ΠΑΡΓΑ – ΠΑΞΟΙ – ΣΥΒΟΤΑ

Μια συναρπαστική εμπειρία διαμονής στο ολοκαίνουργιο & υπερπολυτελές Marbella Elix 5*, με ανυπέρβλητη θέα στο σμαραγδένιο Ιόνιο.

1η μέρα: Αθήνα –Ριβιέρα Ιονίου -  Άρτα – Καραβοστάσι

Η αναχώρηση μας από την Αθήνα έχει προγραμματιστεί στις 08:00. Διασχίζουμε την βόρεια ακτή της Πελοποννήσου με προορισμό την γέφυρα του Ρίου–Αντίρριου απ΄ όπου θα περάσουμε στην Αιτωλοακαρνανία. Το μεσημεράκι φτάνουμε στο παραθαλάσσιο Μενίδι με την υπέροχη θέα στον Αμβρακικό για φαγητό (έξοδα ατομικά). Επόμενος σταθμός μας, η Άρτα με το θρυλικό γεφύρι της. Αφού κάνουμε μια στάση για καφέ, θα πάρουμε τον δρόμο για το Καραβοστάσι, την ειδυλλιακή παραλία της Πέρδικας, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Το ολοκαίνουργιο Marbella Elix 5*, ένα resort-κόσμημα  που κρέμεται κυριολεκτικά πάνω σε έναν καταπράσινο λόφο μέσα στα πεύκα, θα σας εντυπωσιάσει με την πολυτέλεια, την ατελείωτη θέα του στο Ιόνιο, την υψηλή αισθητική και τις σύγχρονες ανέσεις του. Μια εμπειρία διαμονής που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη! Μετά το check-in θα απολαύσουμε ένα εξαιρετικό δείπνο, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να συνεχίσουν μεταφερθούν στα cozy σαλόνια και μπαρ του ξενοδοχείου, ιδανικά για στιγμές απόλυτης χαλάρωσης μετά από μια γεμάτη ημέρα.

 

2η μέρα: Πάργα – Προαιρετική κρουαζιέρα Παξοί  & Αντίπαξοι

Μετά το πρωινό μας στον πλούσιο μπουφέ του ξενοδοχείου, αναχωρούμε για την κοσμοπολίτικη και συνάμα παραδοσιακή Πάργα, την αδιαμφισβήτητη «καλλονή» της Ηπείρου, με την Επτανησιακή αρχιτεκτονική και την αρχοντική αύρα. Τα πολύχρωμα σπίτια, τα γραφικά σοκάκια και το Ενετικό κάστρο που δεσπόζει στην κορυφή της Πάργας, δημιουργούν την αίσθηση ενός ολοζώντανου ζωγραφικού πίνακα. Η παραλιακή περατζάδα μας καλεί να βολτάρουμε πλάι στο κύμα, ενώ  στα πολυάριθμα λιθόστρωτα καλντερίμια που οδηγούν στο κάστρο κρύβονται περίτεχνα εκκλησάκια με μεγάλη ιστορία και καλόγουστα μαγαζάκια µε τοπικά προϊόντα και αναμνηστικά. Στο λιμάνι Πάργας θα επιβιβαστούμε στο πλοίο με προορισμό τους μαγευτικούς Παξούς & Αντίπαξους (έξοδα ατομικά- καιρού επιτρέποντος ), τα παραδεισένια λιλιπούτεια νησιά με την άγρια ομορφιά και τις ονειρεμένες παραλίες. Δεν είναι τυχαίο ότι στα τυρκουάζ νερά τους φιλοξενούν κάθε χρόνο τα πιο εντυπωσιακά σκάφη του διεθνούς jet set. Το απαράμιλλο φυσικό κάλλος που θα αντικρίσουμε ξεπερνά ακόμα και την μεγαλύτερη φαντασία. Θα εξερευνήσουμε εν πλω τις περίφημες Μπλε Σπηλιές, ενώ θα κάνουμε στάση στον Γάιο, την πρωτεύουσα των Παξών για φαγητό (ατομικά έξοδα). Το απόγευμα θα γυρίσουμε στην Πάργα για μια τελευταία βόλτα και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Marbella Elix  για δείπνο και ξεκούραση.

 

3η μέρα: Βαρκάδα στις του Πηγές Αχέροντα και την μυστική πύλη του Κάτω Κόσμου !

Η μέρα μας ξεκινά με ένα ακόμη «βασιλικό» πρωινό στο ξενοδοχείο. Αμέσως μετά αναχωρούμε για το σημαντικότερο Νεκρομαντείο της αρχαιότητας, το Νεκρομαντείο της αρχαίας Εφύρας στον ποταμό Αχέροντα (έξοδα ατομικά). Στο δαιδαλώδες και επιβλητικό ιερό μνημείο με την ιδιαίτερη ακουστική, κατέφθαναν   επισκέπτες απ’ όλο τον αρχαίο κόσμο για να επικοινωνήσουν με τις ψυχές των αγαπημένων τους, αφού πρώτα ολοκλήρωναν μια σκληρή διαδικασία  σωματικής και ψυχικής κάθαρσης. Συνεχίζουμε την περιήγηση μας στις πηγές του  Αχέροντα, εκεί όπου σύμφωνα με τον Όμηρο βρίσκονταν οι Πύλες του Άδη. Θα κάνουμε μια στάση για καφέ στην Γλυκή με τα θεόρατα πλατάνια και στην συνέχεια θα απολαύσουμε μια συναρπαστική βαρκάδα στον μυθικό ποταμό, που μπορεί  κάποτε να ήταν συνδεδεμένος με τον θάνατο, στην πραγματικότητα όμως αποτελεί μια αστείρευτη πηγή ζωής. Αφού επιστρέψουμε στην όχθη, αναχωρούμε με προορισμό το ξενοδοχείο για ξεκούραση και δείπνο.

 

4η μέρα: Σύβοτα – Ζάλογγο –Αθήνα

Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε για τα εντυπωσιακά Σύβοτα, τα «Ελληνικά φιόρδ» όπως τα αποκαλούν, εκεί όπου το πράσινο γίνεται ένα το γαλάζιο του Ιονίου. Κατάφυτοι λόφοι που κατεβαίνουν μέχρι τη θάλασσα, στολισμένοι με τις κόκκινες σκεπές των σπιτιών και εξωτικά τιρκουάζ νερά γύρω από το καταπράσινο νησάκι απέναντι από τα Σύβοτα, δημιουργούν ένα μοναδικό θέαμα που μοιάζει με καρτ ποστάλ. Και με αυτές τις συναρπαστικές εικόνες που θα χαραχτούν για πάντα στη μνήμη μας, παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Περνώντας από το Ζάλογγο, θα κάνουμε μια στάση στην Μονή του Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον βράχο με το επιβλητικό μνημείο της θυσίας των γυναικών από το Σούλι, για να αποτίνουμε φόρο τιμής. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις, γεμάτοι αξέχαστες εμπειρίες, εξαιρετικές εικόνες και πολύτιμες γνώσεις.

 

Σημείωση: Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί, χωρίς  να ματαιωθεί καμία από τις επισκέψεις. Στην 3ήμερη εκδρομή παραλείπεται η προαιρετική κρουαζιέρα στους Παξούς.

 

 

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

MARBELLA ELIX 5*

4 ημέρες

25-28/10

Δίκλινο

365

3ο άτοµο 

247

Μονόκλινο

550

 

 

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές & εκδροµές µε πολυτελές  πούλµαν •  Διαµονή στο ολοκαίνουργιο και πολυτελές Marbella Elix 5* στην παραλία Καραβοστάσι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας • Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς  έως 75 ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο.