Skip to main content

Νάξος Πάσχα 2019 από 289.00

Άγιος Προκόπιος- Αγία Άννα- Φιλώτι- Σπηλιά Ζα- Κόρωνος- Απείρανθος- Δαμαλάς- Χαλκείο- Μέλανες- Κάστρο Νάξου

 

4 ημέρες
Αναχώρηση: 26/04

 

1η μέρα Μεγάλη Παρασκευή: Αθήνα– Νάξος- Άγιος Προκόπιος- Αγία Άννα
Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί κατευθυνόμενοι προς το λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους προς Νάξο. Άφιξη στο μεγαλύτερο και πιο εύφορο νησί των Κυκλάδων. Πρώτος μας σταθμός ο Άγιος Προκόπιος σε απόσταση μόλις 5χιλιομέτρων από τη χώρα της Νάξου. Αποτελεί μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας με λευκή άμμο, σε απάνεμη τοποθεσία, στην άκρη της οποίας βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Προκοπίου. Ακολούθως θα οδηγηθούμε στην παραλία της Αγίας Άννας. Είναι η συνέχεια του Αγίου Προκοπίου και είναι και αυτή μία από τις διάσημες παραλίες του νησιού. Χαρακτηριστικό της η ψιλή άμμος, οι σπάνιοι κέδροι και τα καθαρά γαλαζοπράσινα νερά. Χρόνος στη διάθεσή σας προκειμένου να απολαύσετε το γεύμα σας προαιρετικά. Μετέπειτα θα οδηγηθούμε στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα θα μεταβούμε στη φημισμένη εκκλησία της Παντάνασσας για το προσκύνημα του επιταφίου. Εν συνεχεία θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την περιφορά του και να πραγματοποιήσουμε μια βόλτα στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο διαμονής. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα Μεγάλο Σάββατο: Φιλώτι- Σπηλιά Ζα- Κόρωνος- Απείρανθος
Έχοντας απολαύσει το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για το Φιλώτι, ένα ημιορεινό χωριό, έναν πανέμορφο οικισμό στην ενδοχώρα της Νάξου. Τα πλακόστρωτα σοκάκια και οι καμάρες συνθέτουν το συναρπαστικό ψηφιδωτό του χωριού, όπου η κυκλαδίτικη παράδοση παραμένει ολοζώντανη και συναντάται σε κάθε γωνιά. Ακολούθως θα συναντήσουμε το σπήλαιο του Ζα. Είναι το γνωστότερο σπήλαιο της Νάξου και πήρε το όνομά του από το ομώνυμο βουνό Ζας, το βουνό Δίας. Επόμενος σταθμός μας η Κόρωνος, ίσως το γραφικότερο και ομορφότερο χωριό των Κυκλάδων! Κτισμένο στις αντικριστές πλευρές μιας βαθιάς, καταπράσινης ρεματιάς, με ιδιαίτερη ρυμοτομία και παραδοσιακή αρχιτεκτονική, φαντάζει ασυνήθιστο και συγχρόνως μαγευτικό. Ταόμορφασπίτιαχωρίζονταισεεπτάγειτονιές πουεπικοινωνούνμεταξύτουςμελαβυρινθώδηκαλντερίμιακαιαμέτρητασκαλοπάτια. Σχεδόνκάθεγειτονιάέχειτηδικήτης πλατείακαιδιατηρείτη παλιάτηςβρύση, ενώυπάρχεικαικεντρική πλατεία, ηΠλάτσαόπωςτηνονομάζουνοιντόπιοι. Πορεία προς την παραδοσιακή και πετρόχτιστη Απείρανθο όπου θα γευματίσουμε προαιρετικά. Αποτελεί το πνευματικό κέντρο του νησιού και διαθέτει πλούσια πολιτιστική και πολιτισμική παράδοση. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο διαμονής μας και χρόνος στη διάθεσή σας για ξεκούραση μέχρι την ώρα που θα συγκεντρωθούμε προκειμένου να μεταβούμε στη Χώρα για την παρακολούθηση της Αναστάσιμης Ακολουθίας. Το βράδυ όλοι μαζί θα απολαύσουμε το Αναστάσιμο δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα Κυριακή του Πάσχα: Δαμαλάς- Χαλκείο
Χριστός Ανέστη – Χρόνια Πολλά!
Αναχωρώντας από το ξενοδοχείο διαμονής μας θα κατευθυνθούμε προς το ημιορεινό χωριό Δαμαλάς. Είναι ένα από τα πιο μικρά χωριά του νησιού και είναι διάσημο για το παλαιό ελαιοτριβείο, το παραδοσιακό αγγειοπλαστείο καθώς και τη λαογραφική του έκθεση. Χαρακτηριστικό του χωριού η  ησυχία και η ηρεμία του, με τους ήχους της φύσης και το θεϊκό στοιχείο να κυριαρχούν. Ο ναός της Αγίας Ειρήνης, χτισμένος στην άκρη, στην ψηλότερη θέση του χωριού, λες και αγκαλιάζει και προστατεύει ολόκληρο το Δαμαλά. Ακολούθως θα μεταβούμε στο Χαλκί. Ένα ιδιαίτερα όμορφο χωριό με νεοκλασσικά σπίτια και πολλή βλάστηση. Τα αρχοντικά με τα κεραμίδια, τα κλασσικά μπαλκόνια με τα ωραία κάγκελα και τις ιδιαίτερες πλακόστρωτες αυλές, τα γραφικά δρομάκια, οι πλατείες και τα μικρά συμπαθητικά καταπράσινα περιβολάκια, συνθέτουν το τοπίο ενός πανέμορφου πίνακα. Ακολούθως θα απολαύσουμε το παραδοσιακό πασχαλινό μας γεύμα. Εν συνεχεία πορεία προς το ξενοδοχείο διαμονής μας. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για ξεκούραση αλλά και για μια όμορφη βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα Δευτέρα του Πάσχα: Μέλανες- Κάστρο Νάξου- Λιμάνι- Αθήνα
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε έχοντας ως προορισμό μας το χωριό Μέλανες, έναν από τους αρχαιότερους οικισμούς του νησιού. Χτισμένες αμφιθεατρικά στην πλαγιά μιας λαγκάδας με πλούσια βλάστηση, οι Μέλανες, απέχουν περίπου 8 χιλιόμετρα από τη Χώρα και είναι ένα από τα παλαιότερα χωριά της Νάξου. Το πράσινο των δέντρων και οι παλιοί νερόμυλοι μαγνητίζουν το βλέμμα… Στην κοντινή τοποθεσία Φλεριό, θα συναντήσουμε έναν από τους διάσημους κούρους της Νάξου, τον Κούρο των Μελάνων. Το άγαλμα, μισοτελειωμένο κείτεται στο έδαφος, ακριβώς όπως το άφησαν οι τεχνίτες της περιοχής. Το μήκος του ξεπερνά τα 6μέτρα και χρονολογείται περίπου στον 7ο αιώνα π.Χ. Η περιήγησή μας θα συνεχιστεί με την επίσκεψη στο Κάστρο της Νάξου. Βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της Χώρας της Νάξου και χτίστηκε εκεί προκειμένου να είναι μακριά από τη θάλασσα, για λόγους προστασίας. Τα στενά δρομάκια, τα αρχοντικά σπίτια με τις εσωτερικές αυλές γεμάτες λουλούδια και με οικόσημα στα παράθυρα και η υπέροχη αρχιτεκτονική, συναρπάζουν κάθε επισκέπτη! Χρόνος στη διάθεσή σας μέχρι την ώρα αναχώρησης προς το λιμάνι προκειμένου να επιβιβαστούμε στο πλοίο έχοντας ως τελικό μας προορισμό την Αθήνα.

 

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:

 

Αναχώρηση

2κλινο

3ο άτομο

Επιβάρυνση 1κλινου

4ημέρες

26/04

€ 289

€ 259

€ +60

 

 

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

 

  • Εκδρομές – Μεταφορές με τα πολυτελή μας πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε αριθμημένα καθίσματα
  • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο NaxosResortBeachHotel 3*
  • Πρωινό στο ξενοδοχείο διαμονής
  • Αναστάσιμο δείπνο το Μεγάλο Σάββατο
  • Πασχαλινό γεύμα την Κυριακή του Πάσχα σε επιλεγμένη παραδοσιακή ταβέρνα
  • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία και χώρους
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Τα ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων.
  • Ο φόρος διαμονής 1,50 ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση πληρωτέος επί τόπου

 

Σημείωση:

  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει εφόσον το απαιτούν και το επιτρέπουν οι συνθήκες, χωρίς παραλείψεις, με σκοπό την καλύτερη διεξαγωγή του.

 

Με πούλμαν από την Αθήνα σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής, με σκοπό την καλύτερη διεξαγωγή της και την αποφυγή της ταλαιπωρίας μεταφοράς των αποσκευών!