Skip to main content

Χειμερινή απόδραση «στα Σέρρας» Γιορτές 2022-23! από 322€

  ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 23-26/12/2022 & 22-26/12/2022...4 & 5 ΜΕΡΕΣ

την Μονή Τιμίου Προδρόμου

και το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΪΛΙΑ - ΑΝΩ ΠΟΡΟΪΑ - ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΙΤΗ

ΟΧΥΡΟ ΛΙΣΣΕ - ΔΡΑΜΑ - ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΒΥΡΩΝΕΙΑΣ - ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

 

1η μέρα: Αθήνα - Σέρρες

Αναχώρηση από Αθήνα στις 06.30 για τις Σέρρες, με την όμορφη κεντρική πλατεία και το μοναδικό Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων (έξοδα ατομικά). Άφιξη και τακτοποίηση στο πολυτελές ELPIDA RESORT & SPA 4* Sup. στην κοιλάδα των Αγ. Αναργύρων, σε κοντινή απόσταση από το κέντρο, με πολύ όμορφους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ευκαρία να χαρίσετε στον εαυτό σας στιγμές χαλάρωσης στο SPA του ξενοδοχείου. Το βράδυ δείπνο μπουφέ ατενίζοντας τον Κουλά της πόλης των Σερρών.

 

2η μέρα: Σπήλαιο Αγγίτη (Μααρά) - Οχυρό Λίσσε - Δράμα (Ονειρούπολη)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και θα αναχωρήσουμε με κατεύθυνση το όρος Φαλακρό για να επισκεφτούμε το Σπήλαιο Αγγίτη - Μααρά (έξοδα ατομικά). Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο σε μήκος και παράλληλα το μοναδικό ποτάμιο σπήλαιο της χώρας μας. Θα θαυμάσουμε ποικιλόμορφους σταλακτίτες, που συνυπάρχουν αρμονικά με τα υπόγεια νερά του ποταμού και τον σιδερένιο υδροτροχό, από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Συνεχίζουμε για το ξακουστό Οχυρό Λίσσε στο Κάτω Νευροκόπι, όπου θα ενημερωθούμε για την στρατηγική του σημασία στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Επίσκεψη στην πόλη της Δράμας για καφέ και βόλτα στη λίμνη με τις πηγές της Αγίας Βαρβάρας, αλλά και την ξακουστή πλέον “Ονειρούπολη”, το υπέροχο χωριό του Αϊ Βασίλη, όπως το ονειρεύτηκαν μέσα από τα παραμύθια, εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Το βράδυ εορταστικό δείπνο Ρεβεγιόν συνοδεία μουσικής με θέα το κάστρο του «Ορέστη» και την πισίνα του ξενοδοχείου.

 

3η μέρα: Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου - Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά - Άγιος Ιωάννης

Χρόνια Πολλά! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου (1270 μ.Χ.), την διαχρονική πηγή σωτηρίας και αγιασμού στα δυτικά μιας βαθιάς χαράδρας του Μενοίκειου Όρους. Θα συνεχίσουμε την πορεία μας για το Όρος Βροντού, όπου σε υψόμετρο περίπου 1.600 μέτρων, μέσα σ’ ένα δάσος από έλατα και οξιές, βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά. Χρόνος για ένα ζεστό ρόφημα στο υπέροχο φυσικό τοπίο και κατευθυνόμαστε προς το γραφικό προάστιο του Αγίου Ιωάννη Σερρών με τις ταβέρνες με τα αιωνόβια πλατάνια και τα άφθονα νερά που κυλούν, σχηματίζοντας σε αρκετά σημεία μικρούς καταρράκτες. Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και επιστροφή στο ξενοδοχείο για να απολαύσετε τις πολυτελείς του ανέσεις ή για στιγμές χαλάρωσης στο σύγχρονο του SPA. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

4η μέρα: Ενυδρείο Βυρώνειας (Στρυμόνας) - Λίμνη Κερκίνη - Άνω Πορόϊα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και κατευθυνόμαστε στον Δήμο Πετριτσίου, λίγο δίπλα από τον ποταμό Στρυμόνα, όπου βρίσκεται το Δημοτικό Ενυδρείο Βυρώνειας (εφόσον είναι σε λειτουργία – έξοδα ατομικά), το πρώτο με θέματα ψαριών γλυκού νερού. Φιλοξενεί πολλά σπάνια είδη ψαριών που ζουν στη λίμνη Κερκίνη και τον ποταμό Στρυμόνα, καθώς και διάφορα είδη ερπετών από τον ελλαδικό και μη χώρο. Εάν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, θα μεταφερθούμε στο διπλανό χωριό Μανδράκι για παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια και κυάλια και λίγο πιο πέρα κοντά στη Γέφυρα του Στρυμόνα, θα επισκεφθούμε τη Φάρμα Προστασίας (εφόσον είναι ανοιχτά – έξοδα ατομικά) του σπάνιου είδους των νεροβούβαλων, για να τους θαυμάσουμε από κοντά. Αργότερα στη Λίμνη Κερκίνη, χρόνος για περίπατο ή για την περίφημη βαρκάδα (έξοδα ατομικά). Το μεσημεράκι θα μας βρει στα πανέμορφα και γραφικά Άνω Πορόϊα, με υπέροχη θέα στην Λίμνη. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό. Εδώ μην παραλείψετε να αγοράσετε τους ξεχωριστούς ακανέδες από γάλα νεροβούβαλου! Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

5η μέρα: Σπήλαιο Αλιστράτης - Πρώτη Σερρών - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το σπήλαιο της Αλιστράτης, ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα της χώρας μας (έξοδα ατομικά). Το θέαμα είναι σπάνιο, γεμάτο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες με ύψος έως και 15 μέτρων! Συνεχίζουμε για την Πρώτη Σερρών όπου, για όσους επιθυμούν, επίσκεψη στο πατρικό σπίτι του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Επιστρέφουμε στην Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Σημειώσεις:  

  • Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 4η μέρα
  • Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με την ημερομηνία αναχώρησης και βάσει των αργιών, χωρίς να υπάρχει καμία παράλειψη.

 

 

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

4 ΜΕΡΕΣ

23-26/12

5 ΜΕΡΕΣ

22-26/12

Δίκλινο

322

393

3ο άτοµο

256

303

4ο άτοµο

214

283

Μονόκλινο Classic

385

485

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο πολυτελές ELPIDA RESORT & SPA 4* sup. • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μπουφέ καθημερινά (ημιδιατροφή), συμπεριλαμβανομένου του εορταστικού Ρεβεγιόν συνοδεία μουσικής την παραμονή Χριστουγέννων • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 3 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων