Skip to main content

Κοζανίτικο καρναβάλι & κάψιμο φανού Αποκριες 2023 απο 215

 24/2  3 και 4 μερες

 

Early Booking:

Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 02/02 και για περιορισμένο αριθμό δωματίων. Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 15%

 

1η ημέρα: 24/02, Αθήνα | Τύρναβος | Ελασσόνα | Σέρβια | Λίμνη Πολυφύτου | Κοζάνη

Αναχώρηση από Αθήνα και με σύντομες στάσεις για καφέ και ξεκούραση θα φτάσουμε στον Τύρναβο μια περιοχή ορόσημο για την σύγχρονη αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία. Ο Δήμος Τυρνάβου αποτελεί το κέντρο μιας μεγάλης επίπεδης ενδοχώρας στη Θεσσαλία, που εκτείνεται από τον Πηνειό ποταμό ως τους πρόποδες της Μελούνας και από την ορεινή Ελασσόνα ως τις παρυφές της πόλης της Λάρισας, με πληθυσμό 27.000 περίπου κατοίκων. Χρόνος για παραδοσιακό φαγητό και φυσικά να απολαύσουμε τα εκλεκτά και φημισμένα τσίπουρο, ούζο και κρασί Τυρνάβου. Στη συνέχεια, οδεύοντας Βόρεια περνάμε τα Σέρβια, το άλλοτε παρατηρητήριο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, κτισμένα αμφιθεατρικά στους πρόποδες των Πιερίων. Στην παραλίμνια, ως τον Βελβεντό, αμπελοφόρα περιοχή που έχουν βρεθεί δεκάδες αρχαιολογικές θέσεις κυρίως προϊστορικές, στην θέση Κουρήτες θα κάνουμε μια επίσκεψη σε τοπικό παραδοσιακό Οινοποιείο για να μάθουμε  πως «ο Οίνος ευφραίνει καρδίαν». Στη συνέχεια μέσω της εντυπωσιακής γέφυρας της λίμνης Πολυφύτου, μιας από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας θα διασχίσουμε την λίμνη µε το ενδιαφέρον οικοσύστημά της και τους προστατευόμενους βιότοπους. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στην Κοζάνη και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: 25/02, Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου | Περιφερειακή ζώνη Ζέστης Κοιλάδας

Οι βλάχοι την κοιλάδα που είναι κυκλωμένη από βουνά την λένε Βάλια Κάλντα που σημαίνει Ζεστή Κοιλάδα. Ένα μοναδικό μουσείο της φύσης, που λόγω των γεωμορφολογικών σχηματισμών, του  κλίματος και του μικροκλίματός της επιβιώνουν χιλιάδες είδη πανίδας και χλωρίδας, πολλά εξ αυτών είναι ενδημικά και κοσμοπολίτικα. Την περιφερειακή λοιπόν ζώνη της, θα προσεγγίσουμε την σημερινή ημέρα μας, αμέσως μετά το πρωινό μας και με την βοήθεια οικοξεναγών θα γνωρίσουμε τα μυστικά της. Προαιρετικά, με τζιπ 4Χ4 θα διατρέξουμε τους δασοσκέπαστους δασικούς δρόμους για να βρεθούμε κοντά σε θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία που κρύβει καλά μέσα του ο Εθνικός Δρυμός. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: 26/02, Γεωπάρκο Μπουχάρια | Αξιοθέατα & Καρναβαλιστικές εκδηλώσεις Κοζάνης

Πρωινό σε μπουφέ και …όταν ο Μαμάτσης, το ρολόι σήμα κατατεθέν της πόλης, κτυπήσει 9 φορές, θα αναχωρήσουμε κι εμείς από το ξενοδοχείο μας για να κινηθούμε 40 χιλιόμετρα νοτίως όπου θα επισκεφτούμε το εντυπωσιακό φαινόμενο των γεωμορφολογικών σχηματισμών «Μπουχάρια». Πρόκειται για φυσικούς σχηματισμούς, οι οποίοι προήλθαν από τη διάβρωση του εδάφους που ξεκίνησε πριν από 70.000 χρόνια. Έχουν σχήμα χωμάτινης κολώνας, η οποία αποτελείται από άμμο, κροκάλες, μάργες, άργιλο και πιθανή συγκολλητική ύλη από οξείδια του σιδήρου και διοξείδιο του πυριτίου. Την κορυφή από τις κολώνες αυτές καλύπτει ένας σχιστόλιθος βράχος, ο οποίος έπαιξε το ρόλο της ομπρέλας στην εξέλιξη του σχηματισμού. Ο αριθμός τους ξεπερνάει τους είκοσι, ενώ το ύψος τους ξεκινά από δύο και φτάνει τα έξι και τα επτά μέτρα. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο κέντρο της Κοζάνης για να περιηγηθούμε στην πρωτεύουσα του νομού για να γνωρίσουμε την πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά της. Κατά την περιήγησή μας με το πούλμαν θα δούμε, το περίφημο καμπαναριό σήμα κατατεθέν της πόλης, την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη με παρελθόν που ανάγεται στον 17ο αιώνα και αποτελεί µία από τις μεγαλύτερες ιστορικές βιβλιοθήκες στην Ελλάδα, το Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας σε ένα πανέμορφο κτήριο το οποίο εξωτερικά υμνεί την παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, το Αρχοντικό Λασσάνη ένα διατηρητέο κτήριο - στολίδι του 1750, για να καταλήξουμε στην πλατεία της Νίκης όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας. Έπειτα με πολύ ελεύθερο χρόνο θα χαρούμε τις καρναβαλιστικές εκδηλώσεις της πόλης. Η Κοζανίτικη Αποκριά είναι ένα πλέγμα εθίμων που δεν έχει ακόμα εξαντλήσει τη δυναμική της. Πυρήνας και εστιακό σημείο της είναι o Φανός, εορταστική πυρά που ανάβει στα σταυροδρόμια της πόλης εδώ και αιώνες, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητα του εθίμου και τις βαθιές του ρίζες στις καρδιές τόσο των Κοζανιτών όσο και των εκατοντάδων επισκεπτών. Έτσι και εμείς σήμερα σε ένα υπαίθριο γλέντι, θα χορέψουμε μαζί με τους κάτοικους της πόλης γύρω από τη φωτιά, εξορκίζοντας την κακοδαιμονία και καλώντας τις δυνάμεις του καλού να βοηθήσουν στην νέα χρονιά να υπάρχει υγεία και πλούσια καρποφορία. Το βράδυ θα συνεχίσουμε το γλέντι στο ξενοδοχείο με καλό φαγητό σε μπουφέ συνοδεία μουσικής όπως απαιτεί το έθιμο της Αποκριάς. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: 27/02, Κοζάνη | Μετέωρα | Καλαμπάκα | Τρίκαλα | Αθήνα

Αφού έχουμε απολαύσει το πλούσιο πρόγευμα μας, επιβιβαζόμαστε μαζί με τις αποσκευές μας στο πούλμαν και το ταξίδι της επιστροφής ξεκινά. Ακολουθώντας την Εγνατία Οδό και εν συνεχεία την  Επαρχιακή Εθνική Γρεβενών – Καλαμπάκας φτάνουμε στο πέτρινο δάσος της Θεσσαλίας, στα Μετέωρα. Επίσκεψη σε μια από τις  Ιερές Μονές των Μετεώρων. Επόμενη στάση το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών που εδρεύει στην πόλη της Καλαμπάκας. Μέσα από τις προθήκες του, θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε και φυσικά να ξεναγηθούμε στα  πάνω από 350 είδη πτηνών και θηλαστικών καθώς επίσης και στα 250 διαφορετικά είδη  μανιταριών. Συνεχίζουμε για την γενέτειρα του Τσιτσάνη, τα Τρίκαλα, όπου εκεί στην Παλιά Πόλη και κοντά στα «δυο στενά» θα έχουμε το γεύμα μας. Αναχώρηση νωρίς το μεσημέρι για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Σημείωση:

Θα πραγματοποιηθεί και τριήμερη εκδρομή με αναχώρηση στις 25/02 χωρίς την 2η ημέρα του παραπάνω προγράμματος

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Tselikas Hotel 3* στην Κοζάνη με πρωινό καθημερινά σε μπουφέ
  • 2 δείπνα σε μενού 3 πιάτων και 1 αναψυκτικό ανά άτομο
  • Αποκριάτικη βραδιά με μουσική και φαγητό σε μπουφέ στις 26/02 με ποικιλία ζεστών και κρύων ορεκτικών, σαλάτες, εκλεκτά κρεατικά με ποικιλία γαρνιτούρας, γλυκά και 1 αναψυκτικό ανά άτομο
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α. 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  • Γεύματα και δείπνα εκτός της ημιδιατροφής
  • Ο φόρος διαμονής αξίας 3€ ημερησίως
  • Ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα

 

Σημαντικό:

  • Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αν κριθεί αναγκαίο
  • Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας

 

Τιμές κατ’ άτομο

Τύπος Δωματίου

3 ημέρες

4 ημέρες

Δίκλινο

215 €

255 €

3ο άτομο ενήλικας

155 €

195 €

3ο άτομο παιδί έως 9

110 €

125 €

3ο άτομο παιδί 10 - 12

135 €

165 €

4ο άτομο παιδί έως 12

165 €

195 €

Μονόκλινο

259 €

309 €