Skip to main content

ΒΕΡΜΙΟ - ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ Πάσχα 2023! από 327€

Αναχώρηση 13/04 & 14/04/2023...4,5 μέρες

Βέροια - Έδεσσα - Νάουσα - Παλαιός Άγ. Αθανάσιος

1η μέρα - Μ. Πέμπτη: Αθήνα - Δίον - Βέροια

Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 06:30 και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στον Αρχαιολογικό χώρο του Δίον (έξοδα ατομικά). Συνεχίζουμε για τη Βέροια, όπου τακτοποίηση στο ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ 4*. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η μέρα - Μ. Παρασκευή: Λουτρά Πόζαρ Αριδαίας - Έδεσσα - Νάουσα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Νομό Πέλλας με κατεύθυνση τα ξακουστά Λουτρά Πόζαρ (Αριδαίας). Οι ιαματικές πηγές (Λουτροθεραπείας - Ποσιθεραπείας) βρίσκονται σε υψόμετρο 360 - 390 μ. και σε έκταση 75 στρέμματα. Πέντε ιαματικές πηγές αναβλύζουν κατά μήκος της κοίτης του Θερμοποτάμου, ο οποίος συνεχίζει τη ροή του στη λεκάνη της Αλμωπίας. Θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε (για όσους ενδιαφέρονται) τις ευεργετικές τους ιδιότητες, καθώς και να απολαύσουμε τον καφέ μας σε μία υπέροχη τοποθεσία, δίπλα στις πηγές. Κατόπιν, άφιξη στην πανέμορφη πόλη της Έδεσσας. Καταπράσινη από την είσοδό της μέχρι το πάρκο με τους καταρράκτες όπου θα θαυμάσουμε τον μεγάλο Καταρράκτη “Κάρανο” με το νερό να πέφτει από ύψος 70 περίπου μέτρων και τον διπλό καταρράκτη, όπως επίσης και το σπήλαιο κάτω από τον βράχο. Το απόγευμα, θα κάνουμε μία σύντομη επίσκεψη στην πόλη της Νάουσας, πριν την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο. Δείπνο με νηστίσιμα και μη και παρακολούθηση της Ακολουθίας του Επιταφίου.

3η μέρα - Μ. Σάββατο: Βεργίνα - Παναγία Σουμελά - Βέροια

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στην Βεργίνα, με τους μοναδικούς Βασιλικούς Τάφους και τα ανεκτίμητα κειμήλια και αρχαιολογικούς θησαυρούς (έξοδα ατομικά). Μετέπειτα θα επισκεφθούμε το εκπληκτικής σημασίας και ομορφιάς, Νέο Μουσείο Αιγών, με ευρήματα της ευρύτερης περιοχής των Αιγών (έξοδα ατομικά). Συνεχίζουμε για προσκύνημα στην επιβλητική Μονή Σουμελά με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, το παραδοσιακό Μακεδονίτικο χωριό Καστανιά μέσα σε μοναδικό φυσικό τοπίο και την γοητευτική Βέροια με την πεζοδρομημένη αγορά, τα πολλά αρχοντικά και τις υπέροχες γεύσεις της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το βράδυ θα σας προσφέρουμε τη λαμπάδα σας και θα μεταβούμε για την Ανάσταση σε κοντινό ναό. Ακολουθεί γιορτινό Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα και πλούσιο μπουφέ.

4η μέρα - Κυριακή του Πάσχα: Πασχαλιά - Παλαιός Αγ. Αθανάσιος / Καϊμακτσαλάν

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Πασχαλιάτικη μέρα στους χώρους του ξενοδοχείου με οβελίες, μεζεδάκια και ουζάκι. Πασχαλινό Εορταστικό γεύμα με μουσική, χορό, τραγούδι και το απόγευμα θα επισκεφτούμε έναν από τους ομορφότερους παραδοσιακούς οικισμούς στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν, το χωριό Παλαιός Άγιος Αθανάσιος. Περπατήστε στα δρομάκια του, θαυμάστε τα όμορφα πέτρινα αρχοντικά, απολαύστε έναν καφέ στα γραφικά καφενεδάκια. Επιστροφή στη Βέροια και χρόνος ελεύθερος.

5η μέρα - Δευτέρα του Πάσχα: Βέροια (παλιές συνοικίες, Χριστιανικά και Οθωμανικά μνημεία) - Βήμα Απ. Παύλου - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και πεζή ξενάγηση της “άγνωστης” Βέροιας. Με συνοδεία ξεναγού (έξοδα ατομικά) θα ξεκινήσουμε την πεζή περιπλάνησή μας από το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, το σημείο στο οποίο δύο φορές κήρυξε, το 54 μ.Χ., τη νέα χριστιανική πίστη o Απόστολος των Εθνών. Θα προχωρήσουμε προς τα Δίδυμα Λουτρά (Χαμάμ) και την Εβραϊκή συνοικία Μπαρμπούτα με τα λιθόστρωτα σοκάκια και τα επιβλητικά αρχοντικά, θα περάσουμε από την Παλιά Μητρόπολη (11ος αι.). Βλέποντας την ελληνιστική συνοικία “Κυριώτισσα” με τις παλιές πέτρινες κατοικίες, κτισμένες η μια πλάι στην άλλη, που μαρτυρούν μια σπάνια αρχιτεκτονική ομορφιά, θα βρεθούμε στην Εκκλησία του Χριστού (14 αι.) το γνωστότερο βυζαντινό μνημείο της πόλης. Χρόνος για περίπατο και σουβενίρ (μην παραλείψετε το περίφημο ρεβανί) και επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Σημείωση: Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται το πρόγραμμα της 2ης μέρας.

 

Τιµή κατ’άτοµο, µε πούλμαν

 

4 ΜΕΡΕΣ

14-17/4

5 ΜΕΡΕΣ

13-17/4

Δίκλινο

327

408

3ο άτομο

243

295

3ο άτομο έως 10 ετών

150

180

4ο άτομο έως 10 ετών

199

240

Μονόκλινο

395

499

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ 4* στη Βέροια • Πλούσιο μπουφέ πρωϊνό και ένα κύριο φαγητό καθημερινά (ημιδιατροφή) • Το Αναστάσιμο δείπνο το Μ. Σάββατο και το Πασχαλινό γεύμα την Κυριακή του Πάσχα στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας • Λαμπάδα για την Ανάσταση • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 3 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων