Skip to main content

Σέρρες - Μπάνσκο - «Ονειρούπολη» - Οχυρό Λίσσε Χριστούγεννα 2023 & Πρωτοχρονιά 2024 από 315€

Αναχωρήσεις: 22, 23, 29, 30/12 4 & 5 ΗΜΕΡΕΣ

Ώρα αναχώρησης: 07:15

1η μέρα: Αθήνα - Σέρρες

Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στις Σέρρες, στο ξενοδοχείο SIRIS 4* στο Λευκώνα. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο.

 

2η μέρα: Σπήλαιο Αλιστράτης - Οχυρό Λίσσε - Δράμα («Ονειρούπολη»)

Πρωινό και αναχωρούμε για το σπήλαιο Αλιστράτης, ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα της χώρας μας. Το θέαμα είναι σπάνιο, καθώς το σπήλαιο είναι γεμάτο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες έως 15μ., αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο. Συνεχίζουμε με το Οχυρό Λίσσε στο Κάτω Νευροκόπι, όπου θα ενημερωθούμε για τη στρατηγική του σημασία στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Στη συνέχεια μετάβαση στη Δράμα και επίσκεψη στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας με τα επιβλητικά αρχοντικά του 19ου αιώνα. Θα δούμε τη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, την «Ονειρούπολη», εφάμιλλη με το «χωριό του Άι Βασίλη». Επιστροφή στις Σέρρες και ελεύθερος χρόνος. Δείπνο.

 

3η μέρα: Σέρρες - Μπάνσκο

Πρωινό και αναχώρηση για τον Προμαχώνα, διέλευση συνόρων και συνεχίζουμε για μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Βουλγαρίας, το Μπάνσκο. Βρίσκεται στους πρόποδες του Όρους Πίριν, 100χλμ. από τα σύνορα και σε υψόμετρο 925μ. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά θέρετρα της Βουλγαρίας και έχει τη μεγαλύτερη περίοδο χιονιού. Ανάβαση στο βουνό Πίριν για να πιούμε καφέ στο σαλέ και όσοι επιθυμούν να κάνουν σκι. Όσοι δεν ακολουθήσουν μπορούν να περάσουν το χρόνο τους στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

4η μέρα: Οχυρό Ρούπελ - Πετρίτσι - Λίμνη Κερκίνη - Άνω Πορόια

Πρωινό και επίσκεψη στην ιστορική γραμμή Οχυρών Μεταξά-Ιστίμπεη. Θα ξεναγηθούμε στο Στρατιωτικό Μουσείο και σε τμήματα του μεγαλύτερου οχυρωματικού συγκροτήματος κατά μήκος των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων. Συνεχίζουμε προς τη λίμνη Κερκίνη, έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης, με είδη σπάνιας χλωρίδας και πανίδας. Ενημέρωση από την ειδική ομάδα και χρόνος για γεύμα σε τοπική ταβέρνα. Σας προτείνουμε μια βαρκάδα (προαιρετικά) κοντά στις όχθες της λίμνης. Τελευταίος σταθμός μας είναι τα Άνω Πορόια, ένα κατάφυτο γραφικό χωριό με τρεχούμενα νερά, όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

5η μέρα: Θεσσαλονίκη - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη. Επίσκεψη στο Ναό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, χρόνος για καφέ και βόλτα στην Πλατεία Αριστοτέλους. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Συνοπτικό 4ήμερης: Δεν περιλαμβάνεται η 2η μέρα.

 

 

ΣΕΡΡΕΣ - ΜΠΑΝΣΚΟ

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

Αναχωρήσεις

Ημέρες

2κλινο

3ο άτομο

1κλινο

23, 30/12

4

315€

245€

390€

22, 29/12

5

395€

290€

495€

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

✓ Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia

✓ Διαμονή στο ξενοδοχείο Siris Hotel 4*, στο Λευκώνα

✓ Ημιδιατροφή καθημερινά

✓ Ρεβεγιόν 24/12 & 31/12 με ζωντανή μουσική στη θέση της ημιδιατροφής

✓ Αρχηγός/συνοδός

✓ Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
  • Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
  • Ο ειδικός φόρος διαμονής.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου για την επίσκεψη στη Βουλγαρία.