Skip to main content

Νάουσα «Γενίτσαροι και Μπούλες», Έδεσσα, Καστοριά, Βόλος | 15.03.2024 Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ από 299

Αναχώρηση: 15/03

 

1η ημέρα: Αθήνα – Έδεσσα

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα για Έδεσσα και μέσω ενδιάμεσων στάσεων θα φτάσουμε στην «αρχόντισσα» της Μακεδονίας. Με την άφιξή μας θα επισκεφτούμε το πάρκο των καταρρακτών και φυσικά το Βαρόσι, την παραδοσιακή συνοικία της πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Έδεσσα – Καστοριά – Έδεσσα

Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην πανέμορφη Καστοριά με την ειδυλιακή λίμνη της. Θα επισκεφτούμε τη Σπηλιά του Δράκου (έξοδα ατομικά), ένα υπέροχο σπήλαιο που πήρε το όνομά του από την είσοδο που έχει τη μορφή στόματος δράκου, ενώ, σύμφωνα με την παράδοση, στο σπήλαιο υπήρχε ένα χρυσωρυχείο που το φύλαγε ένας άγρυπνος δράκος. Στο σπήλαιο, από τα εντυπωσιακότερα της χώρας μας, έχουν βρεθεί οστά αρκούδας των σπηλαίων ηλικίας 10.000 ετών. Πιο δίπλα συναντάμε το Μοναστήρι της Παναγίας της Μαυριώτισσας και στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην παλιά παραδοσιακή συνοικία Ντολτσό με τα αρχοντικά και τα γουναράδικα. Φεύγοντας από την Καστοριά θα επισκεφτούμε το Δισπηλιό και τον λιμναίο οικισμό (έξοδα ατομικά) που μαρτυρά πως η περιοχή κατοικούνταν από τα νεολιθικά χρόνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Έδεσσα, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Έδεσσα – Νάουσα – «Γενίτσαροι & Μπούλες» – Έδεσσα

Πρωινό και αναχώρηση για τη Νάουσα, όπου ξετυλίγεται ένα από τα πιο εντυπωσιακά έθιμα της Αποκριάς. Θα δούμε τον όμιλο «Γενίτσαροι & Μπούλες» , θα γίνουμε ένα με το μπουλούκι και θα κατευθυνθούμε μαζί τους στο Δημαρχείο της πόλης για να πάρουμε «άδεια» από τον Δήμαρχο ώστε να ξεκινήσει ο χορός. Μόλις παρθεί η άδεια ο σκοπός του νταουλιού και του ζουρνά θα συνοδεύσει τα βήματα μας στους δρόμους της πόλης.

Σε αντίθεση με την «αταξία» που επικρατεί τις μέρες της Αποκριάς, το έθιμο της Νάουσας χαρακτηρίζει η πειθαρχημένη, τυποποιημένη και εξαιρετικής αισθητικής εμφάνισης των συμμετεχόντων. Το ντύσιμο, το μάζεμα, το προσκύνημα, το δρομολόγιο, το μουσικό ρεπερτόριο, οι χοροί, τα όργανα και οι συμμετέχοντες κρατούν εδώ και αιώνες τους ίδιους κανόνες. Μια εμπειρία μοναδική που δεν περιγράφεται με λέξεις. Γεύμα ελεύθερο (έξοδα ατομικά) και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Έδεσσα – Βόλος – Αθήνα

Πρωινό και ξεκινάμε για το δρόμο της επιστροφής μας με ενδιάμεση στάση στο Βόλο με τα ξακουστά τσιπουράδικα. Άφιξη το βράδυ στην Αθήνα με πολύ όμορφες εικόνες.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση. 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  15/3/2024- Τιμή από 299€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 299 € 0 €
  Twin Room 299 € 0 €
  Single Room 399 € 0 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο Hotel Aigai Edessa 4*
  • Ημιδιατροφή (3 πρωινά και 3 βραδινά)
  • Μεταφορές και εκδρομές όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Η είσοδος σε μουσεία, μοναστήρια, αρχαιολογικούς χώρους & σημεία ενδιαφέροντος.
  • Γεύματα που δεν περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων. 
  • Φόρος διαμονής*.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.