Skip to main content

Αποκριάτικη Θεσσαλονίκη και καρναβάλι στο Σοχό Καθαρά Δευτέρα 2024 από 395€

Αναχώρηση: 15-18/3, με πούλμαν, 4 μέρες

1η μέρα: Αθήνα – Λιτόχωρο – Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση στις 07.30 από Αθήνα  με ενδιάμεσες στάσεις για να βρεθούμε στους πρόποδες του Ολύμπου, στο γραφικό Λιτόχωρο. Ελεύθερος χρόνος στην κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου  για καφέ, γεύμα (έξοδα ατομικά) και βόλτα κάτω από την σκιά του βουνού των θεών. Άφιξη αργά το απόγευμα στην ξελογιάστρα Θεσσαλονίκη και εγκατάσταση στο  πολυτελές  The Met 5*. Ξεκουραστείτε και απολαύστε τις ανέσεις τους! Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

2η μέρα: Οχυρό Ρούπελ – Λίμνη Κερκίνη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και μέσω μιας μοναδικής, φορτισμένης συναισθηματικά και ιστορικής σημασίας διαδρομής, θα επισκεφθούμε το οχυρό Ρούπελ, ένα από τα αμυντικά οχυρά κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, με καταφύγια 1849 μέτρων και στοές 4251 μέτρων. Όταν οι Γερμανοί μπήκαν στο Ρούπελ, βρήκαν σε τοίχο γραμμένο με κιμωλία το μήνυμα: “Στις Θερμοπύλες σκοτώθηκαν οι 300, εδώ θα πέσουν οι 80”, όσοι ήταν και οι Έλληνες που επάνδρωναν τον συγκεκριμένο τομέα. Μετά το τέλος της επίσκεψης μας κατευθυνόμαστε  προς την  Λίμνη Κερκίνη, μοναδικός  τόπος με σπάνια βιοποικιλότητα, ένας από τους 10 Υγροτόπους Διεθνούς Σημασίας της Ελλάδας σύμφωνα με την σύμβαση Ραμσάρ. Εδώ απολαύστε τις παραδοσιακές σπεσιαλιτέ  με πλούσια και “διαφορετικά” τοπικά εδέσματα, όπως βουβάλι, ζαρκάδι, αγριογούρουνο, αρνάκι γάστρας, ανάλογα με την προτίμηση σας (έξοδα ατομικά). Ελεύθερος χρόνος στην Λίμνη Κερκίνη για περίπατο, καφεδάκι και παρατήρηση πουλιών μιας και θεωρείται ο απόλυτος προορισμός φιλοξενώντας περισσότερα από 300 είδη πτηνών. Σας προτείνουμε μία βαρκάδα στην λίμνη για να θαυμάσετε από κοντά την μοναδική φύση  και τα σπάνια πουλιά που φιλοξενούνται στην περιοχή. Θα σας μείνει αξέχαστη. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

3η μέρα: Αποκριάτικη Θεσσαλονίκη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ημέρα είναι  αφιερωμένη στη Νύμφη του Θερμαϊκού, Θεσσαλονίκη και στα πιο σημαντικά σημεία της. Ξεκινάμε την περιήγηση μας με το σύμβολο της πόλης που δεν είναι άλλο από τον Λευκό Πύργο. Λίγα μέτρα παρακάτω το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και οι ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, το εικαστικό έργο που τείνει να γίνει το νέο σημείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης. Συνεχίζουμε με προσκύνημα στον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Δημητρίου θαυμάζοντας στην διαδρομή μας την Ροτόντα, την Καμάρα και τα μοναδικά βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία που βρίσκονται στην Εγνατία Οδό. Ανεβαίνουμε στην Άνω Πόλη, οπού εκεί ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει και αυτό το μαρτυρούν η βυζαντινή οχύρωση και τα παραδοσιακά σπίτια. Αφού θαυμάσουμε την θέα από ψηλά επιστρέφουμε στο κέντρο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος  στην πλατεία Αριστοτέλους, στην νέα Αγορά Μοδιάνο αλλά και στα διάσημα και πάντα κεφάτα Λαδάδικα. Οι Θεσσαλονικείς ξέρουν να γλεντάνε όλες τις στιγμές του χρόνου ακόμα και τις Απόκριες για αυτό αφεθείτε στην μαγεία της πόλης που ξέρει να ζει την κάθε στιγμή. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα φημισμένα τρίγωνα Πανοράματος, το λαχταριστό γεμιστό τσουρέκι και φυσικά την γλυκιά μπουγάτσα. Επιστροφή στα ξενοδοχεία μας και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

4η μέρα: Καρναβάλι στο Σοχό - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τον Σοχό στον Λαγκαδά, όπου θα χαρούμε το ντόπιο καρναβάλι, με τους ξακουστούς κουδουνοφόρους, με τις τραγόμορφες φορεσιές, τράγους και  αράπηδες, να  γεμίζουν τους δρόμους και να ξεσηκώνουν τους πάντες παρασύροντάς τους σε ξέφρενους ρυθμούς και ήχους! Κατά μια εκδοχή το καρναβάλι έχει τις ρίζες του σε ένα πανάρχαιο διονυσιακό έθιμο, ενώ κατά μια άλλη, το έθιμο αναφέρεται στην παρέα του Αγίου Θεόδωρου, που η παράδοση τους θέλει να μεταμφιέζονται με τα τομάρια των ζώων για να τρομάξουν τον εχθρό που τους πολιορκούσε (γεγονός που πραγματοποιήθηκε). Την Καθαρά Δεύτερα οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού ολοκληρώνονται με την αναβίωση του εθίμου των μετανοιών. Σύμφωνα με το έθιμο, οι μικρότεροι σε ηλικία επισκέπτονται τους μεγαλύτερους συγγενείς, φίλους ή γείτονες και ζητούν συγχώρεση για ότι κακό έχουν πει  ή έχουν κάνει κατά την διάρκεια της χρονιάς. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δίνουν άφεση αμαρτιών και όλοι μαζί πλέον ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή τους.  Μετά από αυτήν την ομολογουμένως ωραία και μοναδική εμπειρία, επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

  • Λιτόχωρο
  • Οχυρό Ρούπελ
  • Λίμνη Κερκίνη
  • Πόλη Θεσσαλονίκης (Λευκός Πύργος, Ι.Ν.Αγ.Δημητρίου, Άνω πόλη, Πλ. Αριστοτέλους, Αγορά Μοδιάνο, Λαδάδικα)
  • Καρναβάλι στο Σοχό

Τιμή κατ’ άτομο, 15-18/3, με πούλμαν, 4 μέρες

Δίκλινο

395

3ο άτοµο

332

3ο άτοµο έως 12 ετών

286

Μονόκλινο

560

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές - εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στo THE MET 5* • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μπουφέ καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο.