Skip to main content

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ - ΝΥΜΦΑΙΟ Απόκριες 2024 από 275,00

15-18/3/2024 4ήμερη

Στο πολυτελές θέρετρο ‘’ ΗΟΤΕL LIMNEON RESORT & SPA ‘’ 4****

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ‘’ Μπουμπούνες ‘’ & ‘’ Χάσκαρη ‘’

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/3/2024

7:00 π.μ. αναχώρηση από ΠΕΙΡΑΙΑ και 7:15π.μ. από ΟΜΟΝΟΙΑ για ΛΑΜΙΑ στάσεις καθ’ οδόν. Εν συνεχεία για  ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ  παραμονή, γεύμα. Κατόπιν για ΓΡΑΒΕΝΑ και φτάνουμε στην όμορφη πόλη της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, η οποία περιβάλλεται από τη Λίμνη Ορεστιάδας που θεωρείται μορφολογικά η ωραιότερη λίμνη της Ελλάδος και ένα από τα μαγευτικότερα σκηνικά της Δυτικής Μακεδονίας και στο  πολυτελές ξενοδοχείο ‘’ LIMNEON RESORT & SPA ‘’ 4**** τακτοποίηση δωματίων.(Ποτό υποδοχής με την άφιξη). Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/3/2024

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Μονή ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ που είναι χτισμένη στις όχθες της λίμνης με μοναδική θέα τη γύρω περιοχή. Στην συνέχεια θα δούμε την ΣΠΗΛΙΑ του ΔΡΑΚΟΥ(έξοδα ατομικά) όπου πήρε το όνομά της επειδή η είσοδός έχει την μορφή Δράκου, ενώ σύμφωνα με την παράδοση στη σπήλαια υπήρχε ένα χρυσωρυχείο που το φύλαγε ένας άγρυπνος δράκος. Κατόπιν για το διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό ΝΥΜΦΑΙΟ με τα πετρόχτιστα σπίτια του που βρίσκεται σε υψόμετρο 1350 μ. στο όρος Βίτσι σ’ ένα παρθένο φυσικό περιβάλλον δασών για πολλούς το ομορφότερο χωριό της βόρειας Ελλάδος, το Αλπικό στολίδι της Μακεδονίας. Θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε το περιβαλλοντικό κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ(φύλαξη και προστασία της ΑΡΚΟΥΔΑΣ)(έξοδα ατομικά), παραμονή, γεύμα στο χωριό. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Τα υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο.  Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/3/2024

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε τις πανέμορφες ΠΡΕΣΠΕΣ (Μικρή και Μεγάλη) με τους γνωστούς ελληνικούς υδροβιότοπους. Εκεί θα μας δοθεί η ευκαιρία να δούμε τον ΑΓ. ΓΕΡΜΑΝΟ και το νησάκι του ΑΓ. ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ με την καλαίσθητη γέφυρα του και θα καταλήξουμε στο τελευταίο χωριό στα σύνορα με την Αλβανία τους ΨΑΡΑΔΕΣ της Μεγάλης ΠΡΕΣΠΑΣ παραμονή, γεύμα. Επιστροφή στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε την πόλη, να κάνουμε τα ψώνια μας στα περίφημα γουναράδικά της και να περπατήσουμε στις όχθες της πανέμορφης λίμνης. Αργά το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τις Καρναβαλικές εκδηλώσεις της πόλης, τις γνωστές ‘’ ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΕΣ ‘’ δηλαδή άναμμα φωτιών στις πλατείες με αποκορύφωμα αυτή που στήνεται στην πλατεία του Ντουλτσό. Όλοι οι παριστάμενοι πηδούν πάνω από τα αναμμένα κάρβουνα για να απαλλαγούν από το κακό. Επίσης ο Δήμος προσφέρει σαρακοστιανά εδέσματα και θα υπάρχουν και χορευτικά συγκροτήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Κ. ΔΕΥΤΕΡΑ 18/3/2024

Μετά το πρωινό αναχώρηση και επίσκεψη στο ΔΙΣΠΗΛΙΟ τον πρώτο λιμναίο οικισμό του 5000π.χ. με πιστή αναπαράσταση των συνηθειών και τρόπου ζωής του νεολιθικού ανθρώπου, ως κυνηγού για την αναζήτηση τροφής(έξοδα ατομικά). Εν συνεχεία για ΤΡΙΚΑΛΑ παραμονή, γεύμα (κούλουμα). Συνεχίζουμε για ΛΑΜΙΑ   - ΑΘΗΝΑ με τις ανάλογες στάσεις καθ’ οδόν. ΟΜΟΝΟΙΑ - ΠΕΙΡΑΙΑ.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ :
ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ 275 Η/Β
ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ 370 ΗΒ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
1) Το εισιτήριο του πούλμαν,
2) το πολυτελές ξενοδοχείο ‘’ LIMNEON RESORT & SPA ‘’ 4**** σε δίκλινα δωμάτια (4km από το κέντρο της ΚΑΣΤΟΡΙΑ) ,  
3) τα 3 πρωινά σε μπουφέ,
4) τα 3 Δείπνα, 
5) Αρχηγός – Συνοδός,
6) Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο30 – v.5073/2023) για το ξενοδοχείο,
7) Ασφαλιστική Κάλυψη Αστικής Ευθύνης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων(Tour Operator),
8) Ποτό υποδοχής κατά την άφιξη,
9) Φ.Π.Α.