Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βέροια - Αμφίπολη - Καβάλα – Παλαιός Παντελεήμων | 25.10.2024 Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ τιμή από 370€

Αναχωρήσεις 25/10 -  4 ΗΜΕΡΕΣ 

 

1η Ημέρα: Αθήνα – Βέροια – Θεσσαλονίκη

 

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στην Βέροια όπου θα δούμε το βήμα του Αποστόλου Παύλου, την εβραϊκή συνοικία της Μπαρμπούτας και τη Χριστιανική της Κυριώτισσας, με τα σαχνισιά, τους ορόφους με τις έντονες προεξοχές, τα επάλληλα παράθυρα και τους φεγγίτες, τους ξυλόπηκτους τοίχους και τις βαριές πόρτες. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό (έξοδα ατομικά), ή για να απολαύσετε ένα ραβανί για το οποίο φημίζεται η πόλη. Η διαδρομή μας θα συνεχίσει για το ξενοδοχείο μας στη Θεσσαλονίκη. Άφιξη, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα: Θεσσαλονίκη – Άνω Πόλη – Σουρωτή – περιήγηση πόλης

 

Πρωινό και ξεκινάμε για να γνωρίσουμε την Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου θα δούμε το κάστρο, το επταπύργιο, γνωστό από τα ρεμπέτικα τραγούδια και ως Γεντί Κουλέ και θα περιηγηθούμε στα στενά λιθόστρωτα και φιδογυριστά δρομάκια. Η Άνω πόλη είναι το μοναδικό σημείο της Θεσσαλονίκης που διατηρεί ζωντανή τη μορφή, τη ρυμοτομία αλλά και τις συνήθειες από τα πρώτα χρόνια που κατοικήθηκε, πίσω δηλαδή στον 4ο και 5ο αιώνα. Όταν κινηθούμε στην παλιά πόλη βλέπουμε πως η ρυμοτομία της ουδεμία σχέση έχει με το υπόλοιπο κέντρο, κι αυτό γιατί  δεν καταστράφηκε από την πυρκαγιά του 1917 που έκαψε ολοσχερώς την Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια θα εκδράμουμε στο χωριό Σουρωτή, όπου θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, όπου βρίσκονται τα λείψανα του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη και ο τάφος του Αγίου Παϊσίου.

Σημείωση: Η είσοδος στο μοναστήρι δεν επιτρέπεται στις γυναίκες που φορούν παντελόνια, κοντές φούστες, αμάνικα και εξώπλατα. Οι γυναίκες να φορούν φούστα φαρδιά και μακριά, κάτω από το γόνατο. Το μοναστήρι δεν δίνει φούστες, μαντήλια ή οτιδήποτε άλλο. Δεν επιτρέπεται και η είσοδος στους άνδρες που φορούν βερμούδες, κοντά παντελόνια και αμάνικα. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά.

Η μέρα μας συνεχίζει με την περιήγηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης που μεταξύ άλλων θα δούμε την Καμάρα, τη Ροτόντα, το Λευκό Πύργο και την πλατεία Αριστοτέλους.  Θα επισκεφτούμε την αγορά Μοδιάνο και θα περπατήσουμε στα Λαδάδικα. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση

 

3η Ημέρα: Θεσσαλονίκη – Αμφίπολη – Καβάλα - Θεσσαλονίκη

 

Πλούσιο πρωινό και η ημέρα μας καλεί να γνωρίσουμε πανέμορφες γωνιές της Μακεδονίας μας. Μια πρώτη στάση μας θα είναι στην Αμφίπολη. Η Αμφίπολη ήταν αρχαία πόλη χτισμένη στην Αν. Μακεδονία στις όχθες του Στρυμόνα. Σήμερα είναι ένα μικρό χωριό στο νομό Σερρών με 213 κατοίκους γνωστή για το Αρχαιολογικό της Μουσείο που θα επισκεφτούμε. Στη συνέχεια θα φτάσουμε στην πανέμορφη Καβάλα. Θα περιηγηθούμε από την παραλία ως την παλιά πόλη. Η συνοικία της Παναγίας είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε χερσόνησο με τη θάλασσα τριγύρω. Ανηφόρες, πέτρινα στενά καλντερίμια και πολύχρωμα αρχοντικά. Θα δούμε
μνημεία όπως το Ιμαρέτ, το σπίτι του Μοχάμεντ Αλί, και τις Καμάρες, αλλά και  καπναποθήκες, μιας και η Καβάλα υπήρξε για πολλές δεκαετίες η πιο σημαντική παραγωγός καπνού. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Παλαιός Παντελεήμων – Αθήνα

 

Πρωινό και αναχώρηση από Θεσσαλονίκη με προορισμό τον Παλαιό Παντελεήμωνα Πιερίας. Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ελλάδας που μάλιστα έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός, καθώς αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής. Γεμάτοι όμορφες εικόνες θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.
 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/10/2024 - Τιμή από 370€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 370 € 0 €
  Twin Room 370 € 0 €
  Triple Room 370 € 0 €
  Single Room 510 € 0 €

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο πολυτελές ξενοδοχείο Porto Palace 5*, στη Θεσσαλονίκη
  • Ημιδιατροφή (3 πρωινά & 3 βραδινά).
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε χώρους επισκέψεων (μουσεία, κάστρα, σπήλαια, αξιοθέατα, βαρκάδα κλπ).
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
  • Γεύματα εκτός ξενοδοχείου & ημιδιατροφής.
  • Προσωπικά έξοδα.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα