Skip to main content

Α∆ΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ ΟΔΙΚΩΣ 6 ημέρες 28η Οκτωβρίου 2024 από 572€

Αναχώρηση: 24-29/10

ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΣΟΥΦΛΙ – ΚΑΡΑΓΑΤΣ – ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ – ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΒΑΛΑ

1η μέρα: Αθήνα - Αλεξανδρούπολη

Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 06:00 με ενδιάμεσες στάσεις για την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο. Προτείνουμε μία όμορφη  βραδινή βόλτα στην πόλη.

2η μέρα: Αλεξανδρούπολη - Σουφλί – Κάραγατς - Αδριανούπολη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Σύντομη γνωριμία με την πόλη απολαμβάνοντας  τον καφέ μας και τη βόλτα μας στην παραλία που καταλήγει μέχρι το Φάρο, το σήμα κατατεθέν της πόλης. Συνεχίζουμε βόρεια για την πόλη του μεταξιού, το Σουφλί. Επίσκεψη σε εργοστάσιο μεταξωτών και αφού ανακαλύψουμε τα μυστικά της μεταξοπαραγωγής, ακολουθούμε την παραποτάμια διαδρομή στον Έβρο μέχρι τις Καστανιές. Διέλευση των συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας (απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου) και πρώτη μας επίσκεψη στο ιστορικό Κάραγατς και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Γαλλικής Εταιρείας Σιδηροδρόμων, όπου στάθμευε κάποτε το Οριάν Εξπρές. Στάση για τις απαραίτητες φωτογραφίες μπροστά από την ιστορική ατμομηχανή και το μνημείο της Συνθήκης της Λωζάννης, άφιξη και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο WESTDOOR HOTEL EDIRNE 4*. Ξεκούραση, το βράδυ δείπνο και για όσους επιθυμούν, περίπατος γνωριμίας με το ιστορικό κέντρο της Αδριανούπολης.

3η μέρα: Πόλη Αδριανούπολης – Μουσείο Υγείας

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η ημέρα μας είναι αφιερωμένη στην πόλη της Αδριανούπολης (Edirne) και στα σημαντικότερα αξιοθέατα της. Η αλλοτινή πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας όπου φρόντισαν να τη στολίσουν αντάξια με εντυπωσιακά τζαμιά, χαμάμ και παζάρια. Θα θαυμάσουμε το Τέμενος Σελιμιγιέ, ένα κομψοτέχνημα της ισλαμικής αρχιτεκτονικής και το αρτιότερο δημιούργημα του αρχιτέκτονα Σινάν. Αξίζει να αναφερθεί ότι το κτίσμα οικοδομήθηκε αποκλειστικά από τα λάφυρα της εκστρατείας των Οθωμανών στην Κύπρο, όπως νωρίτερα το Σουλειμανίγιε (τζαμί του Σουλεϊμάν) είχε χτιστεί με τη αντίστοιχη λεία από τις εκστρατείες τους στο Βελιγράδι, τη Ρόδο και τη Μάλτα. Ακόμα θα δούμε το Ρουστέμ Πασά Καραβάν Σεράι (16ου αι) - σήμερα ξενοδοχείο, το Τέμενος Εσκί (15ου αι), το Μπεζεστένι, το Δημαρχείο, το Τέμενος Ουτς Σερεφελί (15ου αι), το συγκρότημα Κουλιγιέ Μπεγιαζήτ ΙΙ (1481 - 1512 μ.Χ.) και το Μουσείο Υγείας (έξοδα ατομικά), μοναδικό στο είδος του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

4η μέρα – Ραιδεστός (Μαρμαράς)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για επίσκεψη στην Ραιδεστό (Tekirdag), σημαντικό εμπορικό, συγκοινωνιακό κόμβο και μεγάλο λιμάνι στη θάλασσα του Μαρμαρά. Η πόλη ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. από κατοίκους της Σάμου. Έτσι ιδρύθηκε η αρχαία Βισάνθη, σημαντική πόλη με μεγάλη εμπορική ανάπτυξη λόγω γεωγραφικής της θέσης. Κατά τους αιώνες άλλαξε πολλά χεριά μέχρι την ένταξη της την Τουρκία το 1922 αλλά ποτέ δεν έχασε το πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα και αυτό το μαρτυρούν τα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Σήμερα ζουν περίπου 140000 κάτοικοι και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους Τούρκους μιας και είναι η γενέτειρα του ποιητή Ναμίκ Κεμάλ. Περιήγηση στην πόλη θαυμάζοντας το σήμα κατατεθέν της πόλης, το τζαμί του Ρουστέμ Πασά (Rüstem Pasha), σε κεντρικό σημείο της Ραιδεστού με τους δύο μιναρέδες να αντικρίζουν τη θάλασσα του Μαρμαρά. Αν είναι εφικτό και εφόσον βρίσκεται σε λειτουργία, θα επισκεφτούμε το αρχαιολογικό και εθνογραφικό μουσείο Ραιδεστού (έξοδα ατομικά), με πολύτιμα εκθέματα από την εποχής της αρχαιότητας μέχρι τα νεότερα χρόνια. Περίπατος στην μεγάλη προκυμαία, όπου οι μυρωδιές από τις τοπικές λιχουδιές της περιοχής θα μας βάλουν σε πειρασμό να τις απολαύσουμε με εκλεκτό ρακί. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα διάσημα σουτζουκάκια που μπορείτε να τα βρείτε στα περισσότερα εστιατόρια, αλλά και αν είστε λάτρεις του κρασιού, η περιοχή φημίζεται για τα εκλεκτά κρασιά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση  και το βράδυ δείπνο.

5η μέρα – Δαρδανέλια (Καλλίπολη/Gelibolu) - Αλεξανδρούπολη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και μέσω Κεσσάνης θα φθάσουμε στην “όμορφη πόλη” (Gelibolu / Καλλίπολη), πατρίδα της Σοφίας Βέμπο και αιώνιο προμαχώνα της Κωνσταντινούπολης με πλούσια πολεμική και όχι μόνο ιστορία. Ο συνδυασμός των υπέροχων παλιών αρχοντικών και των υπολειμμάτων των βυζαντινών κάστρων “πάνω” στο νερό, φανταστικός! Αφού επισκεφτούμε το Εθνικό Ιστορικό πάρκο και ενημερωθούμε για την μνημειώδη Μάχη της Καλλίπολης το 1915, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και γευστικές δοκιμές των τοπικών σπεσιαλιτέ (μύδια σε σουβλάκι, κοκορέτσι κ.α.). Μέσω Κήπων επιστρέφουμε στην Ελλάδα και φθάνουμε στην Αλεξανδρούπολη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο.

 

6η μέρα: Αλεξανδρούπολη -  Καβάλα - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη της Καβάλας. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας και την σύντομη βόλτα μας στην πόλη,  θα συνεχίσουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

*Εναλλακτκά οι διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα ενδέχεται να πραγματοποιηθούν σε Ξάνθη ή Κομοτηνή

Για την είσοδο Ελλήνων υπηκόων στην Τουρκία, είναι απαραίτητη είτε ταυτότητα νέου τύπου (μηχανογραφημένα με λατινικά στοιχεία), είτε έγκυρο διαβατήριο με ελάχιστη ισχύ 6 μηνών από την ημερομηνία εισόδου.

 

Τιµή κατ’άτοµο, µε πούλµαν, 6 μέρες

 

AEGEAN

24-29/10

Δίκλινο

572

3ο άτομο

469

Μονόκλινο

637

 

Περιλαμβάνονται:Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Δύο διανυκτέρευσεις εντός Ελλάδος στο RAMADA PLAZA THRAKI 5* και τρείς στο πολυτελές WESTDOOR 5* στην Αδριανούπολη (Edirne) • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • • Η είσοδος στο Μουσείο Υγείας • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:  O φόρος διανυκτέρευσης ανάλογα την κατηγορία του • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων.