Skip to main content

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024 ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙ∆ΙΚΗ.. ΜΕ ΤΙΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ 4 ή 5 μέρες από 286€

Αναχωρήσεις: 

5 ημέρες 24-28/10

4 ημέρες 25-28/10

Κασσάνδρα - Κρυοπηγή – Ποσείδι – Λουτρά Αγίας Παρασκευής – Άφυτος Αρχαιολογικός χώρος Ολύνθου – Πολύγυρος – Αρναία – Σπήλαιο Πετραλώνων – Σουρωτή

1η ημέρα: Αθήνα – Χαλκιδική (Κασσάνδρα) – Κρυοπηγή

Αναχώρηση (07:00) από Σύνταγμα για το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Αφού κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε αργά το απόγευμα στη χερσόνησο της Κασσάνδρας , στο  πολυτελές Kassandra Palace 5*.Καλύπτοντας 70,000 τ.μ. όμορφης γης στη δημοφιλή περιοχή της Κρυοπηγής, στη Χαλκιδική, ενθουσιάζει τους επισκέπτες του με το μαγευτικό του περιβάλλον, την καταπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος καθώς και τις υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις και τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρει. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας και το βράδυ δείπνο.

2η ημέρα: Γύρος Κασσάνδρας  (Ποσείδι – Λουτρά Αγίας Παρασκευής – Παλιούρι – Άφυτος)

Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ και ξεκινάμε την ημέρα μας για να γνωρίσουμε την χερσόνησο της Κασσάνδρας, το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Είναι η πιο πυκνοκατοικημένη από τις τρείς χερσονήσους της Χαλκιδικής και κάθε καλοκαίρι αποτελεί πόλο έλξης για τους χιλιάδες παραθεριστές. Τα κρυστάλλινα νερά και οι παραλίες της σε συνδυασμό με την έντονη νυχτερινή ζωή που προσφέρει την καθιστούν έναν από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Πρώτη μας στάση το Ποσείδι με το διάσημο ακρωτήρι, μία στενή λωρίδα γης  που μπαίνει μέσα στον Θερμαϊκό κόλπο. Εκεί υπάρχει ο Φάρος, σήμα  κατατεθέν της περιοχής και ερείπια από τον ναό του Ποσειδώνα. Περνώντας από την Νέα Σκιώνη φθάνουμε στα Λουτρά Αγίας Παρασκευής. Το μέρος είναι γνωστό για τις διάσημες ιαματικές πηγές και το σύγχρονο υδροθεραπευτήριο. Εφόσον είναι σε λειτουργία, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις θεραπευτικές ιδιότητες των πηγών (έξοδα ατομικά) ή να απολαύσουμε τον καφέ μας με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Συνεχίζουμε και περνώντας από την ορεινή Αγία Παρασκευή φθάνουμε στο ιδιαίτερο Παλιούρι, χτισμένο στην περιοχή που υπήρχε η αρχαία πόλη Θέραμβος. Μετά τη σύντομη βόλτα μας στα στενά σοκάκια του χωριού θα βρεθούμε στις ανατολικές ακτές του της Κασσάνδρας. Περνώντας από το πασίγνωστο Πευκοχώρι, το πανέμορφο Πολύχρονο, τη γραφική Χανιώτη και την πευκόφυτη Κρυοπηγή θα φθάσουμε στην πετρόκτιστη Άφυτο, ένα παραδοσιακό χωριό με καταπληκτική θέα στον Τορωναίο κόλπο και μακραίωνη ιστορία. Περίπατος στα λιθόστρωτα δρομάκια με αρχοντικά σπίτια θαυμάζοντας τα διάσημα γλυπτά το Βασίλη Παυλή, την μοναδικής αρχιτεκτονικής εκκλησία του Αγίου Δημητρίου αλλά και γεύμα (έξοδα ατομικά) στις μικρές πλατείες με τις παραδοσιακές ταβέρνες.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

3η ημέρα: Αρχαιολογικός χώρος Ολύνθου - Ορεινή Χαλκιδική - Πολύγυρος (αρχαιολογικό μουσείο)- Αρναία

Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ. Ξεκινάμε για μία υπέροχη ορεινή διαδρομή στην καταπράσινη φύση της ορεινής Χαλκιδικής. Πρώτη μας στάση ο αρχαιολογικός χώρος της Ολύνθου (έξοδα ατομικά), της σημαντικότερης πόλης της Χαλκιδικής των κλασικών χρόνων.  Αφού θαυμάσουμε τα μοναδικά εκθέματα και το θαυμάσιο ψηφιδωτό της αρχαίας Ολύνθου: Ο Βελλερεφόντης με τον Πήγασο καταδιώκουν την Χίμαιρα, θα βρεθούμε στην πρωτεύουσα  της Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο. Απλώνεται στην μία πλευρά του όρους Χολομώντα και είναι μία σύγχρονη πόλη των 6000 κατοίκων περίπου. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο (έξοδα ατομικά) με αρχαιολογικά  ευρήματα από τις ανασκαφές στην Όλυνθο, την αρχαία Άκανθο στην Ιερισσό και άλλες σημαντικές αρχαιολογικές θέσεις της Χαλκιδικής. Βόλτα στην πόλη και  αφού απολαύσουμε τον καφέ μας συνεχίζουμε μέσω μίας καταπράσινης διαδρομής στο βουνό Χολομώντα, όπου θα βρεθούμε στην παραδοσιακή κωμόπολη της Αρναίας σε υψόμετρο 600 μέτρων. Αυτό που θα μας κάνει εντύπωση είναι τα όμορφα σπίτια και κτίσματα ανέπαφα  μέχρι και σήμερα, εξαιρετικά δείγματα μακεδονικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Για το λόγο αυτό η Αρναία έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού "Ιστορικός τόπος" και "Παραδοσιακός Οικισμός". Αξίζει να περπατήσετε στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της που είναι σημείο αναφοράς γι αυτήν την μικρή πόλη. Στη βόλτα μας θα δούμε το Tο Αρχοντικό της Αρναίας όπου σήμερα στεγάζεται το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο αλλά και το παλιό σχολείο που χτίστηκε το 1872 δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Στεφάνου. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) στις όμορφες παραδοσιακές ταβέρνες της κεντρικής πλατείας και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

4η ημέρα: Σπήλαιο Πετραλώνων -  Σουρωτή (Γέρων Παΐσιος) - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Αφήνοντας πίσω μας τη μαγευτική Χαλκιδική, και περνώντας από τη διώρυγα της Νέας Ποτίδαιας, θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο Πετραλώνων (έξοδα ατομικά), όπου άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του αφού παρέμεινε κλειστό για χρόνια. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα σπήλαια της Ελλάδας και χαρακτηρίζεται από μοναδικό σπηλαιολογικό, ανθρωπολογικό, παλαιοντολογικό και αρχαιολογικό πλούτο. Ο σταλακτιτικός του διάκοσμος είναι εντυπωσιακός και η επιστημονική του σημασία είναι διεθνώς γνωστή αφού εδώ ανακαλύφθηκε ένα από τα αρχαιότερα και καλύτερα διατηρημένα ανθρώπινα κρανία στην Ευρώπη. Αργότερα θα βρεθούμε στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, για προσκύνημα στον τάφο του Γέροντα Παϊσίου (Αγίου πλέον) που βρίσκεται εντός της Μονής, δίπλα στο ναό του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα και καφέ (έξοδα ατομικά). Άφιξη αργά το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

 

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

KASSANDRA PALACE 5*

4 ημέρες

25-28/10

5 ημέρες

24-28/10

Δίκλινο Inland View

286

356

Δίκλινο Sea View

301

376

Deluxe Garden View

310

388

3ο άτομο Deluxe

180

272

 

Μονόκλινο Inland

361

456

Μονόκλινο Inland

385

488

 

 

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές & εκδροµές µε πολυτελές  πούλµαν •  Διαµονή στο Kassandra Palace 5*• Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς  έως 75 ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο.