Skip to main content

Υπέρτερη Πίνδος & Δυτική Μακεδονία ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013

Υπέρτερη Πίνδος & Δυτική Μακεδονία ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013

Αναχώρηση: 20 Ιουλ, 14, 30 Αυγ. 13 Σεπ. 6 μέρες οδικώς

ΑΠΟ 369.00 ΤΟ ΑΤΟΜΟ

   01 Μέρα:
Αθήνα- Πηγές Αώου - Μέτσοβο - Ιωάννινα.
Αναχώρηση από Αθήνα 07:15 με ενδιάμεσες στάσεις μέσω Λαμίας - Καλαμπάκας. Φθάνουμε στην τεχνητή λίμνη των πηγών του Αώου ποταμού που κατασκευάστηκε το 1987 στο οροπέδιο Πολιτσές σε υψόμετρο 1.300 μέτρων με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά στη συνέχεια αποτέλεσε ιδιαίτερα σημαντικό βιότοπο για την περιοχή. Η επαφή με το φυσικό περιβάλλον θα σας χαλαρώσει, θα απολαύσετε το πανέμορφο τοπίο με τις κορυφές της Πίνδου να ξετυλίγονται τριγύρω. Επίσκεψη στο γειτονικό Μέτσοβο και θα καταλήξουμε στα Γιάννενα. Εγκατάσταση στο υπερπολυτελές Grand Serai Hotel 5* Deluxe στο κέντρο της πόλης. Το βράδυ δείπνο.
   02 Μέρα:
Συρράκο - Βυζαντινό Φρούριο & Λίμνη Ιωαννίνων.
Πρόγευμα μπουφέ και ξεκινάμε για μία ξεχωριστή διαδρομή στον ακατέργαστο ορεινό όγκο των Τζουμέρκων με προορισμό ένα από τα πιο ιστορικά και ίσως το ομορφότερο χωριό της Ηπείρου, το Συρράκο (απαραίτητη πεζοπορία έως την είσοδο του χωριού). Χτισμένο στο χείλος απότομης χαράδρας, εκπέμπει αρχοντιά και αποτελεί έξοχο παράδειγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Πλήθος φυσικών και τεχνητών μνημείων είναι διάσπαρτα σε όλη την έκταση του. Είναι πατρίδα επιφανών ανδρών (ευεργετών, πολιτικών, οπλαρχηγών) καθώς και άλλων που διέπρεψαν στους τομείς των γραμμάτων, των τεχνών, του εμπορίου κ.α. Επιστρέφουμε στην πόλη των Ιωαννίνων για επίσκεψη στο φρούριο και περίπατο στον Μώλο. Μετάβαση με τα καραβάκια (έξοδα ατομικά) στο Νησί της Κυρά-Φροσύνης. Το βράδυ δείπνο.
  03  Μέρα:
Καλπάκι - Μονή Μολυβδοσκέπαστης - Μπουραζάνι - Κόνιτσα - Πυρσόγιαννη - Νεστόριο.
Πρόγευμα μπουφέ. Ο ορεινός όγκος της Πίνδου, ένα φυσικό σκηνοθετικό μεγαλείο, απλώνεται μπροστά μας επιβλητικός. Ξεκινάμε από το ξακουστό Καλπάκι, όπου θα επισκεφτούμε το πολεμικό μουσείο. Επόμενος μας σταθμός, η Μονή Μολυβδοσκέπαστης (670 μ.Χ.) ακοίμητος φρουρός της Ορθοδοξίας, κοντά στην ένωση του Βοϊδομάτη και του Αωού ποταμού, δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Συνεχίζουμε για το Περιβαλλοντικό Πάρκο στο Μπουραζάνι όπου θα ενημερωθούμε για τα άγρια ζώα που φιλοξενεί (ελάφια, ζαρκάδια, αγριογούρουνα, κρι-κρι κ.α.), καθώς επίσης και για τα πολιτιστικά μνημεία της περιοχής. Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) με μοναδικά εδέσματα κυνηγιού που προέρχονται από την επιστημονική διαχείριση για την διατήρηση της ισορροπίας του ζωϊκού πληθυσμού του Πάρκου. Καφεδάκι στην Κόνιτσα που σφύζει από ζωή και ομορφιά και διερχόμαστε την περιοχή των Μαστοροχωρίων για επίσκεψη της Πυρσόγιαννης με την επιβλητική εκκλησία του Αη Γιώργη και το Μουσείο των Μαστόρων της Πέτρας. Ακολουθώντας πανοραμική διαδρομή στον Γράμμο, περνάμε κοντά από το χωριό-φάντασμα της Κοτύλης και θα καταλήξουμε στο Νεστώριο, διάσημο για τη φυσική του ομορφιά και τον θεσμό του River-party που γίνεται κάθε καλοκαίρι στις αρχές Αυγούστου στις όχθες του Αλιάκμωνα. Εγκατάσταση στο νεόκτιστο (2012) Afkos Grammos Luxury Collection 4*sup. Το βράδυ δείπνο.
04    Μέρα:
Νεστόριο - Μικρή & Μεγάλη Πρέσπα.
Πρόγευμα μπουφέ και αναχώρηση για την ονειρώδη επίσκεψη στα βόρεια φυσικά σύνορα της χώρας μας, στη Μικρή και τη Μεγάλη Πρέσπα. Ξεχωρίζει ο Άγιος Γερμανός, κεφαλοχώρι της περιοχής, γνωστός και για τα περίφημα φασόλια Πρεσπών καθώς και ο οικισμός Ψαράδες με τα μοναδικά αρχιτεκτονικά δείγματα. Ο Εθνικός Δρυμός των Πρεσπών, με πλούσια και σπάνια πανίδα και χλωρίδα, έχει επίσης την μεγαλύτερη αποικία αναπαραγωγής αργυροπελεκάνων και ροδοπολεκάνων στον κόσμο (Ramsar 1991)! Ιδιαίτερη είναι και η πολιτιστική κίνηση της περιοχής, ειδικά στο “σήμα κατατεθέν” νησάκι του Αγίου Αχιλλείου μέσα στη Μικρή Πρέσπα, στο οποίο θα φθάσουμε διασχίζοντας την πολύφωτογραφημένη πεζογέφυρα. Επιστρέφουμε στο Νεστόριο όπου θα ενημερωθούμε από ειδικούς για τα διάσημα μανιτάρια της περιοχής. Το βράδυ δείπνο.
05    Μέρα:
Νεστόριο - Δισπηλιό - Νυμφαίο - “Αρκτούρος” - Καστοριά - Σπήλαιο “Δράκου".
Αναχώρηση για το Δισπηλιό, εκεί όπου ανακαλύφθηκε τυχαία ο νεολιθικός λιμναίος οικισμός του 5000 π.Χ. Θα δούμε αναπαράσταση των συνηθειών και του τρόπου ζωής του ανθρώπου ως κυνηγού, εργαλείων και όπλων που χρησιμοποιούσε κ.α. Συνεχίζουμε για τις πλαγιές του όρους Βίτσι, όπου θα επισκεφθούμε το Νυμφαίο, ίσως το ομορφότερο χωριό όλης της Ελλάδας! Επίσης το παρατηρητήριο της Καφέ Αρκούδας και το Κέντρο Ενημέρωσης του Αρκτούρου. Αργότερα στην Καστοριά θα δούμε το Μοναστήρι της Μαυριώτισσας και θα επισκεφθούμε το νέο καμάρι της πόλης, τη “Σπηλιά του Δράκου”, με μέγιστο βάθος τα 18 μέτρα και μέση θερμοκρασία 16-18ο C. Στο εντυπωσιακό σπήλαιο, έχουν βρεθεί οστά αρκούδας των σπηλαίων, ηλικίας 10.000 χρόνων. Χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη πόλη για περίπατο στο Ντολτσό με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας άλλης εποχής, δείγματα μιας ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, επηρεασμένης από μπαρόκ και ροκοκό σε τέλειο συνδυασμό με τις ξυλοδεσιές και τις λιθοδομές της περιοχής. Επιστροφή και το βράδυ δείπνο.
06    Μέρα:
Σιάτιστα - Κοζάνη - Λίμνη Πολυφύτου - Σαραντάπορο - Τύρναβος - Αθήνα.
Ακολουθώντας νότια πορεία διερχόμαστε από την αρχοντική Σιάτιστα για να επισκευθούμε το Παλαιοντολογικό Μουσείο, την Κοζάνη για ανάπαυλα στην κεντρική πλατεία (γνωστή και για τον ομώνυμο Κρόκο, που ξεχωρίζει για την αρίστη ποιότητα και τον κατατάσσει στην πρώτη κατηγορία safran στον κόσμο). Διασχίζουμε την εντυπωσιακή γέφυρα της τεχνητής λίμνης του Πολυφύτου (Αλιάκμονα). Το τοπίο είναι θεαματικό! Ακολουθεί ακόμα μία σύντομη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη, στο Στρατιωτικό Μουσείο Σαρανταπόρου με πλήθος εκθεμάτων της εποχής των Βαλκανικών πολέμων και το Χάνι Χατζηγώγου, που υπήρξε το στρατηγείο του τότε διαδόχου Κωνσταντίνου κατά την ιστορική μάχη του 1912. Στάση στον Τύρναβο με τα πανάρχαια έθιμα, το καλό ούζο και τα ονομαστά υφάσματα. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.
 
Τιμή κατ’ άτομο με ημιδιατροφή
Αναχώρηση: 20 Ιουλ, 14, 30 Αυγ. 13 Σεπ. 6 μέρες οδικώς
     
Δίκλινο    369
3ο άτομο    340
3ο άτομο έως 12 ετών    255
Μονόκλινο    484
     
Περιλαμβάνονται:
     Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλ μαν.
     Διαμονή δύο (2) νύχτες στο GRAND SERAI 5* Deluxe στα Ιωάννινα και τρείς (3) νύχτες στο AFKOS GRAMMOS Luxury Collection outique Hotel 4*sup στο Νεστόριο Καστοριάς.
     Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο στα ξενοδοχεία καθημερινά (ημιδιατροφή).
     Αρχηγός-συνοδός.
     Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών.
     Φ.Π.Α.