Skip to main content

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 25 Ή 26/10/13 ΑΠΟ 155 ΕΥΡΩ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

3 ή 4 ΗΜΕΡΕΣ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ!

1η ημέρα: 25/10, Αθήνα – Παλαιός Άγιος Παντελεήμονας – Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση κατευθυνόμαστε σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Μακεδονίας, τον παλαιό Άγιο Παντελεήμονα. Ο αναπαλαιωμένος και διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός βρίσκεται σε υψόμετρο 700μ., με εξαιρετική θέα προς τον Θερμαϊκό κόλπο και τις ακτές της Νότιας Πιερίας. Μετά το φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα θα κατευθυνθούμε προς τον τελικό προορισμό μας, την Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο & διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 26/10, Οχυρό Ρούπελ – Λίμνη Κερκίνη

Πρωινό μπουφέ και νωρίς το πρωί αναχώρηση μέσω Προμαχώνα για το Οχυρό Ρούπελ, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο από τα 21 συγκροτήματα οχυρών που κατασκευάστηκαν σε όλη τη γραμμή Μεταξά και που στις μέρες μας λειτουργεί ως ένα ιστορικό μνημείο. Κατά την επίσκεψή μας θα ξεναγηθούμε από αξιωματικούς του Ελληνικού στρατού και μέσω οπτικοακουστικού συστήματος διάρκειας είκοσι λεπτών, θα μας γίνει παρουσίαση της μάχης των οχυρών. Επίσης θα πάμε στο μουσείο και τέλος στο περίπτερο των επισκεπτών όπου μπορούμε να αγοράσουμε αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίσκεψη στη τεχνητή λίμνη Κερκίνη, έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης, με αξιοθαύμαστη πανίδα και χλωρίδα. Μετά την περιβαλλοντική μας ξενάγηση θα έχουμε χρόνο για φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 27/10, Βεργίνα – Παναγία Σουμελά – Νάουσα

Μετά το πρόγευμα επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τη Βεργίνα, όπου θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο, έναν από τους σημαντικότερους της Ελλάδας. Στη συνέχεια, μέσω μιας μαγευτικής διαδρομής, πνιγμένη σε καστανιές, πεύκα και έλατα, θα φτάσουμε στο χωριό Καστανιά στους πρόποδες της Βέροιας. Θα επισκεφτούμε την Παναγία Σουμελά και έπειτα θα προχωρήσουμε βόρεια για να συναντήσουμε την Νάουσα. Ελεύθερος χρόνος τόσο για περίπατο στο καταπράσινο Άλσος του Αγίου Νικολάου όσο και για φαγητό σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής, πλάι στο ποτάμι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 28/10, Θεσσαλονίκη – Αθήνα

Πλούσιο πρωινό και στην σημερινή ημέρα γιορτής θα έχουμε ελεύθερο πρωινό για να το αξιοποιήσει ο κάθε ένας όπως επιθυμεί. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την στρατιωτική παρέλαση της πόλης, να περπατήσετε στις καφετέριες και να ξεκουραστείτε. Νωρίς το μεσημέρι αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό.

Περιλαμβάνονται:

  • Τρεις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία Capsis4* ή MediterraneanPalace 5*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (μπουφές στο Capsis & μενού στο Mediterranean
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
  • Αρχηγός εκδρομής, ασφάλεια αστικής ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Γεύματα και δείπνα εκτός ξενοδοχείου, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Σημείωση:

  • Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί και 3ήμερο (2 διανυκτερεύσεις) με αναχώρηση στις 26/10 και χωρίς την 3η ημέρα του παραπάνω προγράμματος.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ!

Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 12/10.
Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 20%