Skip to main content

Ραγκουτσάρια στη Καστοριά 6 ΙΑΝ 2014

Ραγκουτσάρια στη Καστοριά!

από € 225,00

 Το πιο κεφάτο καρναβάλι του χειμώνα. Οι μπάντες των χάλκινων πλημμυρίζουν με ήχους την πόλη και όλοι γιορτάζουν στους δρόμους. Μία εμπειρία που αξίζει να ζήσετε!

Μέρα:
Αθήνα - Καλαμπάκα - Καστοριά
Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 για την πανέμορφη πόλη της Καστοριάς μέσω Καλαμπάκας. Άφιξη στην Καστοριά. Καμινάδες που στέλνουν μηνύματα θαλπωρής, γλυκές μυρωδιές από τα πετρόκτιστα αρχοντικά, ηχηρά χαμόγελα ντόπιων που προετοιμάζουν την μεγάλη γιορτή. Τακτοποίηση στο πολυτελέστατο και αγαπημένο ξενοδοχείο LIMNEON RESORT & SPA 5* Deluxe στην Καστοριά, σε ανακαινισμένα δωμάτια (2013) του LIMNEON CRYSTAL. Μπουφέ δείπνο.
Μέρα:
Πρέσπες
Πρόγευμα και αναχώρηση για μια μοναδική επίσκεψη στα φυσικά σύνορα της χώρας, την Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα, τον Αγ. Γερμανό με τα περίφημα φασόλια Πρεσπών, κεφαλοχώρι της περιοχής και τον οικισμό Ψαράδες με αξιόλογα αρχιτεκτονικά δείγματα της περιοχής. Ο Εθνικός Δρυμός των Πρεσπών, με μοναδική και σπάνια πανίδα και χλωρίδα, είναι ακόμα ένα από τα πολλά πράγματα που έχει κανείς να θαυμάσει. Υπάρχει ένας πλούσιος πολιτισμός και μια ιδιαίτερα αξιόλογη πολιτιστική κίνηση όλο το χρόνο.Αξιόλογο είναι επίσης και το νησάκι Αγ. Αχίλλειος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και μπουφέ δείπνο.
Μέρα:
(Νέο) Σπήλαιο Καστοριάς - Γνωριμία με την πόλη - Ραγκουτσάρια
Μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στο Νέο Σπήλαιο της πόλης (έξοδα ατομικά), που μόλις άνοιξε τις πύλες του για το κοινό. Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στις εκδηλώσεις που γίνονται στην Καστοριά, με το σημαντικότερο έθιμό της, το περίφημο καρναβάλι που αρχίζει και ολοκληρώνεται στη γιορτή της Αγίας Δομηνίκης. Η ονομασία του έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα, από την οποία μέσω της Ρώμης και του Βυζαντίου έφτασε στις μέρες μας. Τρία είναι τα χαρακτηριστικά της: οι μεταμφιέσεις (απαραίτητη η μάσκα), η μουσική και το φαγοπότι. Παράλληλα θα έχουμε τη ευκαιρία να δούμε την παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, (όπου καταλήγουν τα μπουλούκια μετά την παρέλαση, για ένα ξέφρενο γλέντι), τα παλιά αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας άλλης εποχής, δείγματα μιας ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, το Μοναστήρι της Μαυριώτισσας στην άκρη της πόλης και θα θαυμάσουμε τη Λίμνη Ορεστιάδα, πηγή ζωής για την περιοχή. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας και μπουφέ δείπνο.
Μέρα:
Νυμφαίο - Αθήνα
Μπουφέ πρόγευμα. Σήμερα θα κατευθυνθούμε πάνω από τον κάμπο του Αμυνταίου, σε ένα πλάτωμα (1360μ.) του όρους Βίτσι, κρυμμένο από το ανθρώπινο μάτι και τους σκληρούς βοριάδες της Μακεδονίας, για να φτάσουμε στο βλάχικο αρχοντοχώρι Νυμφαίο (καιρού επιτρέποντος), που παλιά ονομαζόταν Νέβεσκα, με τα πετρόχτιστα αρχοντικά. Από εδώ πορεία επιστροφής στην Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις.
 
Τιμή κατ' άτομο με πούλμαν με ημιδ/φή & διαμονή στο LIMNEON CRYSTAL
Αναχώρηση 6 Ιανουαρίου, 4 μέρες
  
  4 μέρες
6-9 Ιαν.
Δίκλινο225
3ο άτομο155
3ο άτομο έως 12 ετών95
4ο άτομο έως 12 ετών155
Μονόκλινο295
 
Περιλαμβάνονται:

Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

Διαμονή στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο LIMNEON RESORT & SPA 5* Deluxe σε δωμάτια του LIMNEON CRYSTAL στην Καστοριά, απέναντι από την Λίμνη

Μπουφέ πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)

Ποτό υποδοχής κατά την άφιξη του γκρουπ και φρούτα στα δωμάτια

Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών

Αρχηγός / Συνοδός

Φ.Π.Α.

Σημειώσεις:
Σε περίπτωση παγετού, αν η ανάβαση στο Νυμφαίο δεν θα είναι επιτρεπτή, η επιστροφή θα γίνει Λιμναίος Οικισμός - Αθήνα.