Skip to main content

Σέρρες - Λίμνη Κερκίνη ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ/ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013

Σέρρες - Λίμνη Κερκίνη

από € 235,00

 

Μέρα:
Αθήνα - Σέρρες
Αναχώρηση από Αθήνα στις 06.30 με τελικό προορισμό τις Σέρρες, με την όμορφη κεντρική πλατεία και το μοναδικό Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ολοκαίνουριο, πολυτελές ELPIDA RESORT & SPA στην Κοιλάδα των Αγ. Αναργύρων, σε πολύ κοντινή απόσταση από το κέντρο των Σερρών, με πολύ όμορφους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους Μπουφέ δείπνο.
Μέρα:
Ενυδρείο Βυρώνειας (Στρυμόνας) - Λίμνη Κερκίνη - Άνω Πορόϊα
Μπουφέ πρωινό. Στον Δήμο Πετριτσίου, λίγο δίπλα από τον ποταμό Στρυμόνα, βρίσκεται το Δημοτικό Ενυδρείο Βυρώνειας, το δεύτερο ενυδρείο σε όλη την Ελλάδα και πρώτο με θέματα ψαριών γλυκού νερού. Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από κοντά σπάνια είδη ψαριών που ζουν στη Λίμνη Κερκίνη και τον ποταμό Στρυμόνα, καθώς και διάφορα σπάνια είδη ερπετών από τον ελλαδικό και μη χώρο. Εάν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, θα μεταφερθούμε στο διπλανό χωριό Μανδράκι για παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια και κιάλια και λίγο πιο πέρα κοντά στη Γέφυρα του Στρυμόνα, θα επισκεφθούμε επίσης Φάρμα Προστασίας (εφόσον είναι ανοιχτά) του σπάνιου είδους των νεροβούβαλων, όπου θα τους θαυμάσουμε από κοντά. Αναχώρηση για την υπέροχη Λίμνη Κερκίνη και ελεύθερος χρόνος να απολαύσουμε από κοντά τα όσα ενημερωθήκαμε, καθώς και να κάνουμε ένα όμορφο περίπατο στα ειδυλλιακά νερά της. Το μεσημεράκι θα καταλήξουμε στα πανέμορφα και γραφικά Άνω Πορόϊα, χωριό κατάφυτο με τρεχούμενα νερά και υπέροχη θέα στην Λίμνη Κερκίνη. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό και μην παραλείψετε να αγοράσετε τους ξεχωριστούς ακανέδες. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ μπουφέ δείπνο.
Μέρα:
Σπήλαιο Αγγίτη (Μααρά) - Οχυρό Λίσσε - Δράμα (Ονειρούπολη)
Μετά το πρόγευμα, θα αναχωρήσουμε με κατεύθυνση το όρος Φαλακρό και θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο Αγγίτη Μααρά (έξοδα ατομικά). Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο σε μήκος της χώρας και παράλληλα το μοναδικό ποτάμιο σπήλαιο, που το κάνει τόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Θα έχουμε την δυνατότητα να θαυμάσουμε πολύχρωμους και ποικιλόμορφους σταλακτίτες, που συνυπάρχουν αρμονικά με τα υπόγεια νερά του ποταμού. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει ο σιδερένιος υδροτροχός, που χρησίμευσε για την ύδρευση και την άρδευση της περιοχής από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Συνεχίζουμε για το ξακουστό Οχυρό Λίσσε στο Κάτω Νευροκόπι, όπου θα ενημερωθούμε για την στρατηγική του σημασία στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Επίσκεψη στην πόλη της Δράμας για καφέ και βόλτα στα νερά της Αγίας Βαρβάρας και στη μικρή λίμνη της περιοχής. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά τη μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας, την «Ονειρούπολη», όπου οι εκδηλώσεις διαρκούν ένα μήνα! Ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας μεταμορφώνονται σε μια Ονειρούπολη... ένα πραγματικό χωριό του Αη Βασίλη, όπως το ονειρεύτηκαν μέσα από τα παραμύθια εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Το βράδυ εορταστικό μπουφέ δείπνο Ρεβεγιόν με συνοδεία ζωντανής μουσικής & D.J.
Μέρα:
Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου - Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά - Άγιος Ιωάννης
Χρόνια πολλά! Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, εφάμιλλη με τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους από άποψη ιστορίας, κειμηλίων και τοποθεσίας, που είναι κτισμένη στο βάθος μιας κατάφυτης από κυπαρίσσια, πλατάνια και πεύκα χαράδρας. Η Μονή αποτελεί θησαυρό αμύθητης καλλιτεχνικής και ιστορικής αξίας. Θα συνεχίσουμε την πορεία μας για το Όρος Βροντού, όπου σε υψόμετρο περίπου 1.600 μέτρων, μέσα σ' ένα δάσος από έλατα και οξιές, βρίσκεται το πολύ όμορφο Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας στο υπέροχο φυσικό τοπίο, θα κατευθυνθούμε προς το γραφικό προάστιο του Αγίου Ιωάννη με τα αιωνόβια βαθύσκιωτα πλατάνια και τα άφθονα νερά να κυλούν, σχηματίζοντας σε αρκετά σημεία μικρούς καταρράκτες, μαγεύοντας τον επισκέπτη του από την πρώτη ματιά. Το βράδυ μπουφέ δείπνο.
Μέρα:
Μουσείο Αμφίπολης - Θεσσαλονίκη - Αθήνα
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Μουσείο που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας πόλης Αμφίπολης (έξοδα ατομικά, εφόσον είναι ανοιχτά). Η οποία αρχαία πόλη, ήταν η αξιολογότερη της περιοχής κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα. Στους εκθεσιακούς χώρους του συνοψίζεται η πολιτιστική ιστορία της Αμφίπολης από τους προϊστορικούς ως τους ύστερους βυζαντινούς χρόνους. Αναχώρηση για την «Νύμφη του Θερμαϊκού», την πανέμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και περίπατο στην πιο όμορφη πόλη της Βορείου Ελλάδος. Επιστροφή στην Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις..
 
ELPIDA RESORT & SPA TIP'S :
Καλοσώρισμα με ζεστό κρασί, λιχουδιές στο δωμάτιο και στο lobby του ξενοδοχείου, late check out.
Τιμή κατ' άτομο με Πούλμαν με ημιδιατροφή/Ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική και D.J.
Αναχωρήσεις 22, 23, 29 & 30 Δεκ., 4 & 5 μέρες
   
 4 μέρες5 μέρες
Δίκλινο235295
3ο άτομο190230
3ο άτομο έως 12 ετών95110
4ο άτομο*235295
Μονόκλινο315395
 
Περιλαμβάνονται:

Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

Διαμονή στο ολοκαίνουριο, πολυτελές ξενοδοχείο ELPIDA RESORT & SPA (Α' Διακ. Κατ.) στην Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων Σερρών

Μπουφέ πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)

Συμμετοχή στα Εορταστικά δείπνα Ρεβεγιόν στις 24 και 31 Δεκ., με ζωντανή μουσική & D.J.

Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών

Αρχηγός / Συνοδός

Φ.Π.Α.

Σημειώσεις:
Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η μέρα Σπήλαιο Αγγίτη - Οχυρό Λίσσε-Δράμα
Το πρόγραμμα και η σειρά των ξεναγήσεων και εκδρομών μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με την ημερομηνία αναχώρησης και βάσει των αργιών, χωρίς να υπάρχει καμία παράλειψη.