Skip to main content

Αχαϊκή Πανδαισία & Οδοντωτός Καλαβρύτων 28η Οκτωβριου 2022 απο 179

Παναγία Πλατανιώτισσα - Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας - Οδοντωτός - Μέγα Σπήλαιο - Αγία Λαύρα - Καλάβρυτα - Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος - Λίμνη Δόξα - Φενεός - Ζάχολη   28-30/10  3 ΜΕΡΕΣ

 

Porto Rio Hotel 4*

 

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙO Συγκρότημα που απλώνεται σε μία καταπράσινη έκταση 35 στρεμμάτων πάνω στη θάλασσα στο Ρίο Αχαΐας, μόλις 15 λεπτά από την Πάτρα. Αποτελείται από ένα επιβλητικό τριώροφο κτήριο και πλήθος από bungalows μέσα στους κήπους.

 

ΔΙΑΜΟΝΗ: Διαθέτει 120 δωμάτια και σουίτες, όλα εξοπλισμένα με κλιματισμό, επίπεδη τηλεόραση, mini bar ή mini ψυγείο, safe, στεγνωτήρα μαλλιών, wifi, ηχομονωτικά παράθυρα, μπαλκόνι ή βεράντα με θέα στη θάλασσα (πλευρικά) ή στον κήπο και το Παναχαϊκό όρος.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Ακόμα διαθέτει κεντρικό εστιατόριο, κεντρικό μπαρ στα πανέμορφα σαλόνια του, Bridge room, δωρεάν Wi-Fi σε δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους, παιδική χαρά με κούνιες και φουσκωτό κάστρο, 2 εξωτερικές πισίνες με Pool bar, ομπρέλες και ξαπλώστρες, δωρεάν υπαίθριο πάρκινγκ. Το πρωϊνό μπορεί να σερβιριστεί στο δωμάτιο σας με επιπλέον χρέωση.

 

ΜΙΝΙ CLUB:

Παιδική απασχόληση σε καθημερινή βάση με Ελληνίδα παιδαγωγό και διευρυμένο ωράριο. Διαγωνισμοί, παιχνίδια δραστηριοτήτων, επιτραπέζια κ.α. θα απασχολήσουν και θα ταξιδέψουν τους μικρούς μας ήρωες στη χώρα της διασκέδασης!

 

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΧΡΕΩΣΗ

Γήπεδο τένις με φωτισμό, Spa & Health Club με θεραπείες σώματος, τζακούζι, hamam και όργανα γυμναστικής.

 

 

1η μέρα: Αθήνα - Παναγία Πλατανιώτισσα - Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας - Porto Rio

Αναχώρηση στις 07:00 από Αθήνα με ενδιάμεση στάση για το χωριό της Πλατανιώτισσας Αχαΐας, σε μία καταπράσινη τοποθεσία με άφθονα νερά. Εκεί θα θαυμάσουμε το εκκλησάκι της Παναγίας που έχει σχηματιστεί μέσα στο κοίλωμα ενός τεράστιου πλατάνου ύψους 25 μέτρων ο οποίος προήλθε από τρία πλατάνια που φύτρωσαν μαζί και με την πάροδο του χρόνου ενώθηκαν και δημιούργησαν το αξιοθαύμαστο αυτό δημιούργημα της φύσης. Χρόνος για καφέ και συνεχίζουμε για την βόρεια είσοδο της πόλης της Πάτρας όπου θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο (είσοδος δωρεάν λόγω της ημέρας) που στεγάζεται στο εντυπωσιακό φουτουριστικό κτήριο του Θανάση Μπομπότη. Σε χώρο σχεδόν 6000 τ.μ. αναπτύσσει τα ευρήματα των τριών μόνιμων ενοτήτων του που χρονολογούνται από την 4η χιλιετία π.Χ. έως τον 4ο αι. μ.Χ. και προέρχονται τόσο από την πόλη των Πατρών, όσο και από περιοχές της νότιας και της δυτικής Αχαΐας, ενώ σε ξεχωριστή αίθουσα παρουσιάζονται και περιοδικές εκθέσεις. Χρόνος για γεύμα σε ωραίο παραθαλάσσιο εστιατόριο της περιοχής και αργότερα εγκατάσταση στο PORTO RIO HOTEL 4* στο Ρίο Πατρών. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

2η μέρα: Οδοντωτός - Μέγα Σπήλαιο - Αγία Λαύρα - Καλάβρυτα - Μουσείο Ολοκαυτώματος

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η εμπειρία της ανάβασης από το Διακοπτό μέχρι τα Καλάβρυτα με τον οδοντωτό (έξοδα ατομικά) μας περιμένει. Η διαδρομή μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού, θεωρείται η πιο θεαματική σιδηροδρομική γραμμή των Βαλκανίων με οργιώδη βλάστηση από πλατάνια και έλατα, γεφύρια, μικρά τούνελ και πέτρινα σπιτάκια. Απλά συγκλονιστική! Σύντομη επίσκεψη στην οκταόροφη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, μια από τις παλαιότερες (κατά πολλούς η παλαιότερη μονή στην Ελλάδα) που στην κυριολεξία κόβει την ανάσα σε όποιον την αντικρίσει από κοντά, καθώς είναι σκαμμένη μέσα στον απότομο βράχο. Θα συνεχίσουμε για την ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας, το λίκνο της εθνικής μας παλιγγενεσίας, που σύμφωνα με τις διηγήσεις αποτέλεσε ορόσημο για την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Χωρίς καμία αμφιβολία ο πολυτιμότερος θησαυρός που βρίσκεται στο μοναστήρι είναι το Λάβαρο της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών του 1821. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη σημαία του Ελληνικού Εθνους, που ύψωσε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και όρκισε τους αγωνιστές. Είναι επίμηκες ορθογώνιο και πάνω εικονίζεται η Κοίμησης της Θεοτόκου. Παρά τις πυρκαγιές και λεηλασίες που έγιναν στο μοναστήρι, το Λάβαρο επέζησε και σήμερα διαφυλάσσεται σε ειδική θήκη, αποτελώντας στις μέρες μας έναν πολύτιμο Εθνικό θησαυρό. Επιστρέφουμε στα Καλάβρυτα, ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα ορεινά μας θέρετρα με υπέροχη πλατεία, πολλά καφέ και ταβέρνες. Χρόνος για γεύμα και επίσκεψη (έξοδα ατομικά) στο Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Απόγευμα ξεκούρασης στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

3η μέρα: Λίμνη Δόξα - Φενεός - Ζάχολη - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το ονειρεμεικό αλπικό τοπίο της λίμνης Δόξας στην καρδιά του Αρχαίου Φενεού. Εδώ η πραγματικότητα ξεπερνά σε ομορφιά ακόμα και την πιο εντυπωσιακή φωτογραφία! Σημείο αναφοράς, στο κέντρο της λίμνης, το πολυφωτογραφημένο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, προσβάσιμο ακόμα μέσω μιας στενής λωρίδας γης. Θα επισκεφθούμε τη Μονή του Αγίου Γεωργίου που λειτούργησε ως μυστικό αρχηγείο κατά την Επανάσταση του 1821. Θα δοκιμάσουμε γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο, παραγωγής των μοναχών και θα προμηθευτούμε ξακουστά φασόλια γίγαντες, φακές υψηλής διατροφικής αξίας και βεβαίως φάβα Φενεού. Θα έχουμε χρόνο για γεύμα σε εξαιρετική ταβέρνα της περιοχής και θα επιστρέψουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση και τις καλύτερες αναμνήσεις!

 

Περιλαμβάνονται:

  • • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • • Διαμονή στο PORTO RIO HOTEL 4* στο Ρίο Πάτρας
  • • Μπουφέ πρωϊνό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • • Αρχηγός/συνοδός
  • • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • • Φ.Π.Α.

Για την εξασφάλιση των εισιτηρίων του οδοντωτού, δήλωση συμμετοχής με την κράτηση σας.

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά

PORTO RIO HOTEL 4*

3 μέρες

28 - 30 Οκτ.

Δίκλινο θέα θάλασσα (πλευρική)

179

3ο άτομο

155

3ο άτομο ως 12 ετών

100

Μονόκλινο θέα θάλασσα (πλευρική)

230

* Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο δωμάτιο.     

Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής: € 3 το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

 

Τιμή  ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση,

με δικό σας μέσον Ι.Χ. (χωρίς εκδρομές) με ημιδιατροφή

PORTO RIO HOTEL 4*

28 - 30 Οκτ.

Ελάχιστος αριθμός διαν/σεων

2

Δίκλινο θέα θάλασσα (πλευρική)

115

Δίκλινο Suite θέα θάλασσα (πλευρική)

179

3ο άτομο σε δίκλινο

40

3ο άτομο σε Suite

60

3ο άτομο ως 12 ετών *

Δωρεάν

4ο άτομο ως 12 ετών σε Suite *

45

Μονόκλινο θέα θάλασσα (πλευρική)

90

* Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο δωμάτιο.     

Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής: € 3 το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.