Skip to main content

Ξέφρενο Καρναβάλι Καλαμάτα Καθαρά Δευτέρα 2023! από 195€

Αναχώρηση: 25/02/2023...Διάρκεια: 3 ημέρες 

Καρύταινα – Ανδρίτσαινα – Καλαμάτα – Μεθώνη – Πύλος – Αρχαία Μεσσήνη – Αγία Θεοδώρα Βάστα Αρκαδίας

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα: Αθήνα – Καρύταινα – Ανδρίτσαινα – Καλαμάτα

Αναχώρηση το πρωί έχοντας ως πρώτο μας προορισμό την Καρύταινα, ένα από τα πιο όμορφα μεσαιωνικά ελληνικά χωριά. Βρισκόμενη στο νοτιοδυτικό άκρο της ορεινής Αρκαδίας, στην πλαγιά ενός βράχου, αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι στην περιοχή. Ξεχωρίζει για τον μεσαιωνικό της χαρακτήρα που οφείλεται κυρίως στα παλιά παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, τα λιθόκτιστα δρομάκια, το κάστρο της, χτισμένο στην κορυφή του λόφου πάνω από τον οικισμό, τις βυζαντινού ρυθμού εκκλησίες και τα όμορφα γεφύρια της. Έχει αναγνωριστεί μάλιστα ως παραδοσιακός οικισμός. Ο Νίκος Καζαντζάκης τη χαρακτήρισε «Τολέδο της Ελλάδας». Επόμενος σταθμός μας η Ανδρίτσαινα, το ονομαστό αρχοντοχώρι της ορεινής Ηλείας, με τα χαρακτηριστικά πετρόχτιστα σπίτια και σοκάκια, χτισμένο αμφιθεατρικά στις ανατολικές πλαγιές της Μίνθης.  Στο κέντρο της κωμόπολης βρίσκεται η γραφική πλατεία με τα πανύψηλα πλατάνια και την υπέροχη θέα. Απέναντί της η “Τρανή βρύση”, η παλαιότερη χρονολογημένη κρήνη της Πελοποννήσου, που δροσίζει τους διαβάτες από το 1724. Στην ιστορική πέτρινη πολιτεία, επισκεφθείτε το λαογραφικό μουσείο και απολαύστε τον καφέ σας κάτω από τα πλατάνια, ατενίζοντας την υπέροχη θέα. Διατηρώντας την αύρα της παλιάς της αίγλης έως σήμερα, εντυπωσιάζει του επισκέπτες της. Τελικός προορισμός μας, η Καλαμάτα. Άφιξη στο ξενοδοχείο διαμονής μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος στη διάθεσή σας προκειμένου να απολαύσετε τη βόλτα σας στην όμορφη πόλη με το ξεχωριστό αποκριάτικο χρώμα. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μεθώνη – Πύλος

Πρωινό και αναχώρηση για άλλη μια μέρα πλούσια σε εικόνες! Αρχικά θα κατευθυνθούμε προς τη Μεθώνη όπου δεσπόζει το καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό κάστρο με τα ψηλά τείχη, το οποίο φτάνει μέχρι τη θάλασσα και καταλήγει στο Μπούρτζι, το οχυρωμένο νησάκι με τον οκταγωνικό πύργο κτισμένο στη νότια πλευρά. Εν συνεχεία θα μεταβούμε στην Πύλο, χτισμένη στον όρμο του Ναβαρίνου, απέναντι από το νησάκι της Σφακτηρίας. Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατά της είναι το Νιόκαστρο, το κάστρο που έχτισαν οι Τούρκοι προκειμένου να  προστατεύει τη νότια είσοδο του κόλπου. Η θέα από τα τείχη του κόβει την ανάσα. Εν συνεχεία θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε καρναβαλικά δρώμενα σε Καλαμάτα και Μεσσήνη, σε ένα άκρως αποκριάτικο κλίμα με ποικίλες εκδηλώσεις. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βραδάκι πραγματοποιήστε μια βόλτα στην όμορφη παραλία της Καλαμάτας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Αρχαία Μεσσήνη – Μεσσήνη – Αγία Θεοδώρα Βάστα Αρκαδίας – Αθήνα

Έχοντας απολαύσει το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε έχοντας ως προορισμό μας την Αρχαία Μεσσήνη. Πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Η Αρχαία Μεσσήνη αποκαλύπτεται σταδιακά παρέχοντας θαυμαστές πληροφορίες για το ένδοξο παρελθόν της. Ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται στη θέα των ναών, των σπιτιών, των τειχών και των δημόσιων κτιρίων που σώζονται σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση. Ακολούθως θα μεταβούμε στη Μεσσήνη, την πόλη με το παλαιότερο καρναβάλι που μετρά πάνω από 160 χρόνια ιστορίας! Βασισμένο στην παράδοση, με εξαιρετικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων εκδηλώσεων με ιστορικό χαρακτήρα, αλλά και μίας ιδιαίτερης καρναβαλικής παρέλασης. Ακολούθως θα κατευθυνθούμε στην εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας Αρκαδίας. Ο Ιερός Ναός βρίσκεται κοντά στο χωριό Βάστα, σε μία κατάφυτη ειδυλλιακή ρεματιά, με πυκνό δάσος από θεόρατες βελανιδιές. Χαρακτηρίζεται ως θαύμα, καθώς πάνω σε ένα μικρό βυζαντινό εκκλησάκι βρίσκονται δεκαεπτά βελανιδιές, οι ρίζες των οποίων δε φαίνονται πουθενά,  ενώ από τα θεμέλιά του αναβλύζουν τα νερά ενός κεφαλαριού. Πορεία επιστροφής προς Αθήνα όπου θα φθάσουμε έχοντας πραγματοποιήσει ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο :

Αναχ.

2κλινο

επιβάρυνση 1κλινου

3ο άτομο

(άνω των 6ετών)

παιδί

(2 έως 6ετών) *

3ημ.

25/02

€ 195

+ € 55

€ 129

€ 80

*στο κρεβάτι των γονέων στο ξενοδοχείο

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές - περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Ostria Hotel 3* στην παραλία της Καλαμάτας
  • Πρωινό σε μπουφέ στο ξενοδοχείο διαμονής
  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
  • Ξενάγηση στην Αρχαία Μεσσήνη με διπλωματούχο ξεναγό-ιστορικό.

Δεν   περιλαμβάνονται:

  • Οι είσοδοι όπου απαιτούνται
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ο φόρος διαμονής 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση πληρωτέος στο ξενοδοχείο κατά την άφιξη

Το πρόγραμμα της εκδρομής θα διαμορφωθεί πλήρως με την ανακοίνωση του ωραρίου των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Σημειώσεις:

  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει χωρίς παραλείψεις, εφόσον το απαιτούν και το επιτρέπουν οι συνθήκες, για την καλύτερη εκτέλεση της εκδρομής.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Γενικούς Όρους Συμμετοχής.