Skip to main content

Αγέρωχη Μάνη Πάσχα 2024 - 4ημέρες από 335€

Αναχώρηση: 3 - 6 Μαΐου - 4 μέρες

Πύργοι, πέτρα, γαλάζιο & Φώς !

Κότρωνας - Λάγια - Βάθεια - Ταίναρο - Κυπάρισσος - Άλικα - Γερολιμένας - Κοίτα - Αρεόπολη – Δυρός - Γύθειο

 

Ολόγυρα παραμένει σαν άθικτη η Ιστορία της υπερήφανης και ανυπότακτης Μάνης. Οχυρωμένοι οικισμοί με καστρόσπιτα και πύργους να υψώνονται λιτά και απέριττα με φόντο τον μυθικό Ταΰγετο, μεγαλοπρεπείς κατακόρυφους βράχους και το απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου.

 

 

Μεγ Παρασκευή: Αθήνα - Γύθειο - Κότρωνας - Λάγια - Porto Mani

Αναχώρηση 07.50 από Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ προς τη Λακωνική Μάνη. Πρώτο μας υποδέχεται το πανέμορφο Γύθειο, αρχαίο και σημερινό επίνειο της Σπάρτης, στο μυχό του Λακωνικού κόλπου με νεοκλασικά σπίτια που σκαρφαλώνουν αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού "Ακούμαρο", στενά ανηφορικά σοκάκια με σκάλες, το κατάφυτο νησάκι Κρανάη (εδώ κατέφυγαν ο Πάρις και η Ωραία Ελένη, σύμφωνα με τη μυθολογία, πριν αναχωρήσουν για την Τροία), ο επιβλητικός φάρος και ο πύργος Τζαννετάκη. Μπαίνοντας στην προσηλιακή Μάνη, ο Κότρωνας, ο μεγαλύτερος παραθαλάσσιος οικισμός σε μαγευτικό όρμο, στη θέση της αρχαίας Τευθρώνης, που σήμερα βρίσκεται κάτω από τα νερά. Μέσω διαδρομής που αποπνέει μία απόκοσμη γοητεία, γεμάτη καστρόσπιτα και χωριά “κρεμασμένα” στις πλαγιές, συνεχίζουμε για την Λάγια, έναν από τους αρχαιότερους οικισμούς της Μάνης με πολλούς πύργους και ερείπια μεγαλιθικών κτισμάτων. Δεν είναι τυχαίο που από τους 118 παραδοσιακούς οικισμούς της Πελοποννήσου, οι 98 βρίσκονται στη Μάνη! Νωρίς το απόγευμα, άφιξη και εγκατάσταση στο πολυτελές PORTO MANI SUITES 4* στην Κυπάρισσο της περιοχής Αλίκων. Δείπνο με τοπικά νηστίσιμα και μη εδέσματα και μετάβαση για την ακολουθία του Επιταφίου στον Γερολιμένα

 

Μεγ Σάββατο: Κυπάρισσος - Ταίναρο - Βάθεια - Γερολιμένας - Κοίτα

Πρόγευμα μπουφέ με αγνά τοπικά προϊόντα και αρχίζουμε τις επισκέψεις μας από την Παναγίτσα στον μικρό παραθαλάσσιο οικισμό της Κυπάρισσου, εδώ που ήταν το λιμάνι της αρχαίας Καινήπολης που ήταν η σπουδαιότερη πόλη του “Κοινού των Ελευθερολακώνων” και κτίστηκε από τους Ταιναρίους. Κατευθυνόμενοι για το ακρωτήριο Ταίναρο θα διακρίνουμε τα αρχαία λατομεία μαρμάρων. Είναι ο τόπος των μύθων της αρχαίας Λακωνίας, με το ιερό του νεκρομαντείου του Ποσειδώνα και του ψυχοπομπείου - καθόδου στον Άδη. Εδώ θα δούμε και το περίφημο ψηφιδωτό “Άστρο της Αριάς” στα ερείπια αρχαίας έπαυλης. Συνεχίζουμε για την πυργούπολη της Βάθειας, το κατ’ εξοχήν σύμβολο και πιο διάσημο οχυρωμένο οικισμό της Μάνης. Αργότερα θα έχουμε χρόνο για γεύμα στον ειδυλλιακό Γερολιμένα με το μαγευτικό παραθαλάσσιο σκηνικό και μετά θα περπατήσουμε στον οικισμό της Κοίτας της “Πολυπυργούς”, ανάμεσα στα πάμπολλα πυργόσπιτα για να πάρουμε την αίσθηση της νοοτροπίας και της ιστορίας του τόπου. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και το βράδυ στις 21.00 περίπου θα παρακολουθήσουμε με κατάνυξη την λειτουργία της Ανάστασης στο γραφικό εκκλησάκι του ξενοδοχείου μας και ακολουθεί Αναστάσιμο γιορτινό δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα και άλλα εδέσματα.

 

Κυριακή Πάσχα: Πασχαλιά στο Porto Mani - Γερολιμένας

Χρόνια πολλά με γιορτινό σπιτικό μπουφέ πρόγευμα και σούβλισμα του πατροπαράδοτου οβελία με την συνοδεία ούζου και των απαραίτητων μεζέδων! Χαρείτε τη γιορτινή ατμόσφαιρα ή μία βολτούλα στην ανοιξιάτικη φύση γύρω από το ξενοδοχείο μας με την πανοραμική θέα. Μετά το Πασχαλινό γεύμα, ξεκούραση και απογευματινός περίπατος στον ειδυλλιακό Γερολιμένα για καφέ. Επιστροφή και ρομάντζα στις υπέροχες βεράντες και το σαλόνι του PORTO MANI SUITES 4*.

 

Δευτέρα Πάσχα: Δυρός - Λιμένι - Αρεόπολη - Αθήνα

Πρόγευμα μπουφέ με αγνά τοπικά προϊόντα. Διασχίζοντας την “Αποσκιερή” Μάνη στην απόλυτη κυριαρχία της σμιλεμένης με φως πέτρας, πύργοι και οχυροί οικισμοί μας συντροφεύουν σχεδόν παντού και φτάνουν ως τη θάλασσα. Η πιο γλαφυρή εικόνα της Μάνης.. Από απόσταση θα δούμε το χωριό του Μέζαπου και τη χερσόνησο Τηγάνι με τα υπολείμματα του βυζαντινού “Κάστρου της Μαΐνης”. Προορισμός μας τα σπήλαια του Δυρού ή “Βλυχάδας” (έξοδα ατομικά) όπου η βαρκάδα ανάμεσα σε σταλακτίτες και σταλαγμίτες είναι μια εμπειρία αξέχαστη. Μετά, το γραφικό Λιμένι όπου χρόνος για καφέ.

Τελευταίος Mανιάτικος σταθμός μας η Αρεόπολη, η αετοφωλιά των Μαυρομιχαλέων, όπου θα περιηγηθούμε στο διατηρητέο ιστορικό κέντρο, στο Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, την πλατεία 17ης Μαρτίου! Από εδώ ξεκίνησε η επανάσταση του 1821! Εδώ επίσης, υπάρχει και ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος που λέγεται ότι είναι ο παλαιότερος της Πελοποννήσου (πάνω από 180 ετών). Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και μέσω Σπάρτης, επιστρέφουμε στην Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο πολυτελές PORTO MANI SUITES 4* στην Κυπάρισσο σε δωμάτια με θέα θάλασσα.
  • Μπουφέ πρόγευμα και ένα κύριο φαγητό καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα, στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας
  • Λαμπάδα για την Ανάσταση
  • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά, στην οποία συμπεριλαμβάνεται το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα.

PORTO MANI SUITES 4*

4 μέρες

3 - 6 Μαΐου

Δίκλινο

335

3ο άτομο

299

3ο άτομο ως 6 ετών

220

4ο άτομο

195

Μονόκλινο

485

 Δεν περιλαμβάνονται: • O φόρος διαμονής € 7 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση

 

 

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε: Τα τοπικά λαλάγγια, σύγκλινο με πορτοκάλι, τις κουταλίδες της κυρίας Βούλας στο ξενοδοχείο και το ψωμί από τον ξυλόφουρνο της Μηλιάς στην Αρεόπολη.