Skip to main content

Πόρτο Χέλι - Αρμάτα, Αναπαράσταση της Ναυμαχίας των Σπετσών | 06.09.2024 Διάρκεια: 3 ΗΜΕΡΕΣ από 289

Αναχώρηση: 06/09

 

 

1η Ημέρα: Αθήνα – Μονή Αγνούντος – Κόστα – Πόρτο Χέλι

 

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από την Αθήνα με κατεύθυνση το Πόρτο Χέλι. Η πρώτη μας στάση θα είναι στην Νέα Επίδαυρο και στη Μονή Αγνούντος, που αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια της Αργολίδας. Χτίστηκε τον 11ο αι. και είχε φρουριακό χαρακτήρα. Σήμερα αποτελεί γυναικείο μοναστήρι της μονής Ταξιαρχών. Κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί προσέρχονται στη μονή, για να θαυμάσουν τις αγιογραφίες της και να μάθουν την μακραίωνη ιστορία της μιας και η κατασκευή του κυρίως ναού είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη, καθώς συνδυάζει διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς. Εντός του ναού οι εντυπωσιακές βυζαντινές αγιογραφίες και το εξαιρετικής τέχνης ξυλόγλυπτο τέμπλο, που μετρά 300 χρόνια ζωής μαγεύουν με την ομορφιά και την αισθητική τους. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο χωριό Κόστα Αργολίδος για μπάνιο και φαγητό (έξοδα ατομικά). Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα: Πόρτο Χέλι – Σπέτσες – Αρμάτα (Αναπαράσταση της Ναυμαχίας των Σπετσών)

 

Το πρωινό μας είναι ελεύθερο να χαρούμε την παραλία και τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου μας. Το μεσημεράκι θα μεταφερθούμε στο λιμανάκι για να πάρουμε τα πλωτά ταξί για την μεταφορά μας στο ιστορικό νησί των Σπετσών. Ξεκινώντας από την πλατεία της Ντάπιας που ιστορικά αποτελούσε το παλιό πυροβολείο του νησιού με τα πολλά κανόνια, θα περιηγηθούμε στα σοκάκια της πόλης, θα περάσουμε από το Αρχοντικό της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας  και το Μουσείο των Σπετσών που στεγάζεται σε ένα επιβλητικό κτίριο, χτισμένο ανάμεσα στο 1795 και το 1798. Το υπόλοιπο της παραμονής μας είναι ελεύθερο για να εξερευνήσετε το κέντρο του νησιού, να θαυμάσετε τα υπέροχα αρχοντικά, να περπατήσετε δίπλα στη θάλασσα ή να γευματίσετε (έξοδα ατομικά), έως ότου συγκεντρωθούμε για να δούμε τα δρώμενα της αναπαράστασης της ναυμαχίας των Σπετσών. Αργά το βράδυ επιστροφή στο Πόρτο Χέλι και διανυκτέρευση. 

 

3η Ημέρα: Πόρτο Χέλι – Κρανίδι – Ερμιόνη – Αθήνα

 

Πρόγευμα και αφήνουμε πίσω μας το Πόρτο Χέλι για την επιστροφή μας στην Αθήνα. Φυσικά θα εκμεταλλευτούμε στο έπακρο και τη σημερινή μέρα. Θα ξεκινήσουμε με την επίσκεψή στο Κρανίδι, κωμόπολη χτισμένη αμφιθεατρικά στους λόφους της Αγίας Άννας και της Μπαρδούνιας με τις όμορφες παραδοσιακές κατοικίες νησιωτικού τύπου αρχιτεκτονικής, τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους, μεσαιωνικά μοναστήρια, αλλά κι ένα από τα εντυπωσιακότερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Θα έχουμε χρόνο για βόλτα και καφέ. Και επειδή επιβάλλεται να κάνουμε ένα ακόμα μπάνιο, θα κάνουμε στη συνέχεια μία στάση στην κοσμοπολίτικη Ερμιόνη με την όμορφη παραλία Μαδέρι και τα πολλά ταβερνάκια για φρέσκα θαλασσινά. Γεμάτοι χαλάρωση και όμορφες εικόνες, αργά το απόγευμα, επιστροφή στην Αθήνα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  6/9/2024 - Τιμή από 289€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 289 € 0 €
  Twin Room 289 € 0 €
  Triple Room 289 € 0 €
  Single Room 439 € 0 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Galaxy Hotel 3* στο Πόρτο Χέλι
  • Ημιδιατροφή ( 2 πρωινά και 2 βραδινά)
  • Εισιτήριο για το καραβάκι Κόστα – Σπέτσες - Κόστα
  • Επισκέψεις-περιηγήσεις, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε χώρους επισκέψεων (μουσεία, κάστρα, σπήλαια, αξιοθέατα, βαρκάδα κλπ).
  • Γεύματα εκτός του πρωινού.
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων.
  • Προσωπικά έξοδα.
  • Φόρος διαμονής – τέλος κλιματικής αλλαγής, πληρώνεται τοπικά στο ξενοδοχείο.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.