Skip to main content

ΣΚΥΡΟΣ Πάσχα 2019 από 295.00

Πάσχα στο νησί της έμπνευσης & της παράδοσης

Αναχώρηση: 26/04
4 μέρες

Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 26/03 και για περιορισμένο αριθμό δωματίων!

1η ημέρα: 26/04 Μεγάλη Παρασκευή (Κύμη - Σκύρος)
Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα για Κύμη, όπου θα επιβιβασθούμε στο φέρι-μποτ με προορισμό το λιμάνι της Σκύρου, Λιναριά. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα στα ταβερνάκια με τις τοπικές σπεσιαλιτέ και αναχώρηση για το ξενοδοχείο Nefeli Hotel 4*, στη Χώρα. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση και το βράδυ μετάβαση στη Χώρα για την περιφορά του Επιταφίου. Δείπνο.

2η ημέρα: 27/04 Μεγάλο Σάββατο (Χώρα - Μαγαζιά)
Πρωινό και αναχώρηση για τη Χώρα, χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε βράχο. Στέκεται επιβλητική πάνω στην ψηλή της θέση και παρακολουθεί γαλήνια το πέλαγος τριγύρω, μοιάζοντας απρόσιτη. Εμείς θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα του νησιού πεζοί, καθώς δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα, περπατώντας στα στενά σοκάκια με τα παραδοσιακά καταστήματα και τα Βυζαντινά μνημεία που κοσμούν τις πλατείες. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό και Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Φαλτάϊτς και στη συνέχεια θα δούμε την Πλατεία Ελευθερίας ή Πλατεία Αιώνιας Ποίησης, αφιερωμένη στον Βρετανό ποιητή Ρόμπερτ Μπρουκ. Μεταφορά στην περιοχή Μαγαζιά, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ παρακολούθηση της Αναστάσιμης λειτουργίας και εν συνεχεία το αναστάσιμο δείπνο μας.

3η ημέρα: 28/04 Κυριακή Του Πάσχα (Πασχαλινό γεύμα - Γύρος νησιού στο Βόρειο τμήμα)
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για να παρακολουθήσουμε το ψήσιμο του οβελία, απολαμβάνοντας ουζάκι με μεζεδάκι στην πισίνα του ξενοδοχείου. Ακολουθεί Πασχαλινό γεύμα με γλέντι και νόστιμα εδέσματα. Το απόγευμα αναχώρηση για το βόρειο τμήμα του νησιού, μέσα από μια δενδροσκέπαστη πευκόφυτη διαδρομή σε ένα υπέροχο τοπίο με πανέμορφες παραλίες. Στάση για καφέ στη γραφική Ατσίτσα, ένα βορειοδυτικό χωριό με φυσικό λιμάνι και πλούσια βλάστηση που φθάνει σχεδόν μέχρι τη θάλασσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα: 29/04 Δευτέρα Του Πάσχα (Γύρος νησιού στο Νότιο τμήμα - Σκυριανά αλογάκια - Κύμη - Αθήνα)
Πρωινό και αναχώρηση για το πιο δύσβατο νότιο τμήμα του νησιού, μέχρι εκεί που μπορεί να φτάσει το πούλμαν, περνώντας από τη δημοφιλή παραλία Καλαμίτσα. Πριν αποχαιρετίσουμε το νησί θα επισκεφθούμε τη φάρμα με τα Σκυριανά αλογάκια, μία από τις πιο σπάνιες μικρόσωμες φυλές που υπάρχουν στον κόσμο και έλκει την καταγωγή της από τη Σκύρο. Μεταφορά στο λιμάνι, όπου θα επιβιβασθούμε στο φέρι-μποτ για την Κύμη. Άφιξη στην Αθήνα αργά το απόγευμα.

 

Τύπος Δωματίου

4 ημέρες

Δίκλινο

295 €

3ο άτομο ενήλικας

265 €

3ο άτομο παιδί έως 12

245 €

Μονόκλινο

385 €

 

Περιλαμβάνονται:

  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο NefeliHotel 4* στη Χώρα
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Κύμη – Σκύρος – Κύμη
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
  • Αναστάσιμη Λαμπάδα
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Ο φόρος διαμονής αξίας 3€ το δωμάτιο ημερησίως