Skip to main content

Σκύρος Αγίου Πνεύματος 2020 από 309,00

αλογάκια, µύθοι και παράδοση!
Αρχαιολογικό & Λαογραφικό Μουσείο Φάλταϊτς, γύρος του νησιού & επίσκεψη σε φάρµα µε σκυριανά αλογάκια !!!

1η μέρα: Αθήνα - Κύμη - Σκύρος

Αναχώρηση από Αθήνα για την Κύμη, επιβίβαση στο Ferryboat και μετάβαση στη Λιναριά, το γραφικό λιμάνι της Σκύρου όπου είναι παράδοση πλέον να υποδέχονται τα πλοία από τον “Κάβο” με το επικό μουσικό αριστούργημα του Richard Strauss “Zarathustra” (Ζωροάστρης). Χρόνος για γεύμα στις τοπικές ταβέρνες με τα φρέσκα θαλασσινά και μεταφορά στο ξενοδοχείο Hotel Nefeli 4* στη Χώρα της Σκύρου. Το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Χώρα Σκύρου - Μαγαζιά

Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με το νησί από τη Χώρα, αμφιθεατρικά χτισμένη, σαν “γαντζωμένη” πάνω στον βράχο του Θησέα. Εκεί θα περιηγηθούμε πεζή στα παραδοσιακά πλακόστρωτα δρομάκια και την πλατεία Μπρούκ, θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό και το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Φάλταϊτς. Κατόπιν θα κατηφορίσουμε στον οικισμό Μαγαζιά με τη φημισμένη αμμουδερή παραλία όπου χρόνος για μπάνιο. Το απόγευμα θα περπατήσουμε στην παλιά χώρα της Σκύρου κάτω από το φωταγωγημένο μεσαιωνικό κάστρο με την εντελώς διαφορετική, ρομαντική ατμόσφαιρα του δειλινού! Δείπνο.

3η μέρα: Γύρος του νησιού

Μπουφέ πρόγευμα και περιήγηση στο βόρειο τμήμα της Σκύρου, χαμένο μέσα στα πυκνά πευκοδάση που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Υπέροχο τοπίο που συνδυάζεται με τα παραδοσιακά άσπρα σπιτάκια και τις πανέμορφες παραλίες με τα πεντακάθαρα τυρκουάζ νερά. Στη διαδρομή μας, θα συναντήσουμε την Ατσίτσα, γραφικό χωριό χτισμένο μέσα στο πράσινο με πολλούς γραφικούς κολπίσκους. Στάση στο παραθαλάσσιο Πεύκο, παραδομένο στην ομορφιά του τόπου με την γραφική ατμόσφαιρα. Χρόνος για μπάνιο στα μαγευτικά νερά του και χρόνος για γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο απόγευμα. Δείπνο.

4η μέρα: Σκυριανά αλογάκια - Κύμη - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος για μπάνιο. Από τις κορυφαίες στιγμές του οδοιπορικού μας η επίσκεψη σε φάρμα με σκυριανά αλογάκια, με τα αναλλοίωτα εδώ και αιώνες χαρακτηριστικά που τα διαχωρίζουν από τα άλλα “πόνυ” και τα κάνουν από τις πιο σπάνιες φυλές αλόγων που υπάρχουν στον κόσμο! Από τη Λιναριά θα επιβιβαστούμε στο ferry που θα μας μεταφέρει στην Κύμη και από εκεί οδικώς επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Τιµή κατ’ άτοµο µε πούλµαν µε ηµιδιατροφή καθηµερινά.

NEFELI HOTEL 4*

4 µέρες

5 - 8 Ιουνίου

Δίκλινο

309

3o άτοµο

245

Μονόκλινο

370

Περιλαμβάνονται: • Εισιτήρια πλοίου Κύμη-Σκύρος-Κύμη (οικονομική θέση) • Μεταφορές, εκδρομές με πούλμαν • Διαμονή στο ανακαινισμένο (2014) Hotel Nefeli 4* στη Χώρα της Σκύρου • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) στο ξενοδοχείο • Αρχηγός -συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών • Φ.Π.Α.