Skip to main content

ΣΚΥΡΟΣ αλογάκια, μύθοι και παράδοση 4 ημέρες! Πάσχα 2023 από 369

 Αναχώρηση:  14-17/4, µε πούλµαν, 4 μέρες

 

1η ημέρα Μ. Παρασκευή: Αθήνα - Κύμη – Σκύρος

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση οδικώς από την Αθήνα για την Κύμη, στις ανατολικές ακτές της Εύβοιας. Επιβίβαση στο ferry-boat και μετάβαση στη Λιναριά, το γραφικό λιμάνι της Σκύρου όπου είναι παράδοση πλέον να υποδέχονται τα πλοία από τον café «Κάβος» με το επικό μουσικό αριστούργημα του Ρίχαρντ Στράους «Τάδε έφη Ζαρατούστρα»! Χρόνος για γεύμα στις τοπικές ταβέρνες με τα φρέσκα θαλασσινά (έξοδα ατομικά) και μεταφορά στο ξενοδοχείο Hotel Nefeli 4* στη Χώρα της Σκύρου. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση και μεταφορά στο κέντρο του νησιού για την περιφορά του Επιταφίου. Το βράδυ νηστίσιμο δείπνο μπουφέ στο ξενοδοχείο μας.

 

2η ημέρα – Μ. Σάββατο: Χώρα Σκύρου – Μαγαζιά

Μπουφέ-πρόγευμα και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με το νησί από τη Χώρα, αμφιθεατρικά χτισμένη, σαν “γαντζωμένη” πάνω στον βράχο του Θησέα. Εκεί θα περιηγηθούμε πεζή στα παραδοσιακά πλακόστρωτα δρομάκια και την πλατεία Μπρουκ ή Πλατεία Αιώνιας Ποίησης, με τον αδριάντα του Άγγλου ποιητή Ρούπερτ Μπρουκ. Θα επισκεφθούμε επίσης το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μάνου και Αναστασίας Φαλτάιτς. Εδώ θα ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε για τα λαογραφικά μουσεία: το σπίτι του Μάνου Φαλτάιτς δεν είναι απλά μουσείο ή λαογραφική έκθεση, είναι κύτταρο πολιτισμού και χώρος διανόησης, ένα μουσείο όπως όλα θα έπρεπε να είναι. Κατόπιν θα κατηφορίσουμε στον οικισμό Μαγαζιά με τη φημισμένη αμμουδερή παραλία όπου θα απολαύσουμε το γεύμα μας (έξοδα ατομικά). Το απόγευμα θα περπατήσουμε στην παλιά Χώρα της Σκύρου κάτω από το φωταγωγημένο μεσαιωνικό κάστρο με την εντελώς διαφορετική, ρομαντική ατμόσφαιρα του δειλινού! Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ παρακολούθηση της Αναστάσιμης Λειτουργίας και Αναστάσιμο δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

 

3η ημέρα – Κυριακή Πάσχα: Πασχαλιά - Γύρος του νησιού

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Μπουφέ πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος να απολαύσετε τις ανέσεις του ξενοδοχείου όσο θα ετοιμάζεται ο οβελίας, συνοδεία ούζου και μεζέδων. Αφού απολαύσουμε το Πασχαλινό γεύμα μας και το γλέντι, θα περιηγηθούμε στο βόρειο τμήμα της Σκύρου, χαμένο μέσα στα πυκνά πευκοδάση που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Υπέροχο τοπίο που συνδυάζεται με τα παραδοσιακά άσπρα σπιτάκια και τις πανέμορφες παραλίες με τα πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά. Στη διαδρομή μας, θα συναντήσουμε την Ατσίτσα, μικρός γραφικός οικισμός μέσα στο πράσινο με πολλούς γραφικούς κολπίσκους, ενώ θα κάνουμε στάση στο παραθαλάσσιο Πεύκο, παραδομένο στην ομορφιά του τόπου με την γραφική ατμόσφαιρα. Το βραδάκι χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην όμορφη Χώρα της Σκύρου.

 

4η ημέρα – Δευτέρα του Πάσχα: Σκυριανά αλογάκια - Κύμη – Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και μας περιμένει μία από τις κορυφαίες στιγμές του οδοιπορικού μας, η επίσκεψη σε φάρμα με Σκυριανά αλογάκια, με τα αναλλοίωτα εδώ και αιώνες χαρακτηριστικά που τα διαχωρίζουν από τα «πόνυ» και τα καθιστούν από τις πιο σπάνιες φυλές αλόγων που υπάρχουν στον κόσμο! Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο λιμάνι της Λιναριάς, όπου θα επιβιβαστούμε στο ferry που θα μας μεταφέρει απέναντι στην Κύμη και από εκεί οδικώς επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

 

14/4 Κύμη – Σκύρος 12:00

17/4 Σκύρος – Κύμη 15:00

 

Τιµή κατ’ άτοµο, 14-17/4, µε πούλµαν, 4 μέρες

Δίκλινο

369

3ο άτομο

309

Μονόκλινο

445

 

 

Περιλαμβάνονται: Εισιτήρια πλοίου Κύμη-Σκύρος-Κύμη (οικονομική θέση) • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο HOTEL NEFELI 4* στη Χώρα της Σκύρου • Μπουφέ πρωϊνό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Αρχηγός/Συνοδός • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 3 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων