Skip to main content

Σκύρος Καθαρά Δευτέρα 2024 από 325€

Αναχώρηση: 15 - 18 Μαρτίου 4 μέρες

 

 

Σκύρος, το νοτιότερο νησί των Σποράδων, το νησί στο οποίο έζησαν μυθικοί ήρωες, όπως ο Αχιλλέας, ο Λυκομήδης, ο Νεοπτόλεμος και ο Θησέας. Στο πέρασμα των αιώνων πέρασαν από το νησί πάμπολλοι κατακτητές, αφήνοντας την παρακαταθήκη τους στις τέχνες, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του νησιού.

 

Nefeli Hotel 4*

Σκύρος - Χώρα

 

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: Βρίσκεται στη Χώρα της Σκύρου δημιουργημένο με βάση οικολογικά υλικά, αποτελεί ένα πρότυπο το οποίο συνδυάζει την άψογη φιλοξενία, τις ποιοτικές υπηρεσίες και την διακριτική πολυτέλεια.

ΔΩΜΑΤΙΑ: Διαθέτει 32 δωμάτια με θέα στην πισίνα, στον κήπο ή στη γύρω περιοχή και περιλαμβάνουν κομψή διακόσμηση με μοντέρνα έπιπλα και απαλές αποχρώσεις. Όλα είναι εξοπλισμένα με μίνι μπαρ, LCD τηλεόραση και θυρίδα ασφαλείας. Στο μοντέρνο μπάνιο παρέχονται στεγνωτήρας μαλλιών και δωρεάν προϊόντα περιποίησης.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Ξεκινήστε τη μέρα σας με ελληνικό μπουφέ πρωινού, ο οποίος προσφέρει σπιτικές, παραδοσιακές γεύσεις. προσφέρει υδρομασάζ, πισίνα με θαλασσινό νερό και εστιατόριο δίπλα στην πισίνα που σερβίρει πιάτα με βιολογικά προϊόντα. Ακόμα θα βρείτε σάουνα και βιβλιοθήκη, ενώ μπορείτε επίσης να προπονηθείτε στο γυμναστήριο του καταλύματος. Επίσης προσφέρονται δωρεάν Wi-Fi στους κοινόχρηστους χώρους και δωρεάν ιδιωτικός χώρος στάθμευσης .

 

1η μέρα: Αθήνα - Κύμη - Σκύρος

Αναχώρηση 06:35 από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για την Κύμη, όπου θα επιβιβασθούμε στο φέρι-μποτ με προορισμό το λιμάνι της Σκύρου, τη Λιναριά. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα στα ταβερνάκια με τις τοπικές σπεσιαλιτέ και συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο NEFELI HOTEL 4* στη Χώρα. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση και το απόγευμα θα μεταβούμε στην κεντρική πλατεία, όπου θα παρακολουθήσουμε τους “Κουδουνάτους”, τους μασκαράδες της Αποκριάς που σήμερα πλημμυρίζουν τα σοκάκια της Σκύρου και ξεσηκώνουν τους κατοίκους! Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση

 

2η μέρα: Χώρα - Βόρεια Σκύρος

Πρόγευμα μπουφέ και περιήγηση στη Χώρα που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε βράχο με πανοραμική θέα προς τα παραθαλάσσια χωριά του νησιού. Θα επισκεφθούμε τη Μονή Αγίου Γεωργίου και θα συνεχίσουμε πεζή, καθώς δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα. Θα περπατήσουμε στα στενά σοκάκια με τα παραδοσιακά καταστήματα και τα Βυζαντινά μνημεία που κοσμούν τις πλατείες. Θα επισκεφθούμε (έξοδα ατομικά) το Αρχαιολογικό και Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Φαλτάιτς και στη συνέχεια θα δούμε την Πλατεία Ελευθερίας ή Πλατεία Αιώνιας Ποίησης, αφιερωμένη στον Βρετανό ποιητή Ρόμπερτ Μπρουκ. Ακολουθεί διαδρομή με το πούλμαν στο βόρειο τμήμα του νησιού, μέσα από μια δενδροσκέπαστη πευκόφυτη διαδρομή σε ένα υπέροχο τοπίο με λευκά σπιτάκια και πανέμορφες παραλίες. Επιστροφή στη Χώρα, όπου οι καρναβαλικές εκδηλώσεις συνεχίζονται! Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Νότιο τμήμα με τοπικό ξεναγό - Χώρα

Πρόγευμα μπουφέ και αναχώρηση για το νότιο τμήμα του νησιού, όπου θα ξεναγηθούμε από τοπικό ξεναγό και θα φτάσουμε μέχρι το Οροπέδιο Άρι (καιρού επιτρέποντος). Η ευρύτερη περιοχή αποτελεί φυσικό βιότοπο του Σκυριανού αλόγου, μία από τις πιο σπάνιες μικρόσωμες ράτσες που υπάρχουν στον κόσμο. Επιστροφή στη Χώρα όπου το μεσημέρι καταφθάνει η “Τράτα” (βάρκα), με το πλήρωμά της όπου οι συμμετέχοντες φορώντας στολές ψαράδων, παρωδούν την καθημερινότητα του νησιού και την επικαιρότητα απαγγέλοντας σατιρικά στιχάκια. Στη συνέχεια όλο το νησί ενώνεται σε ένα μεγάλο γλέντι, με χορούς, άφθονο κρασί και φαγητό! Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

4η μέρα: Χώρα - Λιναριά - Κύμη - Αθήνα

Πρόγευμα μπουφέ και μετάβαση στην κεντρική πλατεία, όπου σήμερα κορυφώνεται το έθιμο με το μυσταγωγικό χορό όλων των κατοίκων του νησιού με παραδοσιακές τοπικές στολές. Λίγος ελεύθερος χρόνος για αγορές τοπικών προϊόντων και γλυκών πριν μεταφερθούμε στη Λιναριά. Επιβίβαση στο φέρι-μποτ για την Κύμη και συνεχίζουμε για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη  αργά το απόγευμα.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Εισιτήρια πλοίου Κύμη - Σκύρος - Κύμη
  • Διαμονή στο NEFELI HOTEL 4* στη Χώρα της Σκύρου
  • Μπουφέ πρωϊνό καθημερινά
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με Πρωινό μπουφέ

NEFELI HOTEL 4*

Απόκριες

4 μέρες

15 - 18 Μαρτίου

Δίκλινο

325

3ο άτομο *

240

3ο άτομο 4 - 12 ετών

235

Μονόκλινο

425

* Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο

Δεν περιλαμβάνεται: O φόρος διαμονής € 7 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.