Skip to main content

Ορεινή Ναυπακτία 28Οκτωβρίου 2022! από 167€

Αναχώρηση:28/10/2022...Διάρκεια: 3 ημέρες 

 Θέρμο- Λίμνη Τριχωνίδας- Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος- Ορεινή Ναυπακτία- Κάστρο Ναυπάκτου- Γαλαξίδι- Αράχοβα

 

Πρόγραμμα εκδρομής

 

1η μέρα: Αθήνα – Θέρμο- Λίμνη Τριχωνίδας- Ναύπακτος

Αναχώρηση το πρωί και έχοντας πραγματοποιήσει ενδιάμεσες στάσεις θα φθάσουμε στο Θέρμο. Η ιδιαίτερη φυσική ομορφιά του, με τους καταπράσινους απαλούς λόφους να το περιβάλλουν, τις πηγές και τα πλατάνια στο κέντρο του, αλλά και τα πέτρινα σπίτια του με τον παραδοσιακό χαρακτήρα και τα σπουδαία πολιτιστικά μνημεία του, το κατατάσσουν σε μία από τις ωραιότερες κωμοπόλεις της Ελλάδας. Επόμενος σταθμός μας η Λίμνη Τριχωνίδα, το «Πέλαγος της Αιτωλίας». Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λίμνη της Αιτωλοακαρνανίας και της Ελλάδας εν γένει. Διακρίνεται για την ομορφιά της αλλά και για τα καθαρά της νερά τα οποία ανανεώνονται συνεχώς μέσω πηγών κάτω από την επιφάνεια της λίμνης. Στη μετέπειτα πορεία μας θα κατευθυνθούμε προς τον τελικό μας προορισμό, τη Ναύπακτο, μία πόλη ιστορική, χτισμένη αμφιθεατρικά σε πευκόφυτη πλαγιά στους πρόποδες της Πίνδου όπου οι δύο γραφικοί πύργοι στην είσοδο του παλιού λιμανιού  μαγνητίζουν τα βλέμματα  των επισκεπτών. Βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και καταφέρνει να τη συνδυάσει μοναδικά με το βουνό, μιας και αποτελεί πύλη εισόδου για τα χωριά της ορεινής Ναυπακτίας. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ περπατήστε στα σοκάκια γύρω από το λιμάνι και σαφώς μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Στενοπάζαρο, τον δρόμο πάνω από το λιμάνι με τα γραφικά μαγαζιά και ταβερνάκια. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος- Ορεινή Ναυπακτία

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε έχοντας ως πρώτο μας προορισμό την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και τον Ιερό Ναό της Παναγίας Ναυπακτιώτισσας. Ένα σύγχρονο μοναστήρι, θεμελιωμένο στις παραδοσιακές γραμμές της μοναχικής ζωής, αποτελείται από νέους, καταρτισμένους μοναχούς και πέρα από τις εκκλησίες διαθέτει συνεδριακό κέντρο, δικό του ραδιοφωνικό σταθμό, αγιογραφείο, μουσείο ελληνορθόδοξης παράδοσης, μουσείο Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, αλλά και μια πολυθεματική οργανωμένη βιβλιοθήκη γενικού ενδιαφέροντος. Ακολούθως θα κατευθυνθούμε προς την Ορεινή Ναυπακτία. Ανάμεσα σε λίμνες, βουνά και ποτάμια, τη σκεπάζει ένα υπέροχο δάσος από έλατα, οξιές και καστανιές, που το φθινόπωρο συνθέτουν ένα θαυμαστό μωσαϊκό χρωμάτων. Τα χωριά της φιλοξενούν απρόσμενες εικόνες της παλιάς Ελλάδας και μαγεύουν τους επισκέπτες τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο διαμονής. Η νυχτερινή Ναύπακτος υπόσχεται υπέροχες προτάσεις διασκέδασης, με παραδοσιακό χρώμα για όσους επιθυμούν να απολαύσουν το ποτό ή το κοκτέιλ τους ή να γευτούν νόστιμους μεζέδες με το ούζο τους. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κάστρο Ναυπάκτου- Γαλαξίδι- Αράχοβα- Αθήνα

Έχοντας απολαύσει το πρωινό μας θα κατευθυνθούμε προς το γραφικό κάστρο της Ναυπάκτου, ένα από τα πιο όμορφα και καλύτερα διατηρημένα στην Ελλάδα, κτισμένο επάνω στα ερείπια αρχαίου φρουρίου, το οποίο κατασκευάστηκε στη βυζαντινή εποχή και τελειοποιήθηκε από τους Ενετούς και αποτελεί πραγματικό στολίδι για την πόλη. Τα τείχη του  περικλείουν την ακρόπολη στην κορυφή του λόφου και κατηφορίζουν ως τη θάλασσα ακολουθώντας την κλίση του εδάφους. Ακολούθως θα κατευθυνθούμε προς το Γαλαξίδι. Αρχοντικό και γραφικό, ιστορικό σύμβολο της ναυτοσύνης, με δύο φυσικά λιμάνια – ορμητήρια των ναυτικών οι οποίοι  όργωναν με τα περίφημα γαλαξιδιώτικα σκαριά ολόκληρη τη Μεσόγειο. Οι συνοικίες με τα στενά καλντερίμια, τα νεοκλασικά καπετανόσπιτα με τις χρωματιστές προσόψεις, τις μαρμάρινες αψίδες γύρω από τις πόρτες, τις λουλουδιασμένες βοτσαλωτές αυλές και τα πέτρινα μπαλκόνια συνθέτουν ένα γραφικό αρχιτεκτονικό τοπίο. Επόμενος σταθμός μας η μοναδική Αράχοβα. Πρόκειται για ένα  πετρόκτιστο χωριό με κοσμοπολίτικη αύρα, με σήμα κατατεθέν τον πέτρινο πύργο του Ρολογιού ή αλλιώς «Η Ώρα» για τους ντόπιους, χτισμένο πάνω σε έναν απόκρημνο βράχο στην είσοδο της πόλης. Απολαύστε τον καφέ σας στον στενό κεντρικό δρόμο, αλλά και τις πλατείες και προμηθευτείτε παραδοσιακά προϊόντα όπως ντόπιο τυρί φορμαέλα, γλυκό καρυδάτο και άλλα. Εν συνεχεία πορεία επιστροφής προς Αθήνα όπου θα φθάσουμε το βραδάκι έχοντας πραγματοποιήσει ενδιάμεσες στάσεις. 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο :

Αναχ.

2κλινο

επιβάρυνση 1κλινου

3ο άτομο

3ημ. 28/10

€ 167

+ € 55

€ 137

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 2 διανυκτερεύσεις στο φιλόξενο Flisvos Hotel Nafpaktos
  • Πλούσιο πρωινό σε μπουφέ ελληνικού πρωινού
  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας

Δεν   περιλαμβάνονται:

  • Οι είσοδοι όπου απαιτούνται
  • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ο φόρος διαμονής 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση πληρωτέος στο ξενοδοχείο κατά την άφιξη.

Σημείωση:

  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει χωρίς παραλείψεις, εφόσον το απαιτούν και το επιτρέπουν οι συνθήκες, για την καλύτερη εκτέλεση της εκδρομής.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Γενικούς Όρους Συμμετοχής.