Skip to main content

Θησαυροί της Αιτωλικής Γής 19/11/2022 απο 139

2 μερες 19-20/11   Ένα υπέροχο ταξίδι στη μαγεία της τέχνης, της ιστορίας και των γεύσεων της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, του Αιτωλικού και της Τριχωνίδας. Ελάτε να το ζήσουμε!

 

1η μέρα: Αθήνα - Μεσολόγγι (Πινακοθήκη & Μουσείο Άλατος) - Αιτωλικό (Μουσείο Χαρακτικής Β.Κατράκη & Γευσιγνωσία αυγοτάραχου) - Αγ.Ελεούσα - Μονή Παναγίας Μυρτιδιώτισσας - Θέρμο

Αναχώρηση 07:30 από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου. Άφιξη και επίσκεψη στην Δημοτική Πινακοθήκη που στεγάζεται στον χώρο του παλιού Δημαρχείου, στην κεντρική πλατεία της πόλης, με πλήθος εκθεμάτων όπως γκραβούρες, χάρτες, νομίσματα, μετάλλια, παραδοσιακές ενδυμασίες αντικείμενα και χειρόγραφα του Λόρδου Βύρωνα και φυσικά έργα τέχνης με κορυφαία τα "Η Έξοδος του Μεσολογγίου" του Θεόδωρου Βρυζάκη και "Σκηνή από την Έξοδο" του Francois-Εmile de Lansac. Συνεχίζουμε για τον Κήπο των Ηρώων στην είσοδο της πόλης, δίπλα από την Πύλη και τα τείχη, το πάρκο που είναι αφιερωμένο στον αγώνα των ελεύθερων πολιορκημένων, με τον τύμβο και μνημεία γνωστών (Μάρκου Μπότσαρη) αλλά και ανωνύμων αγωνιστών που έπεσαν στον Αγώνα για την Ελευθερία. Επόμενος σταθμός μας θα είναι στην Τουρλίδα, με τα διβάρια και τις γραφικές πελάδες (ξύλινα σπίτια στο νερό). Εδώ, στην απέραντη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου εδώ και εκατοντάδες χρόνια λειτουργούν οι δύο αλυκές που παράγουν πάνω από το 50% του ελληνικού αλατιού! Στην ξενάγηση μας στο Μουσείο Άλατος (έξοδα ατομικά), το πρώτο του είδους στη χώρα μας, θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε στοιχεία και να δούμε εκθέματα και έργα τέχνης καλλιτεχνών εμπνευσμένων από το αλάτι, που παρουσιάζονται με έναν πρωτότυπο και εντυπωσιακό τρόπο στον χώρο που κάποτε ήταν κοιτώνες εργατών της αλυκής. Επίσης θα δούμε και την μοναδική, γνωστή στην Ελλάδα, συλλογή 1500 αλατιερών που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας. Σε απόσταση “αναπνοής” τρέφονται τα φοινικόπτερα (φλαμίνγκο) και οι τουρλίδες, οι γλάροι πετούν πάνω από τους επισκέπτες, ενώ οι αλκυόνες, οι χουλιαρομύτες και οι ερωδιοί φωλιάζουν στις αλμόφυτες περιοχές γύρω από την αλυκή.. Χρόνος για γεύμα σε επιλεγμένο εστιατόριο στην Τουρλίδα και συνεχίζουμε για το γειτονικό Αιτωλικό, το νησάκι μέσα στη λιμνοθάλασσα, που συνδέεται με την ξηρά με δύο μακριές πέτρινες πολύτοξες γέφυρες που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα μνημεία. Θα ξεναγηθούμε στο μουσείο χαρακτικής τέχνης της διεθνώς αναγνωρισμένης και πολυβραβευμένης Βάσως Κατράκη και μετά θα έχουμε χρόνο για καφέ ενώ αργότερα θα επισκεφθούμε την μονάδα παραγωγής αυγοτάραχου Stefos, ένα από τα πιό νόστιμα και εκλεπτυσμένα εδέσματα, που κατέχει εξέχουσα θέση στα πιο διακεκριμένα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο. Κατευθυνόμενοι βόρεια, θα θαυμάσουμε το φαράγγι της Κλεισούρας με τους σταλακτίτες και το εκκλησάκι της Αγίας Ελεούσας και λίγο αργότερα την Βυζαντινή Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς με τη χιλιετή ιστορία (11ος αι). Στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας η Μονή αποτέλεσε κέντρο παιδείας με κρυφό σχολείο ενώ εκεί έζησε για ένα διάστημα και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Άφιξη και εγκατάσταση στο φιλόξενο THERMIOS APOLLON HOTEL 3* στο Θέρμο Τριχωνίδος. Το βράδυ δείπνο.

 

2η μέρα: Αρχαιολογικός χώρος & Μουσείο Θέρμου - Τριχωνίδα - Δογρή - Αγρίνιο - Γλυπτοθήκη Καπράλου - Ναύπακτος - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και μετάβαση στον γειτονικό αρχαιολογικό χώρο του Θέρμου και του Νέου (2016) Μουσείου του (έξοδα ατομικά) όπου εκτίθενται ευρήματα μέχρι και 2500 χρόνων. Ακολουθεί όμορφη παραλίμνια διαδρομή στην Τριχωνίδα, την μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Ελλάδας και μικρή ανάπαυλα για καφέ στην παραλία Δογρή. Συνεχίζουμε για την πόλη του Αγρινίου όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Τέχνης του γλύπτη Χρήστου Καπράλου, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες γλύπτες του 20ου αιώνα με καταγωγή από το Παναιτώλιο. Θα έχουμε και εξωτερική γνωριμία με τις διατηρητέες καπναποθήκες Παπαστράτου και Παπαπέτρου, κτήρια με μεγάλη ιστορική, αρχιτεκτονική και πολιτιστική αξία για την πόλη. Αργότερα κατευθυνόμαστε για την Ναύπακτο όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα και περίπατο στο ίσως πιο γραφικό λιμάνι της χώρας, που το κυκλώνουν τα ενετικά τείχη - απολήξεις του Κάστρου, που όλοι το ερωτεύονται με την πρώτη ματιά. Μέσω της γέφυρας Ρίου επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • • Μεταφορές, εκδρομές του προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • • Διαμονή στο φιλόξενο THERMIOS APOLLON HOTEL 3* στο Θέρμο Τριχωνίδος
  • • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο σερβιριστό (ημιδιατροφή)
  • • Γευσιγνωσία αυγοτάραχου στις εγκαταστάσεις της Botargo Stefos
  • • Αρχηγός- συνοδός
  • • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • • Φ.Π.Α.

 

 

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή

THERMIOS APOLLON 3*

2 μέρες

19 - 20 Νοε.

Δίκλινο

139

3ο άτομο

125

Μονόκλινο

159

* Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο δωμάτιο.     

Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής: € 1,5 το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.