Skip to main content

Ταξίδι στην Αιτωλική Γη ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2023!από 256€

 Αναχώρηση 6-8/1/2023...3 μέρες

Εξαίσιες γεύσεις και εικόνες από το βασίλειο του νερού, το μουσείο της φύσης και τα μυστικά της λιμνοθάλασσας.

Ελάτε να το ζήσουμε!

1η μέρα: Αθήνα - Μεσολόγγι - Αιτωλικό - Αγρίνιο

Αναχώρηση από Αθήνα στις 08:00 και μέσω της γέφυρας του Ρίο άφιξη στην ιστορική πόλη του Μεσολογγίου, όπου θα ξεναγηθούμε στην Δημοτική Πινακοθήκη και στον Κήπο των Ηρώων. Συνεχίζουμε προς την παραλία της Τουρλίδας με τα διβάρια και τις γραφικές πελάδες (ξύλινα σπίτια στο νερό), αλλά και τις Αλυκές. Επόμενη μας στάση το Αιτωλικό, το νησάκι μέσα στη λιμνοθάλασσα, που συνδέεται με την ξηρά με δύο πέτρινες πολύτοξες γέφυρες, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα μνημεία. Χρόνος για καφέ, ξενάγηση στο Μουσείο Βάσως Κατράκη και επίσκεψη σε μονάδα παραγωγής αυγοτάραχου, ένα από τα πιο νόστιμα εδέσματα. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε προς το Αγρίνιο, όπου θα θαυμάσουμε το φαράγγι της Κλεισούρας με τους σταλακτίτες και το εκκλησάκι της Αγίας Ελεούσας. Άφιξη και εγκατάσταση στο MARPESSA LUXURY HOTEL & Spa 5* και το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Λίμνη Τριχωνίδα - Θέρμο - Πετροχώρι - Μυρτιά - Spa!!!

Πρόγευμα με χειροποίητα εδέσματα και πρώτες ύλες βιολογικής καλλιέργειας από την φάρμα του Marpessa και ξεκινάμε για την μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Ελλάδας, την Τριχωνίδα. Δίπλα στη λίμνη θα γευτούμε κρασιά από ποικιλίες βιολογικής καλλιέργειας και την εξαιρετική τοπική “Μαλαγουζία”. Συνεχίζουμε για το Θέρμο, όπου θα ξεναγηθούμε στο Αρχαιολογικό μουσείο, στο οποίο εκτίθενται ευρήματα 2500 χρόνων και αργότερα θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα στις λίμνες Τριχωνίδα, Λυσιμαχία και Οζερό, από το Πετροχώρι. Χρόνος για γεύμα και κατά την επιστροφή, επίσκεψη για προσκύνημα στο μοναστήρι της Μυρτιάς - το σπουδαίο βυζαντινό μνημείο με χιλιετή ιστορία (11ος αι.) - και στάση για καφέ στη θέση Δογρή, με την όμορφη θέα. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος να απολαύσετε τις εγκαταστάσεις του “9 Limnes Spa” με hammam, υδρομασάζ, τροπική βροχή και το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Αγρίνιο – Ναύπακτος - Αθήνα

Ελληνικό πρωινό με εδέσματα από την φάρμα του Marpessa και επίσκεψη στο Μουσείο Τέχνης του γλύπτη Καπράλου, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες γλύπτες του 20ου αιώνα με καταγωγή από το Παναιτώλιο. Συνεχίζουμε για μια εξωτερική γνωριμία με τις διατηρητέες καπναποθήκες Παπαστράτου και Παπαπέτρου, κτίρια με μεγάλη ιστορική, αρχιτεκτονική και πολιτιστική αξία για την πόλη. Αναχωρούμε για την πανέμορφη Ναύπακτο, με το κάστρο της, το ονομαστό και ιστορικό λιμάνι της και την γλυκιά της αύρα, όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα και κατόπιν παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Τιµή κατ’άτοµο, 6-8/1, µε πούλµαν, 3 μέρες

Δίκλινο

256

3ο άτοµο

231

3ο άτοµο έως 4 ετών

125

3ο άτοµο 5 έως 12 ετών

199

Μονόκλινο

309

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο πολυτελές MARPESSA LUXURY HOTEL & SPA 5* • Μπουφέ πρόγευμα με τοπικά προϊόντα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός /Συνοδός • Χρήση του Spa (εξαιρούνται θεραπείες & μασάζ) • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Ο φόρος διαμονής που ανέρχεται στα 4 € / δωμάτιο / διανυκτέρευση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων.