Skip to main content

Πασχαλιά 2022 ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΟ! από 359€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 22/04/2022

4 & 5 ΜΕΡΕΣ

με διαμονή στην Πορταριά!

ΠΟΡΤΑΡΙΑ - ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ - ΜΗΛΙΕΣ - ΒΥΖΙΤΣΑ - ΤΣΑΓΚΑΡΑ∆Α - ΒΟΛΟΣ

Μεγ. Παρασκευή: Αθήνα - Βόλος - Αρχαιολογικό Βόλου & Μουσείο Πλινθοκεραμοποιείας - Πορταριά

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 με κατεύθυνση την πόλη του Ιάσονα και των Αργοναυτών, τον Βόλο. Άφιξη και επίσκεψη (έξοδα ατομικά) στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα παλαιότερα της χώρας μας και κεντρικό της Θεσσαλίας, που στεγάζεται στο υπέροχο νεοκλασικό κτήριο του 1909. Αργότερα επίσκεψη στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιείας των Αφών Τσαλαπάτα (έξοδα ατομικά). Χρόνος για γεύμα στα φημισμένα τσιπουράδικα και ανάβαση στο υπέροχο χωριό της Πορταριάς. Τακτοποίηση στο XENIA PALACE PORTARIAS 4*. Το βράδυ παρακολούθηση της Ακολουθίας του Επιταφίου.

Μεγ. Σάββατο: Μηλιές - Βυζίτσα - Καλό Νερό (Τραινάκι του Πηλίου)

Μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινά με διαδρομή ως τα Άνω Λεχώνια όπου θα επιβιβαστούμε στο θρυλικό τραινάκι του Πηλίου (έξοδα ατομικά), τον …Μουτζούρη του Evaristo de Chirico που θα μας μεταφέρει μέχρι τις Μηλιές. Αξίζει πραγματικά να κάνει κάποιος αυτή την 90λεπτη διαδρομή ή απλά έχει πολλά να χάσει αν δεν θα την κάνει. Ελισσόμενο μέσα σε οργιώδη βλάστηση, έχοντας δεξιά του τον Παγασητικό κόλπο προσφέρει στον επιβάτη εικόνες σπάνιας ομορφιάς. Η χαμηλή ταχύτητα σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά τεχνικά έργα και χωριά της περιοχής είναι αρκετά για να μας κάνει να απολαύσουμε ένα μεγαλειώδες ταξίδι και να νοιώσουμε την αίσθηση μια άλλης εποχής. Μικρή στάση στην Άνω Γατζέα πριν τον τερματισμό στον ατμοσφαιρικό σταθμό των Μηλέων, με τα σύννεφα του ατμού να γεμίζουν την ατμόσφαιρα καθώς και το μοναδικό σκαπαμέντο της ατμάμαξας, είναι εμπειρίες μοναδικές πλέον στην ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Στις Μηλιές, την πατρίδα του Άνθιμου Γαζή, θα δούμε την ιστορική εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του 1741 και τη δημόσια βιβλιοθήκη, με τα σπάνια χειρόγραφα. Θα συνεχίσουμε για τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό της Βυζίτσας, με τα επιβλητικά αρχοντικά, τα λιθόστρωτα καλντερίμια και την όμορφη θέα στον Παγασητικό. Χρόνος για γεύμα στα Καλά Νερά και επιστροφή για ξεκούραση. Το βράδυ θα σας προσφέρουμε τη λαμπάδα σας και θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Ακολουθία. Αναστάσιμο εορταστικό δείπνο με μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά, εκλεκτά εδέσματα.

Κυριακή Πάσχα: Λαμπρή στην Πορταριά

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Χαρείτε την Λαμπριάτικη μέρα, τους χώρους και τις ανέσεις του ξενοδοχείου. Το Πασχαλινό τραπέζι μας περιμένει στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας με οβελία, εκλεκτά εδέσματα, διασκέδαση και γλέντι με μουσική. Νωρίς το απόγευμα προσκύνημα στην Παναγία την Πορταρέα και περίπατος για καφεδάκι και σουβενίρ στο κέντρο του πανέμορφου χωριού που μας φιλοξενεί

Δευτέρα: Τσαγκαράδα - Ζαγορά

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Οι ιστορίες των Κενταύρων θα μας συντροφεύουν και στο σημερινό οδοιπορικό μας μέχρι την γοητευτική Τσαγκαράδα με τον Χιλιόχρονο Πλάτανο και το κεφαλοχώρι της Ζαγοράς.

Τρίτη: Μακρινίτσα - Οικία Κοντού (Μουσείο Θεόφιλου) - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το “Μπαλκόνι του Πηλίου” την ξακουστή Μακρινίτσα. Θα περπατήσουμε μέχρι την κεντρική πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια, θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, θα ξεδιψάσουμε από τη μαρμάρινη βρύση “Αθάνατο νερό” με τους λιονταρόμορφους κρουνούς. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας και την μοναδική θέα, θα κατευθυνθούμε προς την Ανακασιά όπου θα επισκεφθούμε το σπίτι-μουσείο Κοντού με τις τοιχογραφίες του Λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου. Επιστρέφουμε στην Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Σημείωση: Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η ημέρα Τσαγκαράδα - Ζαγορά.

Περιλαμβάνονται:

  • • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • • Διαμονή στο κεντρικό XENIA PALACE PORTARIA 4* στην Πορταριά
  • • Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • • Αναστάσιμο δείπνο με ποτά
  • • Πασχαλινό γεύμα με γλέντι και ποτά
  • • Λαμπάδα για την Ανάσταση
  • • Αρχηγός / Συνοδός
  • • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • • Φ.Π.Α.

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με πρωϊνό καθημερινά, Αναστάσιμο δείπνο με ποτά και Πασχαλινό γεύμα με γλέντι και ποτά.

XENIA PALACE PORTARIA 4*

4 μέρες

22 - 25 Απρ.

5 μέρες

22 - 26 Απρ.

Δίκλινο Classic

359

435

3o άτομο έως 6 ετών  *

95

125

3o άτ 7 έως 12 ετών *    

180

210

Μονόκλινο Classic  

479

590

* Πρόσθετη πτυσσόμενη κλίνη σε δίκλινο

Μεγ. Παρασκευή: Νηστίσιμο Buffet: αναμένεταιΠροαιρετικές επιβαρύνσεις για συμμετοχή σε επισιτιστικά:

Μεγ. Σάββατο: Αναστάσιμο δείπνο (με ποτά): αναμένεται

Κυριακή Πάσχα: Πασχαλινό γεύμα-γλέντι (με ποτά): αναμένεται