Skip to main content

Λίµνη Πλαστήρα – Τρίκαλα - Μετέωρα 28η Οκτωβριου 2022 απο 210

 3 και 4 μερες 28/10 και 27/10 

1η μέρα: Αθήνα – Τρίκαλα

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 07:00 με κατεύθυνση τον Θεσσαλικό Κάμπο και την πόλη των Τρικάλων. Στην πόλη θα επισκεφθούμε το τέμενος Οσμάν Σάχ ή Κουρσούμ τζαμί (Μολυβένιο τζαμί-16ος αι.) όπου συνήθως φιλοξενούνται διάφορες περιοδικές εκθέσεις, θα θαυμάσουμε την πανέμορφη κεντρική γέφυρα του ποταμού Ληθαίου (κατασκευασμένη το 1886) και μέσω όμορφου ανηφορικού περίπατου στη Μεσαιωνική συνοικία Βαρούσι, θα φτάσουμε μέχρι το Φρούριο με το ρολόι (έμβλημα) της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό στα ταβερνάκια στην περιοχή «μανάβικα». Άφιξη και εγκατάσταση στο THESSALIKON GRAND HOTEL 5* λίγο έξω από την Καρδίτσα και το βράδυ δείπνο.

 

2η μέρα: Λίμνη Πλαστήρα - Καρδίτσα

Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για την Λίμνη του Ταυρωπού ή Πλαστήρα, την υλοποίηση της ιδέας που συνέλαβε το 1935 ο Νικόλαος Πλαστήρας. Οι δαντελωτές δασοσκέπαστες όχθες, είναι η κατάληξη ποταμιών που ξεκινούν από τις βουνοκορφές και δημιουργούν ένα μαγικό κόσμο από ιτιές, πλατάνια και σκλήθρα. Θα επισκεφθούμε την Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας της Κορώνης (12ου αι.). Περνώντας από τα χωριά, μυρωδιές ξύλου που καίγεται στις σόμπες και απέραντη ομορφιά μας αφήνει έκθαμβους. Το απογευματάκι θα μας βρει για έναν καφέ ή γλυκό στον κεντρικό πεζόδρομο στην πόλη της Καρδίτσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

 

3η μέρα: Πόρτα Παναγιά - τοξωτό γεφύρι & καταρράκτης Παλαιοκαρυάς - Περτούλι - Ελάτη

Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για μία διαδρομή εξόχως εντυπωσιακή, με την Βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά του 12ου αιώνα λίγο μετά την Πύλη. Συνεχίζουμε προς την Παλαιοκαρυά, όπου θα μαγευτούμε από την ομορφιά του τοξωτού γεφυριού με τον διπλό καταρράκτη. Ακολουθεί το Περτούλι (καιρού επιτρέποντος), ένα χωριό μέσα στα βουνά και τα έλατα, με μοναδική φύση σε υψόμετρο, 1090 μέτρων, το οποίο είναι και το σημείο αναφοράς των Σαρακατσαναίων. Επόμενή μας στάση η Ελάτη με τα εντυπωσιακά αρχοντικά και τους ξενώνες, τα παραδοσιακά μαγαζάκια με τα τοπικά προϊόντα της περιοχής και τα ταβερνάκια με σπεσιαλιτέ … το κυνήγι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

 

4η μέρα: Μετέωρα - Μέτσοβο - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για τα επιβλητικά Μετέωρα. Η ανάβαση στο Μεγάλο Μετέωρο και στη Μονή του Αγίου Στεφάνου προκαλεί δέος! Συνεχίζουμε για το γραφικό Μέτσοβο. Ξεκινώντας από την πλατεία με τον τεράστιο πλάτανο, θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και το μουσείο του Αβέρωφ - Τοσίτσα (έξοδα ατομικά). Επιβάλλεται η βόλτα στα μαγαζιά με τα ξυλόγλυπτα και τα υφαντά, τα τυριά και τα άλλα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής και βέβαια μη παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ συνοδευόμενες από ντόπιο κρασί ή τσίπουρο. Παίρνουμε το δρόμο τη επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Σημείωση: Η 3ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνει την 3η μέρα.

 

Τιµές κατ’ άτοµο, με πούλμαν

 

3 ΜΕΡΕΣ

28-30/10

 

4 ΜΕΡΕΣ

27-30/10

Δίκλινο

210

273

3ο άτομο

183

232

3ο άτομο έως 12 ετών

125

150

4ο άτομο έως 5 ετών

125

150

4ο άτομο 5 έως 12 ετών

145

182

Μονόκλινο

257

343

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο THESSALIKON GRAND HOTEL 5* • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτικής στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 4 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων