Skip to main content

ΜΕΤΕΩΡΑ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ Πάσχα2023 από 335

ΜΕΤΕΩΡΑ - ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΟΡΤΑ ΠΑΝΑΓΙΑ - ΕΛΑΤΗ - ΠΕΡΤΟΥΛΙ

ΜΕΤΕΩΡΑ, ένα αριστούργημα της φύσης!

Τα Μετέωρα αποτελούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά

και ιδιαίτερα γεωλογικά μνημεία όχι μόνο της Ελλάδας

αλλά του κόσμου όλου, καθώς πέρα από την

ιδιομορφία και ομορφιά της περιοχής, εκεί βρίσκεται

η δεύτερη μεγαλύτερη και σημαντικότερη μοναστική

κοινότητα στον Ορθόδοξο Ελλαδικό χώρο.

Γι’ αυτό άλλωστε έχουν χαρακτηριστεί ως μικρό Άγιο

Όρος, που διατηρεί εδώ και αιώνες την θρησκευτική

και μοναστική παράδοση.

 

Orfeas Hotel 3* sup

Καλαμπάκα - Μετέωρα

 

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ:  Βρίσκεται στην είσοδο της Καλαμπάκας σε απόσταση περπατήματος από την αγορά και την κεντρική πλατεία. Ανακαινισμένο την άνοιξη του 2023, σας περιμένει να σας υποδεχθεί και να σας προσφέρει τις ποιοτικές υπηρεσίες του.

ΔΙΑΜΟΝΗ: Διαθέτει 100 δωμάτια, όλα εξοπλισμένα με αυτόνομο κλιματισμό, θέρμανση, επίπεδη τηλεόραση, τηλέφωνο, στεγνωτήρα μαλλιών, μπαλκόνι κ.α. ορισμένα από αυτά μπορούν να φιλοξενήσουν τετραμελείς οικογένειες.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Ακόμα διαθέτει κομψά και άνετα σαλόνια, εστιατόριο για το πρωϊνό και τα φαγητά σας με ελληνικές σπεσιαλιτέ αλλά και διεθνή κουζίνα, καφετέρια - μπαρ, εξωτερική πισίνα με αβαθές τμήμα για παιδιά, μπαρ πισίνας, υπαίθριο χώρο στάθμευσης κ.α.

 

Μεγ.Παρασκευή: Αθήνα - Μετέωρα - Καλαμπάκα

Αναχώρηση 07:05 από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις και κατεύθυνση προς Λαμία, Δομοκό. Άφιξη στα επιβλητικά Μετέωρα, μνημεία παγκόσμια γεωλογικά και θρησκευτικά. Εδώ που συναντιούνται ανεπανάληπτα η Θεία δημιουργία με την ανθρώπινη παρέμβαση, ο πλούτος του φυσικού τοπίου με το μεγαλείο της αρχιτεκτονικής, η μοναχική έκφραση με την ιστορία και τον πολιτισμό, η αυταπάρνηση και ο ηρωισμός με την εθνική αυτοσυνειδησία και την ουσιαστική προσφορά. Επίσκεψη με κατάνυξη στις φημισμένες Μονές του Αγίου Στεφάνου και του Μεγάλου Μετεώρου (Μεταμορφώσεως του Σωτήρος). Αργότερα τακτοποίηση στο ανακαινισμένο (2023) ORFEAS HOTEL 3* sup στην πόλη της Καλαμπάκας. Το βράδυ δείπνο με νηστίσιμα και μη και μετάβαση για την περιφορά του Επιταφίου.

 

Μεγ.Σάββατο: Λίμνη Πλαστήρα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ανάβαση στη λίμνη του Ταυρωπού ή Πλαστήρα, την πιο όμορφη τεχνητή λίμνη της πατρίδας μας, ένα πραγματικό στολίδι της Θεσσαλίας. Ακολουθώντας τις δαντελωτές όχθες στο μοναδικό φυσικό τοπίο απίστευτης ομορφιάς και γαλήνης με τις χιονισμένες βουνοκορφές των Αγράφων να καθρεπτίζονται στα νερά της, περνάμε από όμορφα πετρόχτιστα χωριά όπως η Νεράϊδα, η Πεζούλα, το Νεοχώρι κ.ά. θα καταλήξουμε στο Φράγμα Ταυρωπού, όπου θα έχουμε χρόνο για φωτογραφίες και αγορές στα μικρομάγαζα. Ολοκληρώνοντας τον γύρο της λίμνης θα φθάσουμε στην πλαζ Λαμπερού όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και το βράδυ θα σας προσφέρουμε τη λαμπάδα σας και θα μεταβούμε για την Ανάσταση. Ακολουθεί το Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα και άλλα εδέσματα.

 

Κυριακή Πάσχα: Πασχαλιά στα Μετέωρα - Τρίκαλα

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και πρωϊνό ξεκούρασης στην όμορφη Καλαμπάκα με φόντο τα Μετέωρα. Το μεσημέρι θα απολαύσουμε πλούσιο Πασχαλινό τραπέζι με πρωταγωνιστή τον οβελία συνοδευόμενο από νόστιμα γιορτινά εδέσματα. Νωρίς το απόγευμα θα μεταβούμε στην γειτονική πόλη των Τρικάλων για περίπατο στο κάστρο, αλλά και την παλιά αρχοντική συνοικία Βαρούσι και την κεντρική πλατεία. Χρόνος για καφέ. Επιστροφή το βράδυ.

 

Δευτέρα: Πόρτα Παναγιά - Ελάτη - Περτούλι - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για μία διαδρομή εξόχως εντυπωσιακή με μαγευτικές επισκέψεις. Αρχίζουμε από τη Βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά του 12ου αιώνα λίγο μετά την Πύλη. Θα μαγευτούμε από την ομορφιά στο τοξωτό γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα. Ακολουθεί το Περτούλι, ένα χωριό μέσα στα βουνά και τα έλατα, με μοναδική φύση σε υψόμετρο 1090 μ. και αργότερα η Ελάτη με τα εντυπωσιακά αρχοντικά και τους ξενώνες, τα παραδοσιακά μαγαζάκια με τα τοπικά προϊόντα της περιοχής και τα ταβερνάκια με σπεσιαλιτέ ..το κυνήγι! Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Περιλαμβάνονται:

  • • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές πούλμαν
  • • Διαμονή στο ανακαινισμένο (2023) ξενοδοχείο ORFEAS HOTEL 3* sup στην Καλαμπάκα
  • • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • • Το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα, στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας
  • • Λαμπάδα για την Ανάσταση
  • • Αρχηγός - συνοδός
  • • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • • Φ.Π.Α. 

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά, στην οποία συμπεριλαμβάνεται το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα

ORFEAS HOTEL 3* Sup

4 μέρες

14 - 17 Απριλίου

Δίκλινο

335

3ο άτομο *

317

3ο άτομο 3 ως 10 ετών *

250

Μονόκλινο

399

* Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο

Δεν περιλαμβάνεται: O φόρος διαμονής €1,5 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.