Skip to main content

Γιορτές στα Μετέωρα - Μύλος Ξωτικών Ταξίδι 3/4 ημερών Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά Φώτα 2023 - 2024 από 215€

Αναχωρήσεις: 23/12, 30/12  - 4 ημέρες 

05/01/24 - 3 ημέρες 

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ & ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ -

ΜΕΤΣΟΒΟ - ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΟΡΤΑ ΠΑΝΑΓΙΑ - ΕΛΑΤΗ - ΠΕΡΤΟΥΛΙ

 

Ημέρα 1η: Αθήνα - Λίμνη Πλαστήρα - Καλαμπάκα

Αναχώρηση 06:50 από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις και κατεύθυνση προς Λαμία, Δομοκό και τη Λίμνη του Ταυρωπού ή Πλαστήρα, την πιο όμορφη τεχνητή λίμνη της πατρίδας μας, ένα πραγματικό στολίδι της Θεσσαλίας. Ακολουθώντας τις δαντελωτές όχθες στο μοναδικό φυσικό τοπίο απίστευτης ομορφιάς και γαλήνης με τις χιονισμένες βουνοκορφές των Αγράφων να καθρεπτίζονται στα νερά της, περνάμε από όμορφα πετρόχτιστα χωριά όπως η Νεράϊδα, η Πεζούλα, το Νεοχώρι κ.ά. θα καταλήξουμε στο Φράγμα Ταυρωπού, όπου θα έχουμε χρόνο για φωτογραφίες και αγορές στα μικρομάγαζα. Ολοκληρώνοντας τον γύρο της λίμνης θα φθάσουμε στην πλαζ Λαμπερού όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα. Το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο ανακαινισμένο (2023) ORFEAS HOTEL 3* sup στην πόλη της Καλαμπάκας ή στο πολυτελές GRAND METEORA 5* στο Καστράκι. Το βράδυ δείπνο.

Ημέρα 2η: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μανιταριών - Μέτσοβο

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας αρχίζει με ξενάγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών Μετεώρων. Συνεχίζουμε για το γραφικό Μέτσοβο, το φημισμένο βλαχοχώρι, γενέτειρα σπουδαίων εθνικών ευεργετών. Υπόδειγμα ορεινού οικισμού, που σφύζει από ζωή όλες τις εποχές του χρόνου, προσφέρει απλόχερα στους επισκέπτες του τόσες ομορφιές που δύσκολα απαντώνται σε αντίστοιχους προορισμούς. Ο ήχος από τις πηγές των νερών, τα γευστικά τυριά, η φοκλόρ ατμόσφαιρα δίνουν μια μοναδική πινελιά στην εμπειρία. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα στην πλατεία με τον τεράστιο πλάτανο. Μετά την Πινακοθήκη Τοσίτσα. Χρόνος για βόλτα στα μαγαζιά με τα ξυλόγλυπτα, τα υφαντά, τα τυριά και τα άλλα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής και βέβαια μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ συνοδευόμενες από ντόπιο κρασί. Επιστρέφουμε το απόγευμα και ξεκούραση. Το βράδυ εορταστικό δείπνο ρεβεγιόν – γλέντι!

Ημέρα 3η: Μετέωρα - Τρίκαλα “Μύλος των Ξωτικών”

Χρόνια Πολλά! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και στα επιβλητικά Μετέωρα, μνημεία παγκόσμια γεωλογικά και θρησκευτικά. Εδώ που συναντιούνται ανεπανάληπτα η Θεία δημιουργία με την ανθρώπινη παρέμβαση, ο πλούτος του φυσικού τοπίου με το μεγαλείο της αρχιτεκτονικής, η μοναχική έκφραση με την ιστορία και τον πολιτισμό, η αυταπάρνηση και ο ηρωισμός με την εθνική αυτοσυνειδησία και την ουσιαστική προσφορά. Επίσκεψη με κατάνυξη στις φημισμένες Μονές του Αγίου Στεφάνου και του Μεγάλου Μετεώρου (Μεταμορφώσεως του Σωτήρος). Συνεχίζουμε για τα Χριστουγεννιάτικα στολισμένα Τρίκαλα για περιήγηση στην παλιά αρχοντική γειτονιά Βαρούσι με τα στενά σοκάκια και τις παλιές εκκλησίες. Χρόνος για γεύμα στην κεντρική πλακόστρωτη και γιορτινά στολισμένη πλατεία και επίσκεψη στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας τον “Μύλο των Ξωτικών” με το carousel, το παραμυθένιο σπίτι του Άη Βασίλη, το παγοδρόμιο και πολλά άλλα που προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο.

Ημέρα 4η: Πόρτα Παναγιά - Ελάτη - Περτούλι - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για μία διαδρομή εξόχως εντυπωσιακή με μαγευτικές επισκέψεις. Αρχίζουμε από τη Βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά του 12ου αιώνα λίγο μετά την Πύλη. Θα μαγευτούμε από την ομορφιά στο τοξωτό γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα. Ακολουθεί το Περτούλι (καιρού επιτρέποντος), ένα χωριό μέσα στα βουνά και τα έλατα, με μοναδική φύση σε υψόμετρο 1090 μ. και αργότερα η Ελάτη με τα εντυπωσιακά αρχοντικά και τους ξενώνες, τα παραδοσιακά μαγαζάκια με τα τοπικά προϊόντα της περιοχής και τα ταβερνάκια με σπεσιαλιτέ ..το κυνήγι! Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Σημείωση: Η 3ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 2ης ημέρας.

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά, Ρεβεγιόν στις 24 & 31/12

ORFEAS HOTEL 3* sup ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  & ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ
4 μέρες 3 μέρες
23 – 26 Δεκ. 5 – 7 Ιαν
30 Δεκ.- 2 Ιαν
Δίκλινο 325 215
3ο άτομο* 280 185
3ο άτομο 3 ως 10 ετών * 225 150
Μονόκλινο 410 270

* Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά Ρεβεγιόν στις 24 & 31/12 με κρασί, μπύρες, αναψυκτικά και μουσική από D.J.

GRAND METEORA 5* ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ
4 μέρες 3 μέρες
23 – 26 Δεκ. 5 – 7 Ιαν
30 Δεκ.- 2 Ιαν
Δίκλινο 405 248
3ο άτομο* 360 225
3ο άτομο 2 ως 10 ετών * 250 180
Μονόκλινο 550 345

* Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο.

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Διαμονή: Στο ανακαινισμένο (2023) ξενοδοχείο ORFEAS HOTEL 3* sup στην Καλαμπάκα ή στο πολυτελές GRAND METEORA 5* στο Καστράκι.
  • Γεύματα: Ημιδιατροφή (μπουφέ πρόγευμα & δείπνο καθημερινά). Ρεβεγιόν στις 24 & 31 Δεκεμβρίου με D.J. στη θέση του δείπνου της ημέρας .
  • Μεταφορές: Με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγός: Ξενάγηση στις Μονές Μεγάλου Μετεώρου και Αγίου Στεφάνου με επίσημο ξεναγό .
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.

 

Δεν περιλαμβάνεται:

  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
  • O φόρος διαμονής, €1.5 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση, στο ORFEAS HOTEL 3* Sup  
  • O φόρος διαμονής, €4 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση, στο GRAND METEORA HOTEL 5*